sorok között

sorok között

Brüsszel Nem Moszkva?

2011. szeptember 29. - Politikai Ateista

A tegnap előtti bejegyzésemre szeretnék visszautalni, amelyben azt feszegettem, hogy Brüsszel az európánikot kihasználva próbálja szorosabbra szőni a hálót a tagállamok körül.

 

Barroso:

State of the Union: folytatódjon a gazdasági integráció!

 

 

Általános értelemben azt mondta, „ahhoz, hogy ne töredezzünk szét, tovább kell mélyíteni az integrációt”

„Az eszközök mellett a gazdasági koordináció és integráció mélyítése lehet az egyetlen út az EU előtt”

„le kell számolni azzal az illúzióval, hogy lehet közös pénzünk, egységes piacunk kormányközi megközelítéssel”

„az eurózóna egységes, külső képviseletének megteremtéséről”

Bruxinfo.eu

 

Itt a csodaszer Görögország és Európa megmentésére

 

"A görög állami vagyont egy holdingcégbe szerveznék, majd ezt eladnák az EU-nak 125 milliárd euróért."

Napi Gazdaság

Brüsszel töröltetné a telekomadót

Index

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr83265225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stone pit(er) 2011.10.01. 22:34:24

Hogy egy Unió sok tekintetben hasonlít egy másikra? Legfőképpen központosítani akar? Miért is lenne egyébként Unió? Jó, tudom soha nem így indul. Volt, van ellen példa is, ami nem akart, akar központosulni. De, mégis!
Kérdés, hogy ez jó-e? Ahogy a dolgok jelenleg állnak (főleg nálunk), nekem inkább jónak tűnik. Már a kezdetek óta, folyamatosan. Csökken-e az egyének mozgástere? Mikor indul a jogvédők, szakszervezetek, európai pártok, fair kereskedelemben résztvevő vásárlók, és egyéb érdekvédők, költségvetési pénzek elköltését ellenőrzök, azokért versengő felhasználok uniója?
Egyébként tetszenek az eszmefutatásai. Kifejthetné a gondolatait, az unió lehetőségeiről, veszélyeiről, azok elkerülésének lehetséges módjairól is. Sőt, visszautalnák Einsteinre, a kapitalizmussal és a szocializmussal (unióval) kapcsolatban.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2011.10.05. 13:02:18

@stone pit(er): Szeretném előrebocsátani, hogy én, személy szerint csak nyertem az EU-val, nem valamiféle sértődöttség beszél belőlem, nem konkrétan az EU-val van bajom, hanem a centralizációval általában, történjen az akármilyen zászló alatt. Azoknak, akik ezeket az uniókat kiagyalják nem feltétlenül egyeznek az érdekei az unió polgáraival. A Szovjetúnió esetében például a kommunizmus "magasztos" eszméinek árnyékában orosz hatalmi érdekek húzodtak. Gondoljunk csak a tagköztársaságok oroszosítására.
Az EU alapításának hátterében sokkal inkább gazdasági érdekek dominálnak. Sokat elárul ha tanulmányozza, hogy konkrétan kik bábáskodtak az EU, és az euro születésénél.
Az én uniókkal szembeni személyes ellenérzésem azonban sokkal összetettebb okokból fakad, és egy komment keretein belül nehezen tudnám kifejteni, de sort fogok keríteni rá.
Addig is ajánlanék egy nem túl ismert, de érdekes elmélettel kapcsolatos olvasnivalót: www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/sep/25/crisis-bigness-leopold-kohr
süti beállítások módosítása