sorok között

sorok között

A Monsanto Megbünteti Európát

2011. április 20. - Politikai Ateista

A Wikileaks által nyilvánosságra hozott követségi dokumentumok szerint Craig Stapleton bosszút akart állni Európán, és elsősorban Franciaországon, amiért nem kívánják engedélyezni a Monsanto génmanipulált kukoricájának használatát.

A Monsanto MON-810, azután lett betiltva Franciaországban, és néhány EU országban, miután kutatások, és aktuális események is bizonyították, hogy a génmanipulált magok veszélyesek lehetnek a környezetre, és az emberi egészségre is.

A Bush által kinevezett egykori nagykövet Stapleton bosszúért kiálltott, konkrét javaslatokra azonban nem utalnak a dokumentumok.

Stapleton szerint valami olyasmire van szükség, ami egész Európában okoz egy kis "fájdalmat", a kollektív felelősség miatt, de a "bűnösökre" koncentrálnának elsősorban.

"Country team Paris recommends that we calibrate a target retaliation list that causes some pain across the EU since this is a collective responsibility, but that also focuses in part on the worst culprits,” [07PARIS4723]

Van némi diszkrét bája annak, ahogy egy magas rangú köztisztviselő, egy nagykövet, aki Bush személyes jó barátja, és üzleti partnere, egy magáncég érdekeiért lobbizik. Pontosabban, ha a Monsanto érdekei nem érvényesülnek akkor meg szeretne büntetni egy egész kontinenst. Velük aztán nem lehet kukoricázni!

Mindenki megnyugtatására azért leírom, hogy a dokumentum 2007- es, és Stapleton már nem nagykövet, és Bush sem elnök többé. A Monsanto melletti kormányzati lobbitevékenység ezzel azonban még nem ért véget.

A Wikileaks iratok tanúsága szerint Obama franciaországi látogatása során a Monsanto génmanipulált termékeinek a kérdése is újból felmerült.[08PARIS957]

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr162842781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása