sorok között

sorok között

Pénzügyi Terroristák

2011. március 09. - Politikai Ateista

Tévedsz, nem a bankárokról van szó.

 

Egy 2009-ben a Pentagon megbízásából készült, a Wahington Times oldalán a napokban nyilvánosságra hozott jelentés szerint, a 2008-ban kezdődött, és jelenleg is tomboló gazdasági válságot nem a kapzsi, gátlástalan bankárok, és a kizsákmányoló pénzügyi rendszer okozta. Nem is a vadkapitalizmus természetes velejárója ahogy azt többek között Einstein is leírta 1949-ben.

A jelentés szerint külföldi pénzügyi terroristák állnak az Egyesült Államokból indult, és az egész globalizált világba begyűrűző recesszió mögött. Azt hittem a terrorhisztit már nem lehet tovább fokozni. Tévedtem.

A Pentagon rámutat, hogy akár relatíve kisebb összegekkel, a származékos piac manipulálásával komoly károkat lehet okozni, és minden bizonnyal ez is történt.

Az elemzést készítő cég vezetője szerint ezek a pénzügyi tranzakciók " a repülőgépekre csempészett tapétavágókkal egyenértékűek " - ügyesen utalva a 2001 szeptember 11-i terrortámadásokra.

Ez a jelentés felmenti a bankszektort a felelősség alól, és más megvilágításba helyezi a bankmentő csomagokat is. Szegény nyomorgó kis bankárok nem a saját hülyeségük, vagy inkább kapzsiságuk miatt mentek majdnem csődbe, hanem a megveszekedett pénzügyi terror áldozatai lettek. Az a minimum, hogy az adófizetők kisegítsék ezeket a nemzetközi pénzügyi terrorizmus elleni harcban kimerült magánintézményeket. Értünk vannak, minket védenek.

A jelentés természetesen a lehetséges elkövetők származási országait is megnevezi. Nagy meglepetésre a gyanúsítottak listáján szerepel: Irán, Venezuela, és Kína.

A magyar kormánynak pedig van pofája válságadóval sújtani ezeket a szegény bankokat. Inkább valami szolidaritási adóval kellene támogatnunk őket, hogy ne érezzék magukat egyedül, a terrorizmus elleni küzdelemben.

Lehet hogy Matolcsy a venezuelaiak ügynöke?

Kedves Bankok! Én veletek vagyok, már azt sem bánom ha elviszitek a házamat, rendezzetek be egy főhadiszállást ahonnan nyugodtan folytathatjátok a harcot a pénzügyi terroristák ellen! ( A kábeltévét már kikötötték, de sör van a hűtőben)

Ha még pénz kell csak szóljatok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr492724942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása