sorok között

sorok között

Így dél-amerikanizálódik Európa

2014. február 07. - Politikai Ateista

Rafael Correa ecuadori elnök röviddel a hivatalba lépését követően, unortodox módon mészárolta le az államadósságot.

Kilátásba helyezte Ecuador államcsődjét.

A többi történelem:

Az államcsőddel való fenyegetőzés hatására az ecuadori állampapírok rohamosan veszítették a vonzerejüket, a befektetők igyekeztek megszabadulni tőlük, 2009 áprilisában pedig Correa pénzügyminisztere visszavásárolta őket a névérték 35 százalékáért. Az államcsőd pedig szép csendben elmaradt. - Az ember aki legyőzte az államadósságot - Sorok Között

Correa tavaly novemberben szólalt fel a párizsi Sorbonne Egyetemen tartott konferencián az európai adósságválsággal kapcsolatban.

Ez most elérhető magyarul is. Szerintem olvasd el.

Mi latin-amerikaiak válságszakértők vagyunk. Nem azért, mert okosabbak vagyunk, mint a többiek, hanem azért meg megszenvedtük valamennyit és rendkívül rosszul kezeltük ezeket a válságokat.

Ma aggodalommal telve azt tapasztaljuk, hogy Európa is hasonló útra tér.

2009 és 2012 között Portugália, Olaszország, Görögország, Írország és Spanyolország átlagosan 6,4 százalékkal csökkentette költségvetési kiadásait amivel súlyos károkat okozott az egészségügyi és az oktatási ellátásban. Ezt a politikát a források hiányával igazolták, miközben jelentős összegeket csoportosítottak át a pénzügyi szektor megsegítésére. - Rafael Correa Ecuador elnöke figyelmeztet minket: Európa ugyanazokat a hibákat követi el, mint ők - Le Monde

rafael-correa-ecuador.jpg

A Sorok Között elköltözik. Ide.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr455801644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása