sorok között

sorok között

Egy újszülött meggyilkolásáért két év szabadságvesztés?

2014. február 04. - Politikai Ateista

Szabó Tímea szerint igen:

"Szabó Tímea tavaly decemberben nyújtott be egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek "egyes törvényeknek a gyermekek fokozottabb védelmét elősegítő módosításáról" címmel, amelyben azt javasolta, hogy az a nő, aki gyermekét a szülés alatt vagy közvetlenül a szülés után megöli, kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztéssel legyen büntethető."

MTI nyomán

Jelenleg ezért 5-15 évet lehet kapni.

Szabó Tímea ezt szerette volna lecsökkenteni.

Szerinte ez a módosítás a gyermekek fokozottabb védelmét segíti elő. Ha a módosítás átmegy, akkor a szülés utáni gyermekmészárlást akár 2 évvel is megúszhatná az elkövető.

A gyermekvállalás komoly felelősséggel jár, Szabó azoknak a felelősségén szeretne enyhíteni akik szülés közben, vagy közvetlenül utána meggondolták magukat.

Szabo.jpg

Ez az a Szabó Tímea aki Lehet Más a Politika zászlaja alatt jutott be a törvényhozásba, majd kiszállt, mert a Bajnaiéknál nagyobb eséllyel folytathatja a nagypályás politikát.

Kapott is egy biztos befutó helyet a listán.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr895798608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főgebra 2014.02.04. 19:18:08

Elmagyarázhatná nekünk a fénylő tekintetű tudós nő, hogy segíti elő így, a gyermekek fokozottabb védelmét?
süti beállítások módosítása