sorok között

sorok között

Javuló gazdasági környezet

2014. január 27. - Politikai Ateista

Legalábbis így gondolja Olli Rehn:

Nem fenyegeti már az euró létét a nemzetközi gazdasági válság - hangsúlyozta Olli Rehn, az Európai Bizottság pénzügyi felelőse szombaton, a svájci Davosban a politikai vezetőket, üzletembereket és jegybankárokat tömörítő Világgazdasági Fórum (WEF) zárónapján.
Úgy vélte, hogy az uniós és a nemzeti központi bankok mentőintézkedéseinek köszönhetően az euróövezetben tavaly megkezdődött a talpra állás. A gazdasági környezet javulása már másfél éve tart, és idén is folytatódik - hangoztatta Rehn. - Rehn: már nincs veszélyben az euró - Napi Gazdaság

Mit is mondhatna az Európai Bizottság pénzügyi felelőse?

Talán azt, hogy jól elkúrtuk?

Elhiszem, hogy a svájci Alpokból, néhány pohár pezsgő, és egy csík kokain után jobban néz ki a helyzet, meg azt is, hogy Olli Rehn személyes gazdasági környezete tényleg javul.

A többiekével kapcsolatban azonban kétségeim vannak.

Az olasz nem teljesítő hitelek aránya 23%-kal nőtt az elmúlt évben, gondolom mondanom sem kell, hogy ez új rekord.

italnp.png

És ehhez még devizahitelek sem kellenek.

A Kathimerini pedig arról cikkezett a napokban, hogy a görög lakosságnak 1.3 milliárd euró hátraléka van az állami áramszolgáltató felé, és a tartozás átlagosan 4 millió euróval növekszik - naponta.

Javuló gazdasági környezet. Aha.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr965775494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása