sorok között

sorok között

iPhone helyett Apple részvényt kellet volna venned

2014. január 26. - Politikai Ateista

A CNBC egy érdekes gondolattal állt elő. Mi lett volna ha valaki az Apple termékei helyett inkább a részvényeikbe fektet.

Az ötlet egyébként nem új, ez a cikk 2010-es:

Kyle Conroy, a kaliforniai Berkeley Egyetem (University of California, Berkeley) hallgatója egész rendszert dolgozott ki arra, hogy kiszámolja, melyik Apple-termék mennyit érne ma részvényekre átszámolva.


Blogjában részletezi: ha például 2001-ben egy eredeti 5GB iPod megvásárlása helyett azt a 399 dollárt valaki Apple-részvényekbe fektette volna, ma 12 000 dollárnyi részvény boldog tulajdonosa lenne. Könnyű kiszámolni, hogy a részvények negyvenszer annyit érnek ma, mint hét évvel ezelőtt – azaz ez az egyik legtöbb hasznot hozó befektetés ma. Még akkor is így van, ha az Apple 1995 decembere óta már nem fizet készpénzben osztalékot. - A mesés gazdagság titka: Apple-részvény anno termék helyett - HVG

Szóval inkább csak egy frissítésről van szó.

screen shot 2014-01-24 at 2.11.16 pm.png

Ha valaki a piacra dobás időpontjában, 2001 októberében iPod helyett - az akkor éppen 9.36 dolláros - Apple részvényekből vásárol be, akkor ma közel 23000 dollár boldog tulajdonosa lehetne, vagyis 5744%-os hozamra tehetett volna szert 12 év alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr355780295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása