sorok között

sorok között

És közben új főnyomdásza lett Amerikának

2013. november 19. - Politikai Ateista

Kicsit lemaradtam:

Óvatosságra intett Janet Yellen, leendő Fed elnök a jegybanki eszközvásárlások kapcsán. Yellen szerint a gazdaságnak szüksége van a jegybanki segítségre, körültekintőnek kell ugyanakkor lenni, amikor azok visszavonásáról döntenek. A túl korai és a túl késői bejelentésnek is megvannak a kockázatai - figyelmeztetett Yellen. A következő kamatmeghatározó ülések mindegyikén napirenden lesz a kérdés. - Kockázatokról beszélt a leendő Fed-elnök - Portfolio

Az eszközvásárlások túl korai visszavonásáról azt hiszem felesleges beszélni. Már lassan 5 éve tart a lazulás. Yellen már nem is hülyíti a világot azzal, hogy a pénznyomtatásnak mostanában vége lesz.

A "piacok májusra várják a nagy bejelentést". Ugyanazok akik korábban szeptemberre várták. Ugyanúgy pofára fognak esni.

Szerintem jövő nyáron kb 120-160 milliárd dollárt nyomtatnak majd, a jelenlegi 85 milliárd helyett. Már nem a munkanélküliség, hanem a "defláció" miatt.


yernanke.jpgkép @PatoNet

Közben az öreg kontinensen:

Az EKB vezető közgazdásza, Peter Praet ugyanakkor korábban azt nyilatkozta a The Wall Street Journalnak, hogy a központi bank akár eszközvásárlásba is kezdhet, és negatív betéti kamatot is alkalmazhat a mostani nulla százalék helyett, ha ez kell a túl alacsony infláció növeléséhez. - Pénzinjekciót ad vagy pénznyomtatásba kezd az EKB? - Világgazdaság

És csak most vettem észre, hogy valaki vette a fáradságot, és magyarosította Andrew Huszar ex Fed-es jegybankár Wall Street Journal-os kirohanását.

Kötelező darab:

Nem segít semmit az átlagembernek az, amit a nagy jegybankok csinálnak – állítja Andrew Huszár, aki, mivel korábban a Federal Reserve-nek dolgozott, hatalmas botrányt váltott ki a múlt héten a Wall Street Journalba írt cikkével. Úgy látja, csak a bankok és a jómódúak járnak jól az eszeveszett pénznyomtatással, közben a politikusok hátradőlhetnek. - Megszólal a pénzhegyeket mozgató magyar - Index

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr635630027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vomit 2013.11.20. 08:33:10

ahogy nem a szeretet miatt vontak ki itthon az 1 es 2 forintosokat, a keszpenzrol se veletlenul akarnak lebeszelni ezek a kedves emberek.

Negative interest for savers: financial elites want to abolish cash
translate.google.com/translate?hl=en&ie=UTF8&prev=_t&sl=de&tl=en&u=http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/11/18/straf-zinsen-fuer-sparer-finanz-eliten-wollen-bargeld-abschaffen/&sandbox=0&usg=ALkJrhiZteRuhCtMjWbt1KGEoLtWnoxu5Q

"A new idea, how citizens can be forced to put their money into consumption: The central banks could introduce negative interest rates. This only works in a society without cash. The IMF for years been calling for the abolition of cash. First states to take action. In the U.S., now Obama adviser Larry Summers has indicated the new strategy."

2013.11.21. 08:01:31

"A Fed nyíltpiaci bizottsága 9-1 arányú szavazattal támogatta legutóbbi ülésén a havi 85 milliárd dolláros kötvényvásárlási program folytatását, és kisebb változtatásokat tett a korábbi jegyzőkönyvének szövegezésén, ám ez arra utal, hogy az ülésen a jegybankárok a program volumenének visszafogásán gondolkodnak"

???????? Ennyire pofátlanul ne nézzen már hülyének a mainstream.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/szabadulna_mar_a_fed_a_lazitastol.570037.html
süti beállítások módosítása