sorok között

sorok között

Pénzeső

2013. november 10. - Politikai Ateista

Kezdenek tisztulni azok a srácok, akik nem is olyan régen még azt találgatták, hogy vajon mennyit vág majd a FED a pénznyomtatási programján szeptemberben (vagy októberben).

Egy kis segítséggel:

Amennyiben a Fed a tanulmányok alapján valóban lejjebb szállítaná a munkanélküliségi rátára vonatkozó célértékét (amely mellett elindulhatna a kamatemelés), akkor az a nulla százalékos alapkamat hosszabb ideig fennmaradása, esetleg a pénznyomtatási program tovább fennmaradása irányába mutat. Jelenleg egyébként a piac a márciusi ülésre árazza, hogy a Fed elkezdi csökkenteni a havi eszközvásárlás volumenét, illetve a határidős kamatpiac 2015 végére, illetve 2016 elejére árazza az első Fed kamatemelést (a 6,5%-os munkanélküliségi ráta célból kiindulva). - Változhat a Fed célrendszere - Tovább tart a pénznyomtatás? - Portfolio

Yellen éppen most ágyaz meg a eszközvásárlások mértékének növeléséhez.

Most már Deutsche Bank elemzői is előálltak azzal a "provokatív" feltételezéssel, hogy a pénznyomtatás fokozódni fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr995618491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása