sorok között

sorok között

Hamburgerlázadás Amerikában

2013. augusztus 03. - Politikai Ateista

Az amerikai munkavállalók egyre szélesebb rétege dolgozik a különböző gyorséttermi láncok alkalmazottjaként. Nem azért mert szeretik, hanem azért mert ez van.

Egyszer már hivatkoztam a PSZO blog írására, ami arról szólt, hogy gyorséttermi melóból minimum 2 kell az éhhalál elkerüléséhez.

A McDonald's és a Visa megkísérelte pénzügyi tanácsadással ellátni alkalmazottait, a gond csak az, hogy a dolgozók számára írt pénzügyi tervből az jött ki, hogy az átlag McDonald's dolgozó épphogy nem hal éhen. - Napi 16 óra melóból sem lehet megélni? - Pénzügyi Szemle Online

A jelek szerint a gyorséttermi alkalmazottak is olvasták a tanulmányt, és betelt a pohár:

Több amerikai nagyvárosban tartottak egynapos sztrájkot a gyorséttermi dolgozók az alacsony fizetések miatt - írja a Gawker hírblog. Tiltakoztak St. Louis-ban, Kansas City-ben, Detroitban és Flintben, de volt már hasonló akció New Yorkban és Chicagóban is. - Fellázadt a hamburgerek népe - Origo


Az egyik, a munkahelyek minőségét feszegető bejegyzésben már lehoztam azt az illusztrációt ami az Egyesült Államokban a válság során megszűnő, illetve a létrejövő munkahelyek, fizetési kategóriák szerinti eloszlását szemlélteti.

 

newjobs.jpg

 

A sztrájk pedig aligha fog eredményre vezetni ott ahol még az alulfizetett gyorséttermi állásokért is vérre menő küzdelem zajlik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr465439053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása