sorok között

sorok között

Feldarabolt francia bankárok

2013. július 21. - Politikai Ateista

Tegnap már franciáztam egy kicsit, és ha már ennyire belejöttem, egy újabb hír a csigaevők földjéről.


Elnézést kell kérnem mindazoktól, akik a megtévesztő cím miatt pezsgőt bontottak. Valójában nem a bankárok, hanem a bankok feldarabolásáról van szó.

A francia parlament csütörtökön elfogadta a bankreformot, amelynek értelmében elválasztják a bankok saját számlás ügyleteit a kereskedelmi banki tevékenységüktől a betétesek biztonsága érdekében. Francois Hollande államfő választási ígéretével ellentétben azonban a jogszabály nem hoz létre kétféle pénzintézetet. - Kettényisszantják a bankokat Franciaországban - Portfolio

A bankok kereskedelmi, vagy befektetési ágazatának leválasztása több országban is napirendre került. A franciák úgy látszik meglépik, persze csak módjával.

Nem vagyok a híve az állami kontárkodásnak a privát szektorban. Egy ideális gazdaságban a pénzügyi cégek vonatkozásában az állam feladatának kizárólag a felügyeletben kellene kimerülnie.

A bankok tevékenységének szétválasztása, a döntéshozók lehetőségeihez képest, nem annyira rossz elképzelés. Egy olyan alku amit talán be mernek vállalni az érintett felek, és ha az adott helyzeten nem is javít látványosan, talán fékezni tudja a további eszkalálódást a pénzügyi szektorban.

Támogatom az ötletet, de az állami beavatkozásnak ezután sem leszek a híve. Talán ellentmondásosnak hangzik, de fontos figyelembe venni, hogy a most szükséges beavatkozás, a korábbi állami barmolás, és az elhanyagolt felügyelet következménye.

Ha a veszteséges pénzügyi szervezeteket soha nem mentették volna ki az adófizetők pénzéből, akkor most aligha kellene a bankok szétválasztásával vacakolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr625414293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.07.21. 11:58:55

Bankárdarabolás csak késik de nem múlik...

calabria007 (törölt) 2013.07.21. 12:24:10

a bankokkal együtt a jóléti állam koncepció is bukni fog

betongyar (törölt) 2013.07.21. 18:50:56

Figyelem minden magyarnak!

2014 a választás éve. Sajnos ez sorsfordító lehet a magyarság életében, ugyanis Rózsa Mihály a liberális blogger eldöntötte, hogy ismét visszaszerzi a hatalmat az ország felett!!!
Gondolom ennek a következményeit felesleges ecsetelni itt bárkinek is, ennek megtörténte egyet jelent az ország totális elpusztulásával mind átvitt, mind fizikai értelmében. Liberálisként Rózsa Miháy a liberális blogger arra tette fel az életét, hogy mindent elpusztítson ebben az országban ami magyar.
Nemzetközi kapcsolatait és vagyonát kihasználva sajnos nagyon komoly esélye van, hogy újra hatalomra kerüljön!
Ebben az esetben Rózsa Mihály a liberális blogger el fog pusztítani minden magyar csecsemőt, gyermeket, felnőttet és öreget, hogy a helyüket aztán feltöltse liberálisokkal.
Jelenleg az ENSZ és a NATO segítségét próbáljuk kérni Rózsa ellen, sajnos az ő hatalma már most túlnőtt azokon az erőkön amelyeket itthon mozgosítani tudtunk!!!

Aki nem ismerné, annak itt az ellenség arca:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg
Ő Rózsa Mihály liberális blogger, minden magyarok legfőbb ellensége.

Ne hagyjuk, hogy ismét hatalomra kerüljön, akadályozzuk ezt meg jövőre a választásokon!
Nem szabad Rózsára szavazni semmilyen esetben sem!!!!

Könyörgöm mindenkinek, hogy juttassa el ezt az üzenetet midnenkinek!
Ez a túlélésünkre az egyetlen esély!!!!

Reszelő Aladár 2013.07.21. 18:53:14

Ha itthon történne ez, akkor a posztoló "Orbán újabb támadása a banktendszer ellen" lenne.
A felügyelet pedig nem tehet semmit a kapzsiság ellen. A liberális közgazdaságtan a bankról mint entitásról szól, és szót sem ejt a bankárok mohóságáról.

Lehet az éves bónuszt törvényileg szabályozni? Nem mert magántulajdon. Adóznak utána? Aligha. Morális? Nem.
Ha pedig szarba kerülnek a fentiek miatt? Akkor az adófizető tejel. Ki van találva.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.07.21. 19:45:53

Le a bankokráciával!

Hoppá, új fogalmat találtam ki.
Volt itt már szó mindenről: teokráciáról, technokráciáról, gerontokráciáról és egyéb kráciákról, de a legfontosabbról, a leggyűlöletesebbről, a bankárok (uzsorások) rejtett háttérhatalmáról így még nem. Mostanig.
süti beállítások módosítása