sorok között

sorok között

Már csak a duma maradt

2013. július 05. - Politikai Ateista

"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen." - Albert Einstein

Az angol és az európai jegybank feje is megígérte tegnap, hogy a pénznyomtatásnak nem kívánnak véget vetni belátható időn belül. 

A verbális intervenció egyelőre működik, a piacok ünnepeltek:

A függetlenség napja miatt zárva tartottak csütörtökön a New York-i részvénypiacok, a nyugat-európai tőzsdéket pedig alapvetően az eurózónás és a brit jegybanktól érkező kommentárok segítették látványos növekedéshez. Az alapkamaton és a mennyiségi enyhítés volumenén sem változtató Bank of England azzal lelkesítette fel a piacokat, hogy jelezte, a befektetők túl gyorsan áraztak be egy jövőbeli kamatemelést. Az Európai Központi Bank elnöke pedig a további kamatcsökkentés lehetőségét pendítette meg, valamint közölte, hogy az élénkítési program vége nagyon távol van még. - A jegybankok repítették a tőzsdéket - Napi Gazdaság

A Portugál patthelyzet ellenben hidegen hagyta a piacokat. Mondjuk önmagában nem elég nagy gazdaság ahhoz, hogy bedöntse Európát, de ha Portugáliában befuccsolt a válságkezelés, akkor Spanyolországban, Írországban, Görögországban, Olaszországban is be fog. Csak idő kérdése.

A módszer ugyanaz, miért lenne más az eredmény?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr305391806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.07.05. 11:24:55

Így van. Nincs másképp, mert nem lehet másképp. Nincs kiút, és ezt a jegybankok tudják a legjobban, tudták akkor is, amikor belekezdtek.
süti beállítások módosítása