sorok között

sorok között

Valaki biztosan hibázik

2013. június 27. - Politikai Ateista

A FED monetáris politikáját övező találgatások közepette viszonylag kevés figyelmet kapott a központi bankok központi bankja, a Bank of International Settlements jelentése.

Azt üzenik a jegybankároknak, hogy be kell fejezni a lazítással kísérletező monetáris politikát:

A jelentés szerint a világ központi bankjai számos taktikát próbáltak ki annak érdekében, hogy fenntartható maradjon a pénzek áramlása, kezdetben csökkentve a kamatlábakat, majd kötvényeket vásárolva és egyben óriási összegeket felszabaditva  a bankrendszer részére. Ám a világ most már "túl van a válság csúcspontján", és ideje, hogy változtassanak az ilyen intervenciós politikán. - Válságkezelés: a jegybankok után a kormányokon a sor - Világgazdaság

Mondjuk én nem hiszem, hogy túl lennénk a válság csúcspontján, de a BIS érvelése jogos. Ideje, hogy a piacok és a kormányok szembenézzenek a gazdasági realitással. A probléma csak az, hogy 5 év időhúzás után, a sokat emlegetett strukturális reformoknak, a deficitcsökkentésnek, esetleg valamiféle fellendülésnek nyoma sincs.

Néhány ország államadósságának változása 2007-2012, a GDP százalékában:

Bis3.JPG

És miközben a FED próbál kihátrálni abból a pénznyomtatási programból, aminek a hosszútávú következményeire vonatkozóan halvány lila elképzelésük sincs, a japánok rádobnak még egy lapáttal.

Valamelyikük biztosan hibát követ el.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr565377786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása