sorok között

sorok között

Olaszország első görög pillanatai

2013. június 27. - Politikai Ateista

Egy újabb csontváz a szekrényben:

Dollármilliárdos veszteségek érhetik az olasz költségvetést azért, mert esedékessé válik olyan származékos ügyletek törlesztése, amelyeket még az eurócsatlakozás előtt, a büdzsé kozmetikázása érdekében kötöttek. Egyes elemzők szerint Olaszország uniós mentőcsomagra szorulhat. - Itt a következő összeomlás - Napi Gazdaság


Nehéz nem észrevenni a görög párhuzamot, ahol szintén származékos ügyletekkel próbálták szépíteni a költségvetést, annak érdekében, hogy megfeleljenek az euró bevezetéséhez szükséges feltételeknek. Azután az arcukban robbant fel a trükk.

Ez most nem a legjobbkor jött az olaszoknak.

A rossz nyelvek már ettől függetlenül egy uniós mentőcsomagról suttogtak. Naponta 134 üzlet húzza le a rolót, a GDP helyett pedig csak a munkanélküliek, és a nem teljesítő hitelek aránya növekszik.

Italybadloans.jpgvia Zerohedge

A slusszpoén pedig:

Találd ki ki volt az olasz pénzügyminisztérium főigazgatója a tranzakció lebonyolítása idején...

 

 

draghi.jpg

 

Draghi az olasz pénzügyminisztériumban 2001-ig dolgozott, utána a Goldman Sachs származékos ügyletekkel foglalkozó európai részlegének a vezetője lett. Annak a Goldman Sachs-nak akik 2002-ben a görögöknek segített burkolt kölcsönökkel kozmetikázni a költségvetés számait.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr505379723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.06.27. 07:52:56

Pár bankárt szívesen látnák kőtörőben életfogytosként...

vomit 2013.06.27. 11:02:18

es amikor akkora lesz a ketsegbeeses, hogy az ehezok a gyerekeiket aruljak az utcan, a valodi tettesek bevezetik a megoldast:

armstrongeconomics.com/2013/06/26/us-iron-curtain-is-coming-in-new-immigration-bill-for-all-americans/
The problem is becoming that to be a US citizen is rapidly becoming the worst possible citizenship to have in the world for there seems to be some invisible hand behind this plot to enslave everyone as economic machines to feed government not much different that the plot in the MATRIX serious where humans are kept to generate energy for the state. Everything is about getting taxes right down to hunting offshore business to going after bullion refiners demand they account for every gram of gold coming in and out.

Melampo 2013.06.27. 15:16:16

"Ne olvass összeesküvés elméleteket. Hülyeség. Szart sem érnek, csak halvány másolatai a valóságnak."

Shajamer 2013.06.27. 18:39:36

@Melampo: Inkább nézdd a mainstream médiát....
süti beállítások módosítása