sorok között

sorok között

Gátak helyett ...

2013. június 20. - Politikai Ateista

Félre ne értsen senki, ha tehetném minden pénzemet a kultúrára költeném.


Komoly erőfeszítések árán, de sikerült megakadályozni, hogy az áradó Duna áldozatokat szedjen. Nem sokon múlott. Minden elismerés az önkéntes, és a hivatásos védekezőknek.

Azonban csak csatát nyertünk, nem háborút...

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) egy június elején publikált tanulmányában azt állítja: a globális felmelegedéssel egyre gyakoribbak lehetnek a Duna mostani áradásához hasonló árvizek. "Valószínű, hogy a hőmérséklet-emelkedés erősíteni fogja a hidraulikus ciklust, és ez jelentősebb és gyakoribb áradásokat fog előidézni több európai régióban" – olvasható a jelentésben. - Ezek az idei hatalmas árvíz valódi okai - HVG

Lehet, hogy csak pletyka, de azért illene rákészülni.

Molnár Béla országos vízfőigazgató szerint 600-700 milliárd forintra lenne szükség egy teljes körű árvízvédelmi rendszer kiépítéséhez, de ennyi pénzt biztosan nem tud a magyar állam erre a célra fordítani - tette hozzá.

Mert mindig vannak fontos dolgok:

Árpa Attila Argo című játékfilmjének folytatását és Horváth Lili bemutatkozó filmjét is támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap. Mindkét film forgatása augusztusban kezdődik - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Filmalap.

Árpa Attila filmje 296 millió 500 ezer forintot, Horváth Lili rendezői bemutatkozása pedig 181 millió 290 ezer forintot kap a Filmalaptól.

A Magyar Nemzeti Filmalap másfél éves működése során több mint 70 filmterv fejlesztését és 23 egészestés alkotás gyártását támogatta. Az új filmfinanszírozási rendszerben készült első filmek ősszel kerülnek a magyar mozikba - írta a Filmalap. - MTI

És jön Toldi is 900 milláért:

Feltámadt halottaiból a magyar filmipar: a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága 900 millió forint gyártási támogatást szavazott meg az Európa Filmdíjas Pálfi György rendezésében készülő Toldinak. A rendező tervei szerint a magyar irodalom egyik legnagyobb hősének kalandjai egy romantikus drámai történetben, szélesvásznon, látványos vizuális trükkökkel kel életre. - 900 millió forintot kapott a Toldi-mozifilm - Cinematrix

Bizonyára nagyszerű alkotások lesznek, de a magam részéről inkább kihagyom az államilag finanszírozott kultúrát.

 

Amikor pedig a Duna majd újra megindul, mi kulturáltak csak nézünk mint a moziban.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr15363092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

epix 2013.06.20. 16:52:21

és mi lenne ha észhez térnénk és nem gátak építésére költenénk végre hanem helyreállítanánk az ártereket?

greenr.blog.hu/2013/06/14/arviz_a_szatirikus_humor_az_arpad-korba_vezet

greenr.blog.hu/2013/06/20/szelidvizorszag_teljes_film

itt van egy nagyon fasza kis gif, ami jól elmagyarázza miért magasabbak az árvizek

illetve látható egy grafikon amiből kiderül, hogy a víz nem lett több

444.hu/2013/06/19/mekkora-lesz-a-kovetkezo-arviz/

ez lenne az áhított fejlődés, hogy az emberiség teljesen elhülyül és azt hiszi mindent uralhat?

hát most szólók nem fog sikerülni

2013.06.20. 18:01:05

Le fogjuk forgatni... F@szt. Vászonra visszük, a Noé c. eposzt, új felfogásban. Rendező: Andy Vajna. Noé: Eperjes Károly.
süti beállítások módosítása