sorok között

sorok között

1984

2013. június 12. - Politikai Ateista

Elég komoly felfordulást okozott a szivárogtató, Edward Snowden.

Ha Snowden szerepén túllépve akarjuk röviden összefoglalni, mi is pontosan az Egyesült Államokban a múlt héten kipattant és egyre csak fejlődő megfigyelési botrány, a PRISM-ügy lényege, akkor elég ha annyit mondunk: minden, amit az összeesküvés-elméletek terjesztői állítanak, igaz. Kivéve akkor, ha nem az elmúlt ötven év legügyesebben megszervezett csalásáról van szó – egyelőre mindkét forgatókönyvnek van valószínűsége. - Ez most mindennél nagyobbat szólhat - Index

Obamának van miért magyarázkodnia, és nem csak a saját állampolgárainak. Az univerzális válasz természetesen a terrorizmus elleni harc. Azonban a Guardian nyilvánosságra hozott egy olyan térképet is, amely állítólag a globális adatgyűjtés aktivitását szemlélteti 2007-ből.

Prism.jpg

A terrorizmus elleni harc elméletébe nehezen beilleszthető a Németországot érintő fokozott megfigyelés. Bizonyára lesz néhány fagyos pillanat a következő Merkel - Obama találkozón.

Közben George Orwell 1984 című könyve az Amazon amerikai oldalán az elmúlt napokban az eladási lista 12859. helyéről a 78. helyre ugrott.

És ha már az ijesztő párhuzamoknál tartunk...

William Hague brit külügyminiszter azonban ugyanabban a nyilatkozatban, melyben elismerte, hogy a brit kormányzat és terrorelhárítás együtt dolgozott az USA szerveivel, azt is elmondta, hogy aki nem tesz semmi rosszat, annak nincs félnivalója. - Ez most mindennél nagyobbat szólhat - Index

Goebbels.jpg

via Williambanzai7

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr665357125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vomit 2013.06.13. 09:01:25

ha esetleg valaki az eddigi eletet egy ko alatt toltotte:
mek.oszk.hu/00800/00896/00896.htm
"Azt persze nem lehetett tudni, hogy egy adott pillanatban éppen megfigyelik-e az embert. Bizonytalan volt, hogy a Gondolatrendőrség milyen gyakran és milyen rendszer szerint kapcsolódik be egy-egy magán-teleképkészülékbe. Még az is elképzelhető volt, hogy mindenkit állandóan figyelnek. Mindenesetre akkor kapcsolódhattak be akárkinek a készülékébe, amikor csak akartak. Az embernek abban a tudatban kellett élnie - s abban a tudatban is élt, ösztönné vált megszokásból -, hogy minden hangját hallják, s kivéve, ha sötét van, minden mozdulatát megfigyelik."

Szúrófény 2013.06.13. 16:09:29

Mivel gép végzi, egyes szavakra allergiás! Javítás, szinonímát simán elfogad! Átvágható, a szar pofonverésének esete!

Outlooker 2013.06.14. 23:29:28

Kondícionálás a félelemre, bizalmatlanságra, bizonytalanságra stb.

mrZ (törölt) 2013.06.15. 12:19:39

Mintha az echelon, telefonkozpontok es hasonlok nem ugyanezt csinalnak mar 7o eve.
Anno a komenistaknak azt vallottak, bizalmas megbeszeles csak vadaszat kozben. Igazuk volt?

vomit 2013.06.16. 13:46:16

a ZH-en egy komment, mindent elmond:

"I employ a middle aged Russian.
She is contemplating returning to
Russia for the freedoms she thought
she came to the US for.
Talk about irony."
süti beállítások módosítása