sorok között

sorok között

A Lázár Audija

2013. május 26. - Politikai Ateista

Egy újabb olvasói levél, ami a trafikbojkott felhívásra érkezett:

Így van, mindenki szokjon le! Én 14-15 évesen kezdtem, a szokásos kivagyiságból és közel 20 évig szívtam napi minimum 20 szálat, időnként a dupláját is. Többször próbáltam letenni, általában a naponta csökkentős módszerrel, de soha egyszer sem értem el azt, hogy akár csak egyetlen napot teljesen füst nélkül kibírjak. A napi egy szál sokszor megvolt, de sosem tartott sokáig. Hiányzott az igazi elhatározás. Aztán a cucc egyre drágult, a közeli ismerősök pedig elkezdtek fogyni, nem egy közülük tüdőrákban halt meg több éves szenvedés után.
 
Ezért egyszer csak megérlelődött az igazi ELHATÁROZÁS. Ez benne a lényeg, ennek kell megszületnie fejben. 
Ez már fél siker, én a következőképpen hajtottam végre az ELHATÁROZÁST 8 évvel ez előtt: A megtakarított pénznek ( havi 30 ezer forint volt akkor!! ) találtam egy másik helyet és előre le is kötöttem a megtakarítást.
Én pl. autót vettem részletre. Azon a napon, amikor az új autó meglett, letettem a cigit. Elszívtam az utolsó szálat, majd átvettem a kulcsot és onnantól kezdve oda ment a havi 30 rugó. 
 
Ezen túl két-három segítő tényezőt állítottam csatasorba.
 
Az első volt, hogy egy munkatárssal egyszerre tettük le és folyamatosan elemeztük a helyzetet, minden újabb cigi nélkül eltelt napon, héten, hónapon túl "megünnepeltük" magukat, felváltva rántottuk vissza egymást a kísértésből.
 
A második az volt, hogy az első hónapban Honeyrose nikotinmentes cigit szívtunk mind a ketten. Szörnyű az íze, eléggé drága is volt akkor, de a legrosszabbon átsegít és NINCS BENNE NIKOTIN !  Ez szerintem nagyon fontos, a fokozatosan "leszoktató" dolgok szerintem nem működnek!
Amikor semmi sem segített, az ember elfüstölt egy ilyen pótrudat. Nikotint nem kapott belőle, de mégis megnyugtatott a füstölés és nem ébresztett
bűntudatot, nem érezted tőle azt, hogy visszaestél a startvonalra.
 
A harmadik pedig amivel dresszíroztam magam a következő volt:
Elképzeltem magam, amint belépek egy üzletbe, ahol egy nálamnál láthatóan sokkal jobban szituált eladó áll a pult mögött és azt mondom:
Tudna adni valamit, amitől súlyos betegségekben kínlódva lassan meg lehet halni?
Erre ő ad egy nagy papírdobozt, benne 365 doboz cigivel és közli az árát, majd pedig, hogy ha egy év alatt nem pusztulnék el tőle, akkor fáradjak vissza a következő adagért. És akkor felteszem a kérdést magamnak: Ennyire nagy ökör vagyok én !? Hát nem !
Napjainkban ez utóbbi módszert tovább lehet fejleszteni azzal, hogy az eladó helyébe konkrétan a tenyérbemászó mosolyú  Lézerjancsit kell elképzelni.

Akkora ökör volnál, hogy ennek az embernek
az S8 Audiját finanszírozod az életed árán, verejtékkel megdolgozott pénzedből? Igen ?! Na ugye, hogy nem kell...!
 
  
Sok sikert mindenkinek !
Z.
 
Ha Te is szeretnéd megosztani a leszokásod történetét, illetve a dohányzással kapcsolatos egyéb tapasztalataid, amelyek esetleg segíthetnek motiválni másokat a füstmentesítésben, akkor az emailt ide küldheted: nemzetibago@gmail.com.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr125312650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hot-spot (törölt) 2013.05.26. 09:04:35

Lézerjanikat a cigis dobozokra!

camilló 2013.05.26. 09:11:30

Ha komolyan gondolná a fidesz a dohányzásról való leszoktatást, akkor nem nemzeti trafikot csinálna. Miért nem támogatják, a dohányzásról leszoktató tapaszokat, gyógyszereket, esetleg terápiákat??
Méregdrága, és nem is biztos a siker. Tisztán pénzlenyúlásról van szó. Szerintem azt érik majd el ezzel, mint az amcsik a szesztilalommal. No, de még egy ok a büntikre! Ennyire képesek!

H.Sandor 2013.05.26. 09:35:35

"hot-spot" ötlete ránézésre remek,de az a kérdés,hogy lézerjankó mennyi suskát kapna dobozonként a rusnya képéért ??? Lehet,hogy neki ebből annyi pénze lenne,hogy egyedül eldönthetné a jövő évi választást !!!
Ha pedig mindenki le akarna szokni,akkor a furfingos Orbán alkotmányba tenné a kötelező "nemzeti érzelmű" dohányzást.

toportyánzsóti 2013.05.26. 19:26:46

Continentál-lázár igazi képe a magyar közállapotoknak,nem tud az ország annyit produkálni amit az ilyen férgek ne tudnának ellopni...
süti beállítások módosítása