sorok között

sorok között

Kukába az alkotmánnyal!

2013. április 08. - Politikai Ateista

Pénteken a portugál alkotmánybíróság visszadobta a megszorító csomag bizonyos intézkedéseit. Az Európai Bizottság természetesen nem sokáig késlekedett a válasszal.


A Politbüro leszólt a központból:

Az Európai Bizottság figyelmeztette a portugál kormányt, hogy tartania kell magát azokhoz a költségvetési célszámokhoz, amelyeket a nemzetközi hitelezőkkel kötött megállapodásban vállalt, különben nem lehet szó a mentőhitel visszafizetésének átütemezéséről. - Figyelmeztette Portugáliát az Európai Bizottság - Portfolió

Minden tiszteletem a portugáloké, de az adott helyzetben a közszféra 14. havi fizetéseiért, illetve a 14. havi nyugdíjakért küzdeni minimum morbid.

De ha már az alkotmánynál tartunk...

A következő levelet a Dr George M Georgiou, a ciprusi kormányzói hivatal vezetője küldte a Laiki Bank megbízott főigazgatójának. Dr Georgiou a Financial Times február 10-én megjelent cikkére hivatkozik amely bizalmas forrásokra támaszkodva megszellőztette a betétvágásokat.

CCB letter_0.png

Nagy vonalakban:

Tisztelt Phedias úr

 

A Financial Times "Radikális mentőjavaslat Ciprusnak" című, február 13-án megjelent cikkét követően, a Ciprusi Nemzeti Bank szeretné hangsúlyozni, hogy bármilyen intézkedés amelynek célja a betétesek magánvagyonhoz fűződő jogainak csökkentése, vagy korlátozása, ellenkezik Ciprus köztársaságának alkotmányával, és az emberi jogok európai egyezményének első cikkelyének azon rendelkezéseivel, amelyek rögzítik a magántulajdonhoz kapcsolódó jogokat, és amelyek nélkülözhetetlenek egy piacgazdaság működéséhez.

 

Ebből kifolyólag a hasonló felvetések jogilag megalapozatlanok, és nem képezhetik komoly mérlegelés tárgyát.

 

Maradok tisztelettel

G. Georgiou

A jelek szerint az euróklub országai a belépés pillanatában lemondanak a saját alkotmányhoz fűződő jogaikról.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr215210774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrZ (törölt) 2013.04.08. 16:31:05

Ne csinálj már úgy mintha nem tudtad volna eddig is.
Mondjuk nem lemondasz a jogról hanem alárendeled.
És nemcsak az úniós hanem az ensz, meg a nato, meg a bilifüle nemzetközi gittegylettel kötött megállapodásaink is hasonlóak.
Kb olyan mint a focisták zuhanyzója, vígan elvagy amíg nem neked kell a szappant felvenni.

vomit 2013.04.09. 00:00:37

tobb evvel ezelott tudni lehetett, hova tart a meneteles
www.youtube.com/watch?v=1jVrbKdkByk

gigabursch 2013.04.09. 07:54:43

Magyarországnak egy alkotmánya van, amit 1945-től kezdve elkezdtek módszeresen félreállítani és 1949-re úgy tűnik sikerült is.

Minden más tákolmány.

Akárcsak az idiokrácia minden formája.

2013.04.09. 08:21:20

Az EU-t az USA irányítja kézivezérléssel. Az USA-t a zsidó nemzetközi nagytőke irányítja kézivezérléssel.

De mi lesz, ha erre mindenhol rájön a lakosság? Vagy ilyen sose lesz?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.09. 09:03:13

nincs olyan helyzet ahol ne lenne morbid 14ik havi fizetésért/nyugdíjért küzdeni.

Borenbukk 2013.04.09. 09:08:25

@post: "A jelek szerint az euróklub országai a belépés pillanatában lemondanak a saját alkotmányhoz fűződő jogaikról."

Stop! A betetek megadoztatasat nem az EU, IMF, vagy akarmi rendelte el, hanem a ciprusiak sajat hataskorben. Ha az alkotmanyukba utkozik, akkor nekik kell intezkedni.
Beteteket eddig is adoztattak sokfele a vilagban, ez onmagaban nem kene, hogy alkotmanyellenesnek minosuljon, de 40-80-90%-at zsebre tenni a pogar penzenek, az az en jogerzekem szerint valahogy nem stimmel, meg akkor se, ha technikailag siman csak egy nagyobb kulcs alkalmazasa az adoban.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2013.04.09. 09:27:52

@mrZ: Abszolút.
A listákkal kapcsolatban pedig:
A hivatalos álláspont szerint csak "kényelmetlenség".
Nekem elég érzékeny információknak tűnnek. A koordinátákat szerintem célravezetéshez nem lehet felhasználni az eszközök primitívsége miatt. A másik listát érdemes átfutni, ki tudja.
Thanx

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2013.04.09. 09:31:59

@vomit: Pedig az OV azt mondta, hogy Brüsszel nem Moszkva :(

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2013.04.09. 09:41:33

@doggfather: Igaz. Ez csak valami gyenge politikai játszma. Nem tudod véletlenül mikor lesznek legközelebb választások Portugáliában? Utána akartam nézni de lusta voltam.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2013.04.09. 09:45:46

@Borenbukk: Nekem nagyon úgy tűnik, hogy bele lettek kényszerítve a dologba. Nem volt választási lehetőség. Az első javaslatot leszavazta a parlament, a másodiknál már szavazás sem volt.

Borenbukk 2013.04.09. 10:04:41

@Politikai Ateista: Belekenyszeritve? Vegulis tenyleg, mert megmondtak nekik, hogy nem fizetik ki a teljes cehhet, tessek a sajat zsebbe is beleturni. Mas meg nem nagyon van arrafele a tulfejlett bankrendszeren kivul, amibol az allam penzt szerezhet.

kvadrillio 2013.04.09. 10:35:17

..ÜHÜMMM... A NEMZETKÖZI HITELEZŐI MEGÁLLAPODÁSOKAT KŐNEH MÁR VÉGRE FELÜLVIZSGÁLNI, ÉS HA MÁR MEGKAPTÁK A HITELÜK KÉTSZERESÉT, ELZAVARNI ŐKET A BÚSBA !

.... és nem VÉG NÉLKÜL KIZSÁKMÁNYOLNI, UZSORÁZNI HAGYNI ŐKET......

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.09. 10:42:45

@Politikai Ateista: persze, értem én, hogy kampány van, meg demagógia, de akkor is.

Borenbukk 2013.04.09. 10:45:42

@kvadrillio: Tartalek megoldas: Nem beszelunk baromsagokat benyomott capslockkal!

mrZ (törölt) 2013.04.09. 10:46:58

@Borenbukk:
A ciprusiak nem döntöttek magukról. A döntés a BIS, Financial Stability Board nevű csoportban született. A cél nem a ciprusi bankok hanem a ciprusi nemzeti bank megmentése volt.
www.bis.org/publ/bcbs201.pdf
Ebben a pdf-ben megtalálod a fontos pénzügyi intézmények megmentésének eszközeit. A ciprusiak akkor döntöttek, amikor alárendelték a nemzeti bankjukat egy:
"As an international institution, it is not accountable to any single national government."
törvények felett álló nemzetközi szervezetnek.
Igaz hogy amikor csatlakoztak, a fenti bankmentési tervek még nem voltak érvényben.

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 11:14:25

Kérdem én, hogy hol áll a portugál alkotmányban az, hogy az EU vagy bármely külső ország köteles finanszírozni Portugáliát, a portugál 14. havi nyugdíjakat?

Amennyiben ez mégis benne van, akkor a portugál alkotmány az egész EU alkotmánya és nálunk is kötelező a 14. havi nyugdíj, legfeljebb Orbán 2/3al szétzavarja a portugál Tákolmánybíróságot is :O)))

collateral collector (törölt) 2013.04.09. 13:09:43

viktort is eltávolíthatná már az EU.

Egyébként ez egy döbbenetesen buta blog.

Ha valaki hitelt kér, a bank azt mondja neki, hogy "OK, de jelzálogot alapítok az ingatlanodon", mire a hitelkérő azt mondja: "megzsarolt ez a geci bank", akkor tényleg meg lett zsarolva? Vagy csak a nagyon buta emberek hiszik ezt?

Hangulatkeltés, uszítás, provokáció, hazugság. Ennyit tud ez a blog.

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 13:21:35

Amúgy baromi sok lehetősége van a portugál kormánynak is az EU előírások és az alkotmánybíróságuk döntéseinek betartására.
Mind ortodox, mind a mostanság divatos unortodox módszereket illetően.

Én például azokat sarcolnám meg, akik szétlopták az országot, ellopták, azaz újraelosztották egymás közt a felvett hiteleket, tehát vagyonadó, ingatlanadó, luxusadó a helyi burzsoáziára.
De mivel mindenhol ezek bohócai vannak kormányon, az ő képviselőik nyomogatják a gombokat az összes párt szinében, ezért valszeg nem ezt a megoldást fogják választani. Saját magát sehol nem adóztatja az elit.

Borenbukk 2013.04.09. 13:30:33

@Putyilov gyári melós: Khm... 14. havi fizetes, es nyugdij! Nem a burzsoak loptak szet, hanem beszortak az emberek koze, novelve sajat nepszeruseguket.

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 14:58:43

@Borenbukk:

Szerintem tévedsz, mostanság hozott nyílvánosságra a német nemzeti bank egy kutatást, hogy a legeladósodottabb országokban jóval nagyobbak az átlagos magánvagyonok, ingatlantulajdonok, mint Németországban.
Az olaszoknál pl. háromszor akkora, a spanyoloknál, görögöknél két és félszer.

Ebből számomra egyértelmű, hogy a felső és a középosztály módosabb része lopta szét a felvett hiteleket összefogva a politikusokkal.

Amúgy egyszer nézd meg Athént a Google Earthról, tele van úszómedencével. Ráadásul olyanoké, akik alíg fizetnek adót, sőt, állami támogatásokat vesznek fel amire csak tudnak. Voltak erről cikkek a sajtóban bőséggel.

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 17:09:15

Ja, és egy mellékes hír!

Készülünk átvenni Ciprus szerepét.
Valszeg a pilótajáték vége is ugyanaz lesz, esetleg becsatolnak bennünket az Eurázsiai Unióba:
privatbankar.hu/makro/ausztria-is-feladja-a-banktitkot-oroszok-ezrei-vennek-a-magyar-allampolgarsagot-256749
süti beállítások módosítása