sorok között

sorok között

Banánunió

2013. február 27. - Politikai Ateista

Már Európa szerencsésebb felén is döglött lovakat etetnek a fogyasztókkal, a válságnak azonban nem csak vesztesei vannak.


Megjelent már néhány nem túl nagy szenzációt keltő statisztika azzal kapcsolatban, hogy miközben a válság, illetve a megszorító intézkedések következtében milliók élete dőlt nyomorba, egy szűk társadalmi rétegnek még soha nem ment ennyire jól.

A társadalmi különbségek növekedését a száraz jövedelmi mutatóknál jobban szemlélteti, hogy miközben az autóeladások 20 éve nem látott mélypontra zuhantak Európában, a Ferrarikat viszik mint a cukrot.

A Ferrari hivatalos jelentése szerint, 66 éves története legjobb eladási statisztikáit produkálta a vállalat 2012-ben. Mindez a nem rég összeült igazgatótanácsi ülésen derült ki, melyet természetesen Luca di Montezemolo vezetetett, mint a Ferrari elnöke. - Rekord eladások a Ferrarinál 2012-ben - Formula.hu


Lassan, de biztosan dél-amerikanizálódik az Európai Unió is.

1999 szeptemberében a Bechtel szerezte meg Bolívia 3. legnagyobb városának, Cochabamba vízellátási rendszerének az üzemeltetési jogait. A víz ára meredek emelkedésbe kezdett, miközben a privatizációs megállapodás megtiltotta a lakosságnak az esővíz gyűjtését is. A szerződést 2000-ben, a 6 halálos áldozatot követelő tüntetések után felmondta a kormány.

Bulgáriában kísértetiesen hasonló események bontakoztak ki az elmúlt napokban:

Mára virradóra Molotov-koktéllal felgyújtották Plovdivban a helyi áramszolgáltató, az osztrák EVN székházát és megrongálták szolgálati autóit, miközben Szófiában ismét tízezrek tüntettek tovább, annak ellenére, hogy már a múlt héten lemondott a kormány. A tiltakozások célpontjai elsősorban a külföldi monopóliumok, közülük is az osztrák, valamint a két cseh, a CEZ és az Energo-Pro, amelyek az ország energiaellátásáért, és a tüntetők szerint a megfizethetetlen villanyszámlákért felelősek. - Felgyújtották az áramszolgáltató székházát - Napi Gazdaság


Elég sokáig tart amíg leszállítanak egy Ferrarit. Nem tudom te hogy vagy vele, de én miközben az enyémre várok  szeretem nézegetni, amikor azok akik már átvették szarrá törik őket. (A kategóriára jellemző rokkantigazolványokkal együtt.)

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr25099506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter2014 2013.03.05. 16:44:39

"megszorító intézkedések következtében milliók élete dőlt nyomorba" Most az 500-3000 eurós görög nyugdíjra gondoltatok vagy arra, hogy Luxembourg 2 helyet esett vissza és már csak a világ harmadik leggazdagabb országa? javasolnák egy tanuémányutat azért Belgiumba, Hollandiába vagy Németországba. De ha egy picitn sétálnátok bécsben az is tanulsgos lenne.

Kicsit korai még a világvége...

Egyébbként a képen nem ferrari van, de ez nem az első elnagyolt gondolat az oldalon...
süti beállítások módosítása