sorok között

sorok között

Miért is nem lepődtem meg...

2013. január 10. - Politikai Ateista

A bankárlobbi hatékonyan végzi a munkáját, a könyörgésük megértő fülekre talált:

A bázeli bizottság közölte, a pénzintézetek további négy évet kapnak arra, hogy létrehozzák azokat a tartalékokat, amelyekkel védekezhetnek egy bankválsággal szemben. A bankszektor keményen bírálta az eddig tervezett szabályokat. - Még négy évet kapnak a bankok - Világgazdaság

A szakértők szerint a hitelezési hajlandóság csökkenésének egyik fő oka a pénzügyi szektor a Bázel 3 szigorú szabályaival szembeni kétségbeesett megfelelési kényszere volt.

Ezek szerint a hitelezés be fog indulni, igaz?

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr305010469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.01.11. 09:26:19

Vajon hogy áll most a Tobin adó ügye?Amíg az nincs bevezetve addig csak fosztogatnak a bankok.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2013.01.11. 10:16:25

@toportyánzsóti: Mostanában nem hallottam semmit a Tobin-adóról, szerintem az szép csendben lekerült a napirendről. Magyarországon legalább megismerhettük a rokonát, a tranzakciós adót, de azzal csak a lakosság szív nem a bankok.

toportyánzsóti 2013.01.11. 12:14:34

Régen komolyan vették a multiellenes törvényeket,mostanában inkább a multik a nyerők,pedig így károsak a maguk félé irányított törvényekkel,ami a válság fő okozója.
süti beállítások módosítása