sorok között

sorok között

Értékcsökkentett munkaerő

2012. november 10. - Politikai Ateista

A görög parlamenti képviselők szerda éjjel rábólintottak az éppen aktuális megszorító intézkedésekre.

A szükségprogram 2014 végéig 13,5 milliárd euróval csökkenti a költségvetés terheit, 2016 végéig azonban további 3,4 milliárd eurót kell megtakarítani. A csomag elfogadása a legfontosabb előfeltétele volt a nemzetközi hitelezőkkel való megállapodásnak, és a második, 130 milliárd eurós mentőcsomag 31,5 milliárd eurós részlete folyósításának. E nélkül a görög állam már novemberben fizetésképtelenné válna. - Elfogadta görög parlament az újabb megszorító csomagot - Portfolio.hu

Az új csomag a szokásos finomságokat tartalmazza, a nyugdíjak vágását, a közalkalmazottak, és az állami vállalatok dolgozóinak bércsökkentését, a munkavállalók jogainak nyírbálását. Az egészségügyben 1.5 milliárdos kiadáscsökkentés keretein belül kórházakra tesznek lakatot, illetve vonnak össze.

Az UBS napokban napvilágott látott elemzése megállapítja, hogy a saját fizetőeszközzel rendelkező országok könnyen helyreállíthatják a versenyképességüket és a növekedési pályát a nemzeti valuta leértékelésével. Ez a lehetőség az eurózóna országai számára azonban nem adott. Az UBS szerint az egyetlen lehetőség a munkaerő költségeinek - a bérek és egyéb juttatások - csökkentése, és a modelljeik segítségével arra az eredményre jutottak, hogy Görögország tekintetében a munkaerő 20%-os, Spanyolországban pedig 15%-os értékcsökkentésére van szükség.
A görögök jól haladnak az biztos.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr924897797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása