sorok között

sorok között

Brazil halálosztók

2012. november 04. - Politikai Ateista

Nem vagyok mozirajongó. Amikor ránézek egy rövid ajánlókkal színezett moziműsorra a lelki szemeimmel látom ahogy ömlenek a futószalagról különböző célcsoportoknak kreált filmek. Minden héten akad legalább egy animációs, vicces-romantikus, akció, horror, satöbbi. Igazából nem is a mozizással van bajom, hanem a hollywood-i nagyüzemi filmgyártással. A pénzcsinálás kényszere korlátozza az alkotói szabadságot.

Páncélozott járművek és helikopterek kíséretében közel ezerötszáz rendőr nyomult be Rio de Janeiro két, drogügyleteiről hírhedt nyomornegyedébe vasárnap. A jelentős crackelosztó helyszínként számon tartott Jacarezinho és Manguinhos megszállása vasárnap hajnalban kezdődött. A drogbandák fegyveresei azonban még az akció előtt felszívódtak, így a rendőrök csak elenyésző ellenállással szembesültek, bár lövések azért így is eldördültek - jelentette a BBC brit közszolgálati adó híroldala. - Két riói nyomornegyedet szálltak meg a brazil rendőrök - Origo 

Vannak azonban olyan országok ahol az elmúlt évtizedben a filmművészet komoly fejlődésen ment keresztül, és az egyik ezek közül szerintem kétségtelenül Brazília. 5 éves késéssel 2 hete bukkantam a Tropa de Elite című brazil triológia első két részére. Magyarul ha jól tudom Elit Halálosztók néven fut. Akinek tetszett az Istenek Városa és az Emberek Városa annak csak ajánlani tudom.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr674886176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása