sorok között

sorok között

A Pussy Riot ledarálja Putyin elnököt

2012. augusztus 31. - Politikai Ateista

A Nyugat zabálja a Pussy Riot "punkegyüttest", amelynek két szabadlábon védekező tagja néhány napja menekült el Oroszországból. A rajongás érthető, a Pussy Riot lázadó lányait oda lehet dörgölni az exkágébés Putyin orra alá, lehet egy jót diktatúrázni, az emberi szabadságjogok és a szabad véleménynyilvánítás hiányán sajnálkozni. Szinte természetes, hogy a Nyugat felkarolja a rendszer ellenségeit.

A Nyugat viszont nem szereti Putyint, aki Jelcin katasztrófális szereplése után sajátos eszközökkel ugyan, de összekapta az ország gazdaságát, kivégezte az államadósságot és újra az orosz nagyhatalmi szerepre áhítozik. Félre ne érts, Oroszországban messze nincs rendben minden, amire a választásokat követően utcára vonuló Putyin ellenes tüntetők ezrei bizonyítottak.

Az oroszok azonban nem felejtenek könnyen, és még emlékeznek Jelcinre is, akinek a puccskísérlet felett aratott diadalát gyorsan elhomályosították a vodkagőzös közszereplései, és az államcsőd, amit örökül hagyott. Az oroszok nem is teljesen hülyék, és annak ellenére hogy a vaskézzel irányító pétervári fiúk tevékenységét sokan nem nézik jó szemmel, tudják, hogy a Pussy Riot jelenséget fegyverként használja fel a Nyugat. Nem is vonulnak tömegesen az utcára, hogy a kiszabadulásukat követeljék. Sőt.

A Faith No More még júliusban adott koncertet Moszkvában, és a zenekar tagjai arra gondoltak, hogy meglovagolják a Pussy Riot hirtelen jött népszerűségét, és meglepik egy kicsit a rajongókat. A közönség ellenséges reakciója azonban a szervezőket érte meglepetésként. Pedig nem hinném, hogy az FNM koncerteket elsősorban a kormány bürokratái, vagy Putyin rajongói klub tagjai látogatnák.

Rosztovban pedig a rendőrök közbelépése akadályozta meg, hogy néhány Pussy támogatót meglincseljenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr534738321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

indazs 2012.08.31. 15:37:38

Tehát a szerző szerint egy diktaturában, vagy féldiktatúrában mindig a többségnek van igaza! Lásd még: 2/3

indazs 2012.08.31. 15:47:06

Ha senki nem szól hozzá, akkor szólozok egyet. A lányok meghökkentőek, polgárpukkasztóak, néha ízléstelenek. Egy rendes konzervatívnak feláll a szőre tőlük. De amiért elkapták őket: Putyin megtete egy volt KGB-s barátját az illető egyház fejének, aki a választásokon az egyházzal támogatta őt. Mindössze ez ellen tiltakoztak rendes punkhoz méltón. Még jó, hogy nálunk senkit nem helyez olyan pozicióba a nagy magyar Putyin, hogy tiltakozni kelljen. :-)
Naná, hogy a hívőknél lenne lincshangulat. Attól még nem náluk az igazság!
süti beállítások módosítása