sorok között

sorok között

Érinthetetlenek

2012. augusztus 12. - Politikai Ateista

Az amerikai igazságszolgáltatás a papírforma szerint járt el:

Az amerikai igazságügyi minisztérium nem emel vádat pénzügyi csalás miatt a Goldman Sachs befektetési bank vagy annak alkalmazottjai ellen - közölték pénteken az amerikai napilapok. - "Szeméttel" kereskedett, mégsem perlik az óriásbankot - Napi Gazdaság

Meglepetés? Aligha.

A Goldman Sachs bizonyult a legnagyvonalúbb cégnek a 2008-as amerikai elnökválasztás idején 6.1 millió dollárral járultak hozzá a kampányhoz, ennek az összegnek a 75 százaléka ment a demokratáknak, a maradékon a republikánusok osztoztak. A hajrájához közeledő idei kampányhoz eddig 4.9 dollárt dobtak össze, mondjuk idén a nagyobb hányad (70%) megy a republikánusoknak. A Goldman befutója ezek szerint Mitt Romney. Azt hiszem van egy népi bölcsesség aminek a lényege nagyjából annyi, hogy nem érdemes beleharapni abba a kézbe amelyik etet.

Azután ott van a két cég, a Goldman Sachs és az amerikai kormány közötti összefonódás, pontosabban átjárás, amelyről egyszer már írtam egy bejegyzést.

És végül, de nem utolsó sorban ott van a Goldman "too big to fail" státusza. Mi értelme lenne egy olyan céget komolyabb pénzbírsággal, vagy a pozícióit jelentős mértékben gyengítő ítélettel súlytani amelynek a veszteségeit a végén úgyis a kormány fizeti meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr864707604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása