sorok között

sorok között

A hódmezővásárhelyi jelölt

2012. június 27. - Politikai Ateista

Egy korábbi írásomban már foglalkoztam Lázár János politikai befolyásának látványos növekedésével, és gyors kormányzati karrierjével. Akkor azt is megjegyeztem, hogy ugyan az utódlás kérdéséről még korai elmélkedni, de Lázár János már most esélyesnek látszik a Fidesz elnöki tisztére.

Tegnapi bejegyzésében a Véleményvezér arról értekezett, hogy a nemrégiben a Miniszterelnöki hivatal államtitkárává kinevezett Lázár János gyakorlatilag miniszterelnök-helyettessé, Orbán Viktor jobbkezévé lépett elő.

Lázár Jánosról már egy korábbi kormányértékelőnkben is megírtuk, hogy bár formálisan nem volt a kormány tagja, mégis nagyobb befolyással rendelkezett, mint sok miniszter. Ha akkor ezt írtuk, most leginkább azt mondhatnánk, hogy Lázár János bár hivatalosan csak államtitkár, ténylegesen első számú miniszterelnök-helyettessé lépett elő, a Miniszterelnökségből pedig gyakorlatilag egy rendes kancelláriaminisztériumot faragnak alá. - Véleményvezér

Az államtitkárok fontossági sorrendjét illetve az erőviszonyok változását jól jelzi, hogy Lázár új hivatalának létszáma 111 beosztottal bővül, és az új köztisztviselői derékhadat más tárcákból fogják átcsoportosítani, Lázár keze alá.

Kétségtelen, hogy Orbán Viktor feltétlen bizalmát kell élveznie annak, akinek ekkora hatalom összpontosulhat a kezében. De vajon mire alapozza a miniszterelnök úr a bizalmat?

Lázár János önmagát minden bizonnyal a sikeres emberek közé sorolja, és a vagyonnyilatkozata is meglehetősen impozánsnak tűnhet egy átlagos közalkalmazott szemében, azonban Hódmezővásárhely,- a város amely 2002 óta Lázár János közvetlen irányítása alá tartozik - pénzügyi szempontból már korántsem tekinthető olyan sikeresnek mint a nemrégiben búcsúztatott polgármestere. Talán még senki sem felejtette el amikor Lázár a politikai befolyását próbálta felhasználni annak érdekében, hogy a saját, illetve a városa igényeinek megfelelően alakítsa át a devizahitelezés aranyszabályait, és az árfolyamváltozásból eredő veszteséget szerette volna megosztani a hitelező pénzintézettel.

Együttműködésük hiányában az önkormányzat vezetői az Országgyűlés jogalkotási és a kormány végrehajtási segítségét fogják kérni az ilyen és ehhez hasonló banki magatartás felülvizsgálatára és megszüntetésére, emellett az európai illetékességű és hatáskörű szervekhez fordulnak – állt a lázári ultimátumot tartalmazó levélben.- Index

A legújabb hírek szerint az E-Star felmondta a hódmezővásárhelyi önkormányzattal kötött szerződését, mivel a város több mint százmillió forintos díjtartozást halmozott fel, több mint egy éve nem fizetnek a fűtésért. Minden jel arra utal, hogy Hódmezővásárhely nem rendelkezik stabil pénzügyi háttérrel, és most már Lázár sincs ott, hogy esetleg megváltoztassa a távhőszolgáltatásra vonatkozó törvényeket. Az ember, aki nemrég a magyar siker mértékegységeként tetszelgett, 10 év polgármesterkedés után egy csődhalmazt hagyott maga után.

Már előre sajnálom a Miniszterelnöki hivatal dolgozóit, amikor majd Lázár távozását követően a szolgáltató alkalmazottai kikötik az elektromos áramot, és egyre ijesztőbbé válik az a lehetőség, hogy Lázárból egyszer még miniszterelnök is lehet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr394610269

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.27. 12:09:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2012.06.27. 19:17:03

Mi lehet az oka, hogy Orbán egy ilyen balféket emel ki a többi hülye közül? :))
süti beállítások módosítása