sorok között

sorok között

Hanta Boy - Matolcsy védelmében

2012. június 13. - Politikai Ateista

matolcsy(1).jpg

A CNN Matolcsy interjúja bizonyára sokaknak könnyeket csalt a szemébe, hirtelen én sem tudtam, hogy sírjak vagy inkább nevessek. Sokan - többek között én is - kritizálták a nemzetgazdasági felelőst a nyilatkozatáért, amely egy betépett gimnazista hippi rózsaszín szemüvegén keresztül látatta a magyar gazdaság állapotát. A helyzet azonban az, hogy sok választása nem volt Matolcsynak. Egy elhibázott, pesszimista kijelentés komoly károkat tud okozni, azt hiszem mindenki emlékszik még Kósa Lajos aranyköpésére, ami keményen odacsapott a forintnak annak idején, pedig a külföldi tévések a közelben sem voltak. Ha Matolcsy egy kicsit is realistább, és felvázolta volna a valódi képet a CNN riporterének akkor lehet ma már 4500 forint lenne egy euró. Vajon mit lépnének a piacok ha már a gazdasági miniszter sem hinne saját magában, és a nem konvencionális gazdaságpolitikai intézkedéseiben?

A politika ilyen. A nemzetközi is. A vastag bőr és a szemrebbenés nélküli ferdítés képessége hatalmas előny. Mert ki hiszi el, hogy az új francia miniszterelnök Hollande majd gazdaságélénkítéssel fogja eltölteni a következő 4 évet? Vagy ki veszi be George Osborne meséjét arról, hogy az angol gazdaság gyászos állapotáért kizárólag az euróválság a felelős? Remélem senki. Mondjuk Matolcsy ezúttal túlzásokba esett, az alakítását alármelyik humorista megirigyelhette volna, de azt legalább elérte, hogy soha többé senki ne vegye komolyan a nyilatkozatait. Nemzetközi szinten se.

Nyugi Dzsordzs, már csak néhány hét, és mindent ráfoghattok az IMF-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr954581853

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hibernáljuk magunkat 2012.06.13. 12:01:56

Nem kínlódunk tovább. Nem hagyjuk, hogy olyan szennylapok, mint az Economist és a vele egy követ fújó, a spekuláns tőkét elvtelenül kiszolgáló gazdasági elemzők elvegyék maradék hitünket a magyar gazdaság feltámadásában. Az Elvarázsolt Kastély munka...

Trackback: Mese-mese-meskete 2012.06.13. 11:09:37

Tessék megnézni ezt a videót, ne sajnáljátok az időt, frenetikus. Matolcsy interjút adott a CNN-nek.  Nem tudom van-e értelme végigmenni a fantasztikus jövőn, amit a nemzetgazdasági miniszter úr elénk tárt. De nem, nem fárasztok senkit sem ezzel. In...

Trackback: Szőcs lemondott, egyetlen jó döntés két év alatt 2012.06.13. 10:16:51

Szőcs Gézát vannak, akik jó költőnek és/vagy írónak tartják, vannak, akik nem. Egy dologban azonban lényegesen egységesebb a kép: kevesen akadnak ugyanis, akik ne tartották volna totálisan impotens, arrogáns és párbeszédre képtelen államtitkárnak. Szőc...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spontan · http://erdekessegek.info 2012.06.13. 09:33:06

A fideszben is érezhetnék, hogy Matolcsyval a hitelesség látszatát sem tudják már megőrizni. Persze kérdés, hogyan lehetne őt elküldeni anélkül, hogy tévútnak kelljen minősíteni az elmúlt két év kacskaringóit.

messi-asz 2012.06.13. 09:34:03

f i d e s . m a f i a

elsimicskáznak minden pénzt...

van 1 ősi dakota mondás
ne válasszatok dakotákat...
mert így jártok, megy a

C I G Á N Y K O D Á S

commando 2012.06.13. 09:41:31

@spontan: Én úgy gondolom, hogy több lehetőség is lenne Matolcsyt úgy meneszteni, hogy "emelt fővel" távozhasson. Még akkor is, ha mindenki értené, miről szól a történet. Nekem sajnos az a meglátásom, hogy itt sokkal mélyebb és titokzatosabb okok ragasztották bele a miniszteri bársonyszékbe. Egyszerűen hihetetlen, hogy O.V. nem látja azt a katasztrofális helyzetet, amit Matolcsy munkássága előidézett. Sőt még a FIDESZ-en belüli bírálata is tilos! Miért nem állítja fel O.V. Matolcsyt? Erre várok ötleteket.

Ben Franklin 2012.06.13. 09:45:55

Egyszerűen hihetetlen, hogy O.V. nem látja azt a katasztrofális helyzetet, amit Matolcsy munkássága előidézett.

- Lehet hogy nem chatel eleget az Indexen. Mert Matolcsy jobb mint a kommerek a válság előtt 2007/08ban(2010/11es GDP emelkedés, adósság-menedzselés), Bajnairól nem is szólva.

kvadrillio 2012.06.13. 09:48:50

AJJJAJJAJJJAAAAJJJ! FOGD RÁ A NYUSZIRA ! (IMF)

eZ MÉG JOBB: "Lusta állami bürokráciáról beszélt Lázár
MTI|2012. 05. 29., 17:52|Utolsó módosítás:2012. 05. 29., 18:19|
4 komment
Címkék:Orbán Viktor, Lázár János, Rogán Antal, bankadó, Orbán-kormány, gazdasági válság, bürokrácia, államtitkár, frakcióvezető, Miniszterelnökség

Frakcióvezetőként egyik legnagyobb sikerének tartja a bankadó bevezetését, hibájának pedig az ellenzékkel való egyeztetés hiányát Lázár János. "Voltak hiányosságaink, időnként talán rosszul léptünk fel, ezért az ellenzék - okkal vagy ok nélkül - úgy érezte, háttérbe lett szorítva" - fogalmazott Lázár az MTI-nek adott interjújában. A politikus saját bevallása szerint az államtitkári poszt elfogadásával lendületet szeretne adni a történéseknek."

...ORBÁN : BRUTÁLIS VOLT A BANKADÓ. !..(BÉCS)

... NU, AKKOR SIKER VAGY BRUTÁLIS ???! :)

dr. Bubó 2012.06.13. 09:50:41

@Ben Franklin: azt hiszik tudnak repülni...

pedig csak zuhannak... szakadékba, egy méj sötét jukba...

tintamin 2012.06.13. 09:56:08

Hiába, Hofi nélkül már nem az igazi, de ha belföldi politikai híreket olvasok, az már felér egy kabaréval.

És az az igazán örömteli, hogy más országokkal együtt kacaghatunk. Ők röhögnek rajtunk, mi meg kínunkban.

Parajpuding 2012.06.13. 09:58:18

Őszintén: ezen a világon már nincs egyetlen értelmes ember, aki bármelyik orkbán kormányt képviselő nyilatkozatot többnek tekint egy bűzös felböffenésnél.

Kotkodus 2012.06.13. 10:02:29

@commando: talán azért, mert eltolcsybácsi egy elismert politikai zseni elképzeléseit velósítja meg. a gond - sajnos - az, hogy, bár a politikai zseni valóban zseniális politikus, azonban mit sem ért a gazdasági egyensúlyhoz és azt gondolja, hogy a gazdaság csak azon múlik, hogy hogyan mutatják be (a mutatók nem fontosak, a hitelminősítők nem látják át a gazdasági folyamatokat, a spekulánsok szemetek, az államadósságot nem jelen-árfolyamon kell értékelni, stb...).

szerencsére itt az imf, akire majd mindent jól rá lehet fogni... és az, hogy a manyup pénzek lenyúlása után miért van szükség további forrásokra (eredetileg mozgástér-hiány miatt nyúlták le), arra már úgysem emlékszik senki...

persze ez csak találgatás, csak egy elmélet a sok közül...

Szevasztok 2012.06.13. 10:05:54

@commando: "Miért nem állítja fel O.V. Matolcsyt? Erre várok ötleteket. "

Mert OV tévedhetetlen, és ezt akkor is bebizonyítja, ha mindannyian beledöglünk. (Tipikus komplexusos viselkedés.)

commando 2012.06.13. 10:08:07

@Ben Franklin: Ugyan mitől jobb? GDP emelkedés? Ld. ezévi adatok! Adósságkezelés? Ld. kifosztott nyugdíjkassza! És még lehetne sorolni a 300 Ft-os euro, lecsúszás az Unió közel utolsó helyére. Nem jobb ő a kommereknél egy hajszállal sem, ugyanúgy hazudik, veri a mellét, és mi még tapsolunk is hozzá. Tessék már mondani valamit, tényekkel alátámasztva, mely az ő munkásságát dícsérné!

Lencsés István 2012.06.13. 10:11:05

Nem alakítás volt , hanem őszinte beszéd . Aki nem veszi komolyan a nyilatkozatait az hülye .

zsolt64 2012.06.13. 10:16:01

"... NU, AKKOR SIKER VAGY BRUTÁLIS ???! :) "

BRUTÁLIS SIKER :)

Kutchek (törölt) 2012.06.13. 10:16:35

Blöffölni tudni kell! A baj akkor van, amikor az ellenfél pontosan tudja, hogy semmi sincs a kezünkben.
Lényegtelen, hogy Matolcsy dumáját beveszi-e a másfélmillió fideszes, vagy mondjuk 50 millió CNN néző.
A lényeg az, hogy a szakértők, beektetők jobban átlátják a helyzetünket mint Gyuri.

/Amúgy lehet, hogy csak szívatta a CNN-t!!! isz ők szerveztk tavaly puccsot Orbán ellen! ;)/

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.06.13. 10:17:47

Jobb ma egy tolcsy, mint holnap kettő!
;-)
Á, mindegy! Olvassatok inkább Frady Endrét! ;-)
fradyendre.blogspot.com/
:)

collateral collector (törölt) 2012.06.13. 10:20:27

nincs matolcsy-gazdaságpolitika, orbán-gazdaságpolitika van. csak viktor talált egy (1 db) hülye közgazdászt, aki nem mondja kapásból azt az elképzeléseire, hogy "ez faszság". már a Járai is kihátrált orbán mögül, pedig ő aztán tényleg elég gyenge szakember és elég kritikátlan fidesz-szopó ahhoz, hogy ideális fideszes közgazdász legyen. de ehhez már ő sem adja a nevét, ami egy szintet jelez.

egyébként konkrétan ezt a CNN-es interjút én nem bírtam végignézni. többször próbáltam, de nem bírtam. egyáltalán nem vicces.

polly graph 2012.06.13. 10:20:53

Ez az interjú vállalhatatlan. Függetlenül attól, mit mondott. A mimika, a groteszkül Hunglish kiejtés, az érezhetően betanult, mások által leírt duma. A riporter behízelgő hangon történő többszöri megszólítása. A "csináljunk hülyét magunkból a világban" című szappanopera újabb veretes darabja, melyet jelentőségében csak Gurcsány CNN interjújához hasonlíthatunk.

Egyébként van a Fidesznek olyan embere, pl. Kovács Zoltán, aki nagyon profi angolsággal, sokkal elegánsabb stílusban tud hantázni. De úgy látszik, őt nem akarják elkoptatni. Talán kezdett gyanússá válni, hogy mindenhol ő nyilatkozott. Mondjuk Kováccsal meg az a baj, hogy egyre marconább a megjelenése, oxfordi iskolázottsággal és bosnyák pénzbehajtó ábrázatával maga a megfejthetetlen rejtély.

butus 2012.06.13. 10:21:32

@dr. Bubó: Csak egy a probléma. Nem csak ők zuhannak, hanem velük mi is!

zsolt64 2012.06.13. 10:23:22

@Szevasztok: "Mert OV tévedhetetlen, és ezt akkor is bebizonyítja, ha mindannyian beledöglünk. (Tipikus komplexusos viselkedés.) "

Azért ez sajnos nem ritka embertípus. Alapvető tételei:

1. Nekem mindig igazam van.
2. Én ehhez jobban értek.
3. Rajtam kívül mindenki hülye.
4. Tényekre reagálva : Az nem úgy van , én jobban tudom.! (Lásd pl. kék az ég , zöld a fű.)

Csak a baj hogy bársonyszékben ül.

Indriq 2012.06.13. 10:30:38

@kvadrillio: ...ORBÁN : BRUTÁLIS VOLT A BANKADÓ. !..(BÉCS)

ezen kaptam fel én is a fejem amikor hallottam. Ez már az a bizonyos pávatánc? mert az én olvasatomban a szokásos kettős beszéd és hülyének nézés.
Itthon gonosz bankok akiket szarrá kell adóztatni, külföldön sajnálatos cselekedet volt....

Amúgy feltűnt még valami. Itthon orkbánt nem lehet kérdezni. Kint az osztrákoknál állítólag kérdezhették.... vajon miért nem kérdezhet a saját választója ork bántól?

s 2012.06.13. 10:31:38

Vedd ki a pénzed a bankból. A kommentjeim utólag visszaolvasva nyerik el értelmüket. Most mindenki azt hiszi, hogy ez - mármint hogy lenyúlják a lóvét - nem fordulhat elő. De, bazdmeg. Nemcsak, hogy előfordulhat, de már igencsak közel is járunk ehhez. Ne légy hülye. Én szóltam.

zsolt64 2012.06.13. 10:32:52

@butus: Tévedsz , Ők nem zuhannak , csak Mi.
Miért mondom ezt, mi a legnagyobb baj ami érheti Őket, elveszítik a 2014-es választást, és akkor 4 év ellenzékiség. És ?
Ez akkor lenne igazságos ha OV és Matolcsynak a választási vereség után a munkaerőpiacon kellene munkát találni, abban a gazdasági helyzetben amibe belekormányozták az országot.
Ez ellen viszont már bebiztosították magukat.

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 10:34:42

@Lencsés István: Jómondod, Pistám, megin jómondod! Hiába, aki a leshez és a vizes kiflihez egyaránt ért, az meglátja a közgazdasági gyöngyszemet.

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 10:36:58

@commando: "Miért nem állítja fel O.V. Matolcsyt? "

Talán impotens lett a feszültségtől.

lidércfény 2012.06.13. 10:44:43

Az igaz, hogy Kósa-féle beszólások nem jelentenek megoldást, sőt.
De lett volna a tündérmesélésnél sokkal szerencsésebb megoldás is. Fellélegeztek volna a piacok, és mi is.
Egyetlen szó: Lemondok.

Sieg 2012.06.13. 10:45:30

"Ha Matolcsy egy kicsit is realistább, és felvázolta volna a valódi képet a CNN riporterének akkor lehet ma már 4500 forint lenne egy euró."

A fenét, a befektetők tökéletesen tisztában vannak a magyar gazdaság helyzetével, teljesen lényegtelen, mit hadovál róla a pénzügyminiszter, pláne a mi Gyurink.
Viszont ha megmutatta volna, hogy levette a rózsaszín szemüveget és a felébredt a tündérmeséből, még javíthatott is volna a megítélésen.

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 10:46:01

@zsolt64: "mi a legnagyobb baj ami érheti Őket, elveszítik a 2014-es választást, és akkor 4 év ellenzékiség"

Egy fasza kis csődben, amikor egyik anarchikus nap után jön a másik, nincs az a TEK-létszám, ami bármit is garantál.
Rejtővel félreszólva: nem lehet minden haver és haveri ingatlan mellé rendőrt állítani.

Bájdövéj, rendőr - valszeg a kollégái ruletten döntenék el, hogy ki segíthesse Pintért kiesni az ablakon.

genyamagyar 2012.06.13. 10:53:16

Az egész poszt, valamint a hozzászólások (kérdések: miért van még Matolcsy a helyén?) is abból a nevetséges feltételezésből indulnak ki, hogy Orbánnak bármi érdeke, szándéka lenne arra, hogy Magyarországon jól menjenek a dolgok, növekedjen a gazdaság, fejlődjön az ország.

A diktátoroknak csak egy céljuk van: a hatalom megtartás, bármi áron!

Vajon érdekli-e Kim Dzsongun-t, Észak-Korea vezetőjét, hogy hányan halank éhen? Persze, hogy nem!

zsolt64 2012.06.13. 10:58:32

@dr. mesterseges szinezek: "A parlament döntése értelmében 2013. január 1-jén létrejön az Országgyűlési Őrség, a házelnök irányítása alatt álló fegyveres szerv."
Ez még plusz a TEK mellett. ez 349 jól kiképzett és megfizetett fegyveres.

VT Man 2012.06.13. 10:59:11

"Ha Matolcsy egy kicsit is realistább, és felvázolta volna a valódi képet a CNN riporterének akkor lehet ma már 4500 forint lenne egy euró."

A posztoló ezt komolyan gondolja?

Talán Matolcsy 2 a posztoló valódi neve?

na__most__akkor 2012.06.13. 11:00:59

"Miért nem állítja fel O.V. Matolcsyt? "
Matolcsy az Ő (ŐFELSÉGE) jobbkeze.

Jobbkezet nem állítanak fel.
Egy másik testrészt lehet felállítani.

Ha.

butus 2012.06.13. 11:09:14

@zsolt64: Én még reménykedek egy forradalomban is. Akkor viszont ők zuhannának nem is kicsit!

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 11:20:14

@zsolt64: "ez 349 jól kiképzett és megfizetett fegyveres."

Az lófütty nagyszámú anyával szemben, akik számára megvilágosodik, hogy miközben a gyerek normális élelmezése és gyógyítása érdekében a batyuzás után már a prostituálódás sem segít, azok számára, akiknek az egészet köszönhetik, a legkomolyabb probléma az, hogy kitalálják, éppen a zemberek mely szegmense a komonista népveszejtő.

Keresd a nőt, mert ha ők keresnek téged, az már aggályos, én aszondom.

gnme 2012.06.13. 11:20:25

icc nonszensz

-> decdö véj of di professönöl bihévijör

kzoltana 2012.06.13. 11:24:20

Nagyon nagy bukás van előkészületben!

Korrupciógyanús közbeszerzés a debreceni nagy stadionprojektnél. Átlátszó trükkök, előre lejátszott meccs.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2438_pacza_jozsef_a_dzsolidzsoker

dr. Bubó 2012.06.13. 11:31:08

@butus: nekem nincs gond... én élvezem a feudalizmust...

tök könnyen lehet ügyet intézni
nem kell adózni
nem kell betartani a szabájokat
lehet szarni mindenre... főleg a parasztokra...

nagyon cool ...

dr. Bubó 2012.06.13. 11:33:35

@Frady Endre:

tegnap volt SAKKolcsi... Ma meg már MATTolcsi...

apropó a szentjobbot nem vágja le a felcsuti aranylábú csodacsatár? megvárja még elüszkösödik tejjesen ?

zsolt64 2012.06.13. 11:34:15

@butus: Csak az a baj hogy egy forradalom (utcai harcokkal,, felgyújtott autókkal emberhalállal stb..) a forint összeomlását, a bankok bezárását , általános káoszt, fosztogatásokat jelentene, meg mindent ami ezzel jár.

dr. Bubó 2012.06.13. 11:36:12

@zsolt64: "a forint összeomlását, a bankok bezárását , általános káoszt, fosztogatásokat jelentene, meg mindent ami ezzel jár"

miért orbánia az hova vezet?

simlicskázásnak is ez a vége...

vagy orbánország menj!ország?

Lucky Larry Silverstein 2012.06.13. 11:36:27

@zsolt64: Érdekes módon ez a görögöknél sem történt meg, és a szokásos párizsi tavaszi niggerfeszt után sem.

kifordított nagyanyó 2012.06.13. 11:36:39

Látjátok gyerekek!Ezért kellett anno fecónak is azt mondania,hogy minket nem érint majd a válság.Tehát fecó felmentve...:))
Nekik egyre több pénzük van,jól élnek.Persze,hogy ez nekik tündérmese...

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 11:38:39

@dr. Bubó: Rossz hírem van: a feudalizmus csak ott fani, ahol akad ahhoz elegendő feudum.
Ahol nem akad, ott vagy határokon kívülről, vagy belülről kell akasztania annak, aki nagyhűbéres akar, és ereje folytán tud is lenni.
Esetünkben természetesen csak a belföldi akasztás jöhet szóba.

zsolt64 2012.06.13. 11:38:45

@zsolt64: Csak hozzáteszem hogy amikor a szigetszentmiklósi gimnáziumi konfliktus volt és az újonnan kinevezett igazgató bezárkózott a szobájába, mert FÉLT az egyébként teljesen békés szülőktől, akkor kihívta a rendőrséget. Érdekes módon a TEK is azonnal megjelent.(szigetszentmiklóson lakik a Kövér akit a TEK védelmez..). És még azt állítja az igazgató hogy nem ismeri a Kövért (hahahaha)

Szóval nem félnek a privát hadsereget bevetni....

Commandante Jayasuriya 2012.06.13. 11:39:13

"Minden éremnek két oldala van..."

Sztrapacska 2012.06.13. 11:41:22

@zsolt64: Vicces, hogy nekik büntetésként sorolod, ami számunka a mindennapok nyomora...

zsolt64 2012.06.13. 11:41:43

@Lucky Larry Silverstein: Na azért a görögöknél még ketyeg a bomba , jún.17 én eldől sok minden.
Mindazonáltal idén nincs kedvem a görögbe menni nyaralni, és vagyunk így még pár millióan Európa-szerte. Egyszóval a fő húzóágazatukat a turizmust sikerült jól taccsra tenni.

Deres · http://textura.blog.hu 2012.06.13. 11:42:14

"The fiscal condition is in order."
LOL

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 11:43:52

@zsolt64: Hájszen éppen ezt mondom: nem kell ehhez forradalom, csak permanens anarchia, amikor még éppen nem folyik vér az utcákon, de rendről és biztonságról már nem lehet beszélni.

Görögország még itt sem tart, csak a határában, de a bankok már zárnak: nekik a békés csőd alig aggasztóbb, mint a polgárháborús.
Innen a fosztogatás csak idő kérdése, ha nincs külső input.

zsolt64 2012.06.13. 11:45:52

@Sztrapacska: Én csak arra akartam célozni Hogy OV és Matolcsy még életükben nem dolgoztak 1 napot sem a versenyszférában. Lásd Életrajzok..

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 11:47:28

@Deres: "The fiscal condition is in order."

Ha akarom, nem mondott butaságot: meg van rendelve a (megfelelő) fiskális körülmény.

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.06.13. 11:47:57

Nincs szükség egy beesetmellű, görbeorrú, nagyfülű, göndör, tepsiszájú, vágottfaszú, sábeszes, Rebeka pinájából szalasztott védelmére! Kitűnő munkát végzett és végez, sőt végezni fog!!!!

Lucky Larry Silverstein 2012.06.13. 11:49:49

@zsolt64: Annál jobb, azért lesz minden olcsó.

georgie58 2012.06.13. 11:53:46

@Ben Franklin: te szegény, szerencsétlen, nagyon buta fidesz droid ... melyik iskolába NEM jártál még 3 évet se' ?

tomwar 2012.06.13. 11:54:22

@Még jó, hogy FIDESZ!: TE ERTED MAGAD!?!?
Es mi bajod a zsidokkal?

gnme 2012.06.13. 11:55:26

@zsolt64: szóval őt mindig csak kifizették?

nem is tudtam, hogy valós tapasztalat nélküli emberkék ülnek ott, akik csak úgy felveszik a fizetést alanyi jogon azért, mert világra *arta az anyja őket

mik vannak

georgie58 2012.06.13. 12:01:45

@Még jó, hogy FIDESZ!:
Ha neked matolcsy kitűnő munkát végez, akkor te egy 78 IQ-s (lehet, hogy eltúloztam a számot) fideszes (vagy fid-eszetlen) képviselő vagy havi 1,5 millió nettóért; más nem mondana ekkora baromságot. Egyébiránt téged még sajnálni is felesleges; tudod, van egy mondás (Murphy): "Hülyével soha ne állj le vitatkozni, mert könnyen összetéveszthetnek vele ...!"

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 12:04:14

@zsolt64: Tök érthető: Viktor miniszterelnök-pártelnök szakon végzett, nem tud más munkát vállalni.

georgie58 2012.06.13. 12:06:55

@dr. mesterseges szinezek: Vedd még hozzá az Erő Szak-ot is...

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 12:09:21

@Még jó, hogy FIDESZ!: Szegény Matolcsynak tényleg bealkonyult, ha már csak ilyen ostobák hajlandók azzal égetni magukat, hogy védelmére kelnek, de nekik is csak zsidózás az "érvük".

Sárga Király 2012.06.13. 12:18:42

@Még jó, hogy FIDESZ!: Mosd ki a szád, nyomorult. Az agyadat már sikerült, úgy látom.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.06.13. 12:20:13

@dr. Bubó: A szent jobbról jut eszembe...

VELÜNK ÉLŐ TÖRTÉNELEM

A történetírók munkája nehéz. A századok sokszor téveszmék porát rétegelik rá a valódi eseményekre. De én, dr. Mahlacsinyszky Taholcz lefúvom a port és megcsillantom a valót! Hát lássuk:

„Az a szombat az öröm napjának volt tervezve. Gézaffy István lovaggá szándékozta ütni közeli rokonát, a hős Krmxtünyszkey Koppányt, aki erős kézzel verte agyon a királyi palota kertjében ólálkodó paparazzókat, regősöket, gyulákat és álősmagyarokat. A péntek esti előbuli is víg hangulatban folyt. Gézaffy István egyik poharat a másik után küldte a gallérja mögé a kisebbségi parlament ombudsmannjával, a besenyő Pista bácsival egyetemben. A király éjféltájt már alig állt a lábán, egy fertályórával később meg már alig sem...
… és eljőve a szombat...
... és a hős Krmxtünyszkey Koppány főhajtva térdel Gézaffy István előtt. A kómásan kótyagos király kadarkamámoros tekintettel ragadja meg nehéz, kovácsoltvas kardját, majd egyensúlyát vesztve hadonászni kezd vele... az előbb ámult, utóbb rémült hős Krmxtünyszkey Koppányt hirtelen négy egyenlő szeletre vágja, majd a vérszagtól tovább részegedve levágja és körbe-körbe hordozgatja saját szent jobbját...
Az önkívületi állapotban is mámoros ajakkal ősvogul kocsmadalokat éneklő félkarú óriást a palota testőrei a közeli sámánterápiára szállítják, ahol megnyugszik és önmagát Varga Miklósnak képzelve él korai haláláig. Helyette a trónt az ő nevén egypetéjű ikertestvére, Gézaffy Orizatriznyák foglalja el, aki bölcs uralkodásának eredményeként egy ezredévvel később még a nemzet legnagyobb pénzegységére, a tízezer forintosra is felkerül (bár azt még el kell mondanunk, hogy az arc sajnos nem is az övé, hanem egy szerencsétlen festményelkeveredés és otromba tréfa nyomán a királynak beöltöző udvari bolondjáé, Crömmerstein Hubáé...).”

Ajánlott irodalom:
Csukás István: Mirrmurr és Orizatriznyák
Krmxtünyszkey Béla: A szeletelt ükfater
Gézaffy Golyhó: A betintázott ős árnyékában
Postaffy Holló: Füstjelszámkönyv A-tól B-ig
Kissch-Kussy Klotild: Királyi Katasztrófák Kézikönyve
dr. Mahlacsinyszky Taholcz: dr. Mahlacsinyszky Taholcz élete és más

fradyendre.blogspot.hu/2009/08/velunk-elo-tortenelem.html
:)

komplikato 2012.06.13. 12:23:24

@VT Man: Nyilván túlzott vagy elütötte egy nullával. Ha a 2008-as gazdasági elemzéseknek hinni lehet elég ha 330-340-es árfolyamot megütjük, mert utána úgy dől be a francba a forint, hogy a 4500-nek is örülnénk, lásd hiperinfláció. Lehet a billpengőm többet érne a szekrényben. :D

Sir Galahad 2012.06.13. 12:35:00

@Sieg: Azért hallod, ez nagyon érdekes. Most akkor a befektetők a magyar politikusok nyilatkozatai alapján tájékozódnak, vagy nem? Ezt egyszer el kéne dönteni, mert amikor anno Kósa Lajos elmondta, hogy valójában milyen helyzetben vette át a kormány az országot, egyből a fejét akarták venni, hogy ilyeneket nem szabad nyilatkozni, meg hogy bedöntötte a forintot... EZ akkor hogy is van?

Sztrapacska 2012.06.13. 12:38:08

@zsolt64: Ezt értem.. de azért valóban ironikus, hogy a mi hétköznapjainkat vizionálod büntetésnek számukra. (Ami nyilván az is lenne...)

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.06.13. 12:46:14

Az interju nezese kozben azon csodalkoztam, hogy a CNN riportere nem rohogott fel hangosan Kusza Szem kijelentese utan.

2012.06.13. 12:47:02

IMF hitel első feltétele:

Nem lehet a megszorításokat az IMF-re fogni.

Lucky Larry Silverstein 2012.06.13. 12:47:52

Geci lapos a tematizálás.

IDE FIGYELJETEK MÁ EMBEREK!

Megvertek egy zsidó bácsit állítólag a Dohány utca közelében, itt meg nincs róla címlapblog. ÉBERSÉG. A kurucról kell megtudnom. Még nem határolódott el Áderjános.

Valakinek szét lesz rugva a p*csája a szerkesztőségben!

Lucky Larry Silverstein 2012.06.13. 12:57:25

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Kiafaszt érdekel a CNN riportere?

Tudod kié a AOL Time Warner(ide tartozik a CNN)? Gerald Leviné. Azt meg az öregek még tudják, hogy aki disznók közé jár enni az maga is azzá válik.

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 12:58:58

@Sir Galahad: "EZ akkor hogy is van? "

Nagyon egyszerű: ha beállítasz hozzám azzal, hogy alkalmazottam lennél, van 5 felsőfokú nyelvvizsgád a 4 diplomád mellé, akkor aszondom, hogy mutasd, illetve letesztel(tet)lek. Pláne megteszem, ha már a születési dátumodban is hazudsz az önéletrajzodban.

Más a helyzet, ha aszondod, hogy idióta szerencsétlenség vagy - erre nem kérek igazolást, mert feltételezem, hogy feleslegesen nem akarod rosszabb színben feltüntetni magad.
(Ebben az a pikáns, hogy ha tévedek, és akarod, akkor nem tévedek, mert tényleg idióta szerencsétlenség vagy, illetve leszel ezzel a hozzáállással.)

Remélem, segítettem, ha már egyszer a nálam sokkal nagytudásúbb Selmeczi Gabi ezt így nem magyarázza el.

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 13:02:21

@Lucky Larry Silverstein: Nem vóna költségkímélőbb hozzászólás gyanánt mindenhová annyit írnod, hogy "zsidó". Sőt, megegyezhetünk abban, hogy ha egy * karaktert írsz, az nálad annyit tesz, hogy zsidó, és nem is kell tovább ragozni, mindent bizonyítottál/cáfoltál, szándékodtól függően.

Lucky Larry Silverstein 2012.06.13. 13:05:51

@dr. mesterseges szinezek: OK. AOL Gerald Leviné aki zsidó, mellesleg cioniista. Ahogy a konkurenciája is az.

theunjustmedia.com/Media/sixjews2.jpg

talpi 2012.06.13. 13:07:02

JOBBAN ÉLÜNK, MINT JÖVŐRE! (Igaz mindenről az elmúlt két év előtti nyolc év tehet)

Sir Galahad 2012.06.13. 13:18:06

@dr. mesterseges szinezek: Aha. akkor most még azt kéne tisztáznunk, hogy szerinted azok a politikusok járnak el helyesen, akik igazat mondanak (pl. annak idején Kósa), vagy azokat, akik megszépítik a valóságot (pl. most Matolcsy)? Mert a kérdésem igazi tétje ez lett volna.

Le_Penseur 2012.06.13. 13:20:39

@Lucky Larry Silverstein:
Az antiszemitizmus a sikertelen, sértődött kisemberek vallása. Gyakori közöttük az impotencia vagy a frigiditás megléte. Jellemzően saját szürkeségüket, sikertelenségüket, jelentéktelenségüket próbálják más emberek puszta létezésével igazolni. Homofóbia, rasszizmus súlyosbíthatja világról alkotott képüket.
Ugye te sem vagy antiszemita?

Lucky Larry Silverstein 2012.06.13. 13:25:33

@Le_Penseur: Ha abból, hogy a CNN cionista kontroll alatt van, az jön le hogy antiszemita vagyok....:)....akkor igen. Érveid is vannak a tényekkel szemben?

Le_Penseur 2012.06.13. 13:31:57

@Lucky Larry Silverstein:
Az interjúban megszólaló MGy mondatainak mi köze ahhoz, hogy a világ egyik legismertebb csatornájának kik a tulajdonosai? Ha konkrétan az izraeli állami tv-ben adja elő ugyan ezt a tündérmesés műsort, az számítana bármit? Ha a kuruc.infonak mondja el ugyanezt, az számítana? Védhető ez az interjú azzal, hogy a CNN cionista kontroll alatt van?

Lucky Larry Silverstein 2012.06.13. 13:37:17

@Le_Penseur: Miért kéne védeni? A kormány a helyén, Matolcsy a helyén. Az elmúlt 2 évben nagyobb volt a GDP bővülés mint a 2007-09es három évben, amiből 2 nettó válságmentes volt.

Lucky Larry Silverstein 2012.06.13. 13:39:27

@Le_Penseur: És hogy mi köze hozzá? Talán annyi, hogy Bajnait nem interjúvolták, amikor bemutatta a -6,7%ot (miközben a szomszédok 2-3%kal bővültek), azzal nem volt baja a CNNnek.

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 13:47:58

@Sir Galahad: Azok járnak el jól, akik nem válnak önként hiteltelenné - válaszom (egyik) lényege ez lett volna.

Egyébként Kósáék annyira mondtak igazat, hogy 1. a nagy csődközelben menten MOL-t támadt kedvük venni, 2. Viktor indirekte megdicsérte Bajnait a viharfelhők elkergetéséért.
Persze lehet, hogy Viktor hazudott, és Kósa nem - ezt már tekinthetnénk akár pártbelügynek is, ha a grundon volnának.

mizrolist 2012.06.13. 13:49:36

@Lucky Larry Silverstein: erről tegnap este volt címlapos hír az Indexen, szóval azért nem látod ma, mert már lepörgött.

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 13:50:30

@Lucky Larry Silverstein: "Ha abból, hogy a CNN cionista kontroll alatt van, az jön le hogy antiszemita vagyok....:)"

Abból nem, abból viszont telesen, hogy téged egy interjúban az érdekel, hogy a stúdió tulajdonosa zsidó.
De jól áll, meg ne változz!

Le_Penseur 2012.06.13. 13:52:15

@Lucky Larry Silverstein:
Baja most sincs a CNN-nek. Egy kormány gazdasági minisztere sok-sok egyeztetés után ül le a riporterrel szemben. Sajnos nem nézem a CNN-t minden nap, fogalmam sincs, hogy Bajnai volt náluk vagy sem. Az igazat megvallva nem is érdekel. Az előző kormányt, kormányokat pontosan ugyan olyan gerinctelen, tehetségtelen, ostoba, impotens bagázsnak tartom, mint a jelenlegit!

Sir Galahad 2012.06.13. 14:10:17

@dr. mesterseges szinezek: Van némi igazad abban, amit írtál, de a kérdésemre most sem sikerült válaszolnod. Nem baj. Ha nincs válasz, az is válasz.

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.06.13. 14:57:47

@tomwar: Hogy mi a bajom? Csak annyi, hogy tönkre vágják ezt az országot, mielőtt bekebelezik! A nagy lelkifurdalásunk miatt teljesen kiszolgáltattuk magunkat nekik!

tomwar 2012.06.13. 15:03:52

@Még jó, hogy FIDESZ!: Hat igen,tenyleg jobb lett volna, ha mind kiirtjuk, nem? Ehelyett kuzdhetunk a karvalytoke uralma ellen!

B+, a VALASZTOTT VEZETOINK, azok kurjak el, nem masok. Akiket KOZULUNK valasztott az istenadta nep, mi mindannyian.

(Mar latom is, ahogy felfaljak az edes hazat, elotte meg ravaszul tonkreteszik...istenem...de ravasz...)

bobijub 2012.06.13. 15:10:09

@Kotkodus: ne legyenek illúzióid. az eltolcsibácsy madzagjait mozgató marionettjátékos kiemelkedően zseniális politikai játékos. ebben a nagyságrendben nincs semmi, ami a parancsai nélkül történhetne. és olyan sincs, aminek a következményeivel ne kalkulálna több változatban sok lépésre előre. a sors nem volt kegyes Országunkhoz, hogy ugyanazon az emberen belül az ilyen kiemelkedő képességeket ilyen célokkal és ilyen szándékokkal párosította.

genyamagyar 2012.06.13. 15:13:58

@bobijub: "és olyan sincs, aminek a következményeivel ne kalkulálna több változatban sok lépésre előre."

Hát igen, mint egy pókerjátékos. Csak nem tudom, hogy számolt-e azzal az örök igazsággal, hogy a Colt erősebb az ászpókernél.

zsolt64 2012.06.13. 15:38:54

@Sztrapacska: Ironikus bizony, de az is igaz hogy a valós életben éhen halnának.

sanyix 2012.06.13. 15:41:53

@dr. mesterseges szinezek: ugyan már. A csőd előtti napon, szólnak a haveroknak, hogy:

"na most mindenki indítsa a banki átutalásokat svájcba, és rendeljetek magatoknak repülőt, és még ma hagyjátok el az országot"

A feldühödött nép másnap meg hoppon marad. A pénzt vitték, a felelősök árkon bokron túl vannak, és vígan élnek tovább.

nemecsek ernő áruló 2012.06.13. 15:46:19

@Sir Galahad: Ha Kósa hallgatott volna, bölcsebb maradt volna, Matolcsynak meg már régen nem kellene miniszternek lennie, ha a Haza kicsit is számítana!

Szóval amíg számodra kérdés az, hogy adott esetben mit kellett volna mondani, addig a Kósa-féle intelem rád is érvényes. És ezt nem kötekedésből, hanem a létező legkomolyabban mondom!

nemecsek ernő áruló 2012.06.13. 15:48:43

@sanyix: Én is ettől tartok. De azért bennem van a kárörvendő manó, hogy másnap reggel szivesen az arcába vigyorognék egy ős-fideszesnek, hogy "nem megmondtam?". Persze ennél több öröm nem nagyon lenne benne, de legalább ez a kicsike...

sanyix 2012.06.13. 15:52:41

@Le_Penseur: de akkor izraelben miért nem halnak ki az emberek?
Vagy csak fröcsögsz gondolkodás nélkül? Hát persze.

Sir Galahad 2012.06.13. 16:01:27

@nemecsek ernő áruló: Dehogynem kötekedésből. De ez sem baj, ismerem a dolgot. A kocsmában is ez történik a legtöbbször: aki egy értelmes kérdésre nem tud értelmes választ adni, az adu ászként kivágja, hogy anyád a kerek perec. Gratulálok.

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 17:14:54

@sanyix: Ezt megteheti a vízfej, mondjuk pártucat szemétláda - a végeken azért annyi likvid tőke nem halmozódott fel (Viktor is cseszhetné az ingatlanait), hogy azzal és a pedigréjükkel soká húzhatnák.
Ahogy Fletót is a végváriak motiválták lemondásra a matéria nyakig érésekor, a fentiek miatt a fijúk sorsa is ez lesz, ha helyzet van.
A bűntársak nem szeretnek egymás miatt lógni.

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 17:40:59

@Sir Galahad: Több választ is kaptál, csak egyik sem egyezik azzal, amit kapni szerettél volna a ravasznak gondolt kérdésedre.

Megjegyzem, hogy a nemecsek kartács által felvetett "ne dumálj feleslegesen" olyan vezetői intelem, amit féltucat embert koordináló csopvezeknek már a fejükbe vernek, nem hogy a diplomáciai szinten.
Más kérdés persze, hogy nyilván Kósa-Szijjártó nem feleslegesen dumált - kellett az a pénz a családi és pártkasszába.

Lucky Larry Silverstein 2012.06.13. 17:44:31

@dr. mesterseges szinezek: Abból nem, abból viszont telesen, hogy téged egy interjúban az érdekel, hogy a stúdió tulajdonosa zsidó.

Igen, biztos új neked, hogy nem azt nézzük mit, hanem azt is, hogy ki mondja!

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 17:47:07

@Lucky Larry Silverstein: Te lámlenge, a riporter nem mond, hanem kérdez - de tudom, ez Fidesziádában merőben szokatlan tulajdonsága egy riporternek. Aki mondott, az Matolcsy...

nemecsek ernő áruló 2012.06.13. 17:48:14

@Sir Galahad: A mondandóm melyik része volt az "anyád a kerek perec"? Kíváncsivá tettél! :)

nemecsek ernő áruló 2012.06.13. 17:49:24

@Lucky Larry Silverstein: Látom, az idézőjelek használatával hadilábon állsz. xD

Lucky Larry Silverstein 2012.06.13. 18:01:29

Mondjuklehet hogy kedvenc élősködőimet átnevezem vámszedőnek a polkorrektség miatt.

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 18:40:30

@Lucky Larry Silverstein: Szerintem csupán a tömegnyomás miatt ne mondj le a lényegedről, hiszen úgysem adhatsz mást.
Bár... egyszer az életben a zsidózás helyett esetleg megpróbálkozhatnál a dugással is, hátha az is bejön.

anonymand 2012.06.13. 21:07:45

@commando:

Tisztel commando!

Nincs annyi Viagra, hogy ez a f... felálljon!
Hát ezért.

Tisztelettel:
anonymand

Sir Galahad 2012.06.13. 22:27:20

@nemecsek ernő áruló: Ez: "Szóval amíg számodra kérdés az, hogy adott esetben mit kellett volna mondani, addig a Kósa-féle intelem rád is érvényes." Pontosan tudod, hogy nem azt kérdeztem, mit kellett volna tenni úgy általában, hanem hogy a kétféle politikusi magatartás közül melyik a helyes - erre te válasz helyett megpróbálsz kioktatni. Persze ha jól esett, egészségedre.

Sir Galahad 2012.06.13. 22:35:38

@dr. mesterseges szinezek: Persze hogy nem. Ha mondjuk megkérdezem valakitől, hogy szerinte a sör a finomabb, vagy a bor, és erre azt válaszolja, hogy szerinte a Himalája a legmagasabb hegy a világon, azzal miért kéne elégedettnek lennem?

Hogy érthetőbb legyek: az a válasz, hogy "a legjobb az lett volna, ha semmit sem mondanak" jelen esetben azért hülyeség, mert akkor biztosan az lenne a bajotok, hogy miért nem mondanak semmit, ha kérdezik őket, micsoda pofátlan dolog újságírók kérdésére nem válaszolni, satöbbi... Emlékszem, például az Orbán-kormány kezdeti időszakában a Véleményvezéren és más hasonszőrű blogokon pont azért nyüstölték a kormányt, hogy miért nem áll ki valaki és teszi világossá a gazdasági helyzetet. Íme egy ilyen írás: velemenyvezer.blog.hu/2010/05/20/mr_gazdasagpolitika

Kotkodus 2012.06.14. 09:09:21

@bobijub: igazából én nem is feltételezek rossz szándékot. azt gondolom, hogy viktorka meg van róla győződve, hogy ő most jót tesz az országgal és ezzel bekerül a történelemkönyvekbe (szerintem sajnos ez az alapmotiváció).
csak sajnos viktorka már nem hallgat senkire és kiépült benne egy adag paranoid dac (ellenségek mindenütt), ami erősen beszűkíti a látásmódját. mindent irányítani akar és közben minden csúszik ki a kezéből.
nem ez lenne az első ilyen eset a történelem során...
a konklúzióban egyetértünk: nincs szerencsénk vele...

Kotkodus 2012.06.14. 09:43:36

@Sir Galahad: igazság vs. szépítés kérdéskörben egyszerű a válasz: el kell tudni mondani, hogy tisztában vagyunk a jelenlegi nehéz helyzettel (ők is) és a következőket kívánjuk tenni, hogy javítsunk a helyzeten...

sajnos kormányunk már 15x elmondta, hogy megegyezik az eu/imf párossal (leghatékonyabb rövid-távú intézkedés, ami a pénzügyi helyzetünket bebiztosítja), de nem tette meg azt az 1 napos (órás) lépést (fidesz gyorsaság...), ami ehhez szükséges.

ezért nem hiteles a kormány és nem is lesz amíg -1,5%-os növekedési adatra tündérmesével válaszolunk... és amíg nincs hitelesség, nagyon drága a hitel...

na de sebaj, mi majd adózók összespóróljuk a kormánynak azt a 100-150 mld ft-ot amivel csökönyösségük miatt többe kerül az ország adósságának finanszírozása, mondjuk a gyógyszerkassza (ígéretek elleni) megkúrtításával... (már 98-02ben is elutasította a kormány az eu fejlesztési pénzeket az m7 felújításánál, mert szigorúbb lett volna a közbeszerzési eljárás és nem nyert volna a vegyépszer... emlékszel... nincs új a nap alatt)

és mi ennek a célja? majd te elmagyarázod nekem, hogy pontosan milyen szabadságért harcolunk, mert ezt én speciel nem értem...

azért, hogy szabadon felállíthassunk olyan médiafelügyeletet, amely pusztán kormánypárti delegáltakból áll?
azért, hogy az alkotmányunkban szabadon korlátozhassuk és gazdasági keretszámokhoz köthessük az ab jogait?
azért, hogy 1 perc alatt, vita nélkül szavazhassunk új törvényekről?
azért, hogy visszamenőleges hatályú törvényeket alkothassunk, amelyekben személy szerint kiemelhetünk kivételeket?

előbb vagy utóbb más veszi át a hatalmat... te szeretnéd, ha a szociknak is ilyen jogaik lennének? (én nem)

tudod egy törvény akkor jó, ha bárki is érvényesíti, reltív társadalmi igazságot eredményez. és ezek a "szabadságunkat és önrendelkezésünket" védeni hívatott törvények - sajnos - nem ilyen törvények. és a 48-49es szabadságharcot meggyalázni azzal, hogy ehhez hasonlítjuk a mai helyzetet kifejezetten gyomorforgató...

Sir Galahad 2012.06.14. 13:35:25

@Kotkodus: Tőlem ne várj választ a kérdésedre, mert nem vagyok se a kormány, se a kormánypárt tagja, így nem tudok rá válaszolni. A te válaszod meg azért sántít, mert Kósa pontosan azt tette annak idején, amit javasolsz, és egyből ment a hurrogókórus, hogy bedöntötte a forintot. Engem nem az érdekel, hogy te Fidesz-párti vagy vagy sem (amúgy kiderült, hogy nem), egyszerűen arra a kérdésre szeretnék végre választ kapni valakitől, hogy az igazság kimondása vagy a szépítés a helyes politikusi magatartás. Ilyen választás előtt állt és fog állni még nagyon sok politikus. Az a baj, hogy a jelenlegi kormány bírálói "akár van rajta sapka, akár nincs" alapon mondanak ítéletet, azaz bármit és bárhogy mond valamelyikük, az rossz, de ha az ellenkezőjét tette egy másik, az is rossz volt. Ez pedig magát a bírálatot teszi hiteltelenné.
süti beállítások módosítása