sorok között

sorok között

Szigorúan bizalmas pályázatok

2012. május 24. - Politikai Ateista

Oligarchák nincsenek a miniszterelnök szerint, így érthető, hogy a kormányoldal nem ragaszkodik a bizottságosdihoz. Mondjuk ezzel az a helyzet, hogy ha egy bizottság lenne megbízva a lakásom takarításával, akkor rövid időn belül felzabálnának a patkányok. A bizottságnak én sem látom sőt értelmét, különösen úgy, hogy ha az esetleges felfedezéseiket évtizedekre titkosítani lehet.

De ha már a titkoknál tartunk:

NFA: szabálysértő a haszonbérleti pályázatok értékelési rendszerének nyilvánosságra hozatala

 

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) a hatályos jogszabályok megsértéseként értékeli, hogy az MSZP nyilvánosságra hozta az állami földbérletpályázatok bírálati szempontjait, és jogi lépéseket tesz.                                                                
Az NFA azt követően közölte ezt szerdán az MTI-vel, hogy Gőgös Zoltán és Harangozó Gábor MSZP-s képviselők sajtótájékoztatón bejelentették: nyilvánosságra hozták a dokumentumokat. Gőgös Zoltán közölte: a bírálati pontok csaknem negyven százalékát szubjektív kritériumok alapján oszthatta ki a földalapkezelő, így a rendszer "haszonleső oligarchák" földhöz juttatására volt alkalmas.
    A földalapkezelő a vonatkozó jogszabályra hivatkozva közölte, a dokumentumokat a képviselő csak munkája végzéséhez használhatja fel, és a nyilvánosságra hozatal ellentétes egy kormányrendelettel, ezért megteszik a szükséges jogi lépéseket.
    Emlékeztettek, hogy Gőgös Zoltán május elején kérte az NFA-t a papírok kiadására, ennek a kérésnek a szervezet eleget tett. A rendelkezésre bocsátott dokumentumok a haszonbérleti pályázat részletes pályázati kiírásának elválaszthatatlan részét képezik, amelyet a pályázók regisztrációs díj megfizetése és titoktartási nyilatkozat aláírása ellenében vesznek át.
    Harangozó Gábor MSZP-s képviselő a sajtótájékoztatón párttársa szavait kiegészítve azt mondta, a vesztes gazdáknak joguk van megismerni pályázatuk bírálati alapjait, de e jogukat eddig nem érvényesíthették. Az MSZP-s honatya közölte: a szocialisták jogi segítséget ajánlanak a gazdáknak, hogy ezen változtatni lehessen, és a jó erkölcsbe ütköző pályázati eredményeket semmisnek mondják ki.    

 MTI

Még az univerzum legdemokratikusabb államában is lehetnek olyan adatok, amelyek nyilvánosságra hozatala nemzetbiztonsági kockázattal járhat. Annak ellenére, hogy én személy szerint gusztustalannak tartom a titkosítás intézményényének van némi jogalapja.

De a földbérleti pályázatok bírálati szempontjai?

A kormány úgy látszik mindent megtesz azért, hogy a földbérleti pályázatok tekintetében a közvéleményt a homályban tartsa, ezzel viszont csak egyre kiváncsibbá tesznek mindenkit.

Gyanítom, hogy Orbán Viktor már százszor megbánta, hogy nem állt szóba Ángyán Józseffel, mielőtt az ráborította a földbérleti bilit a tisztelt házra. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy az évszázad bizniszéből ki lehet hagyni a haveri földműveseket, csak azért, hogy néhány családi gazdálkodó, és az Ángyán kedvére tegyenek?

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr614542577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2012.05.24. 20:04:41

"Gyanítom, hogy Orbán Viktor már százszor megbánta, hogy nem állt szóba Ángyán Józseffel, mielőtt az ráborította a földbérleti bilit a tisztelt házra. "

Ha egyáltalán megbánta, akkor is, szart sem ér a "megbánása" .

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2012.05.25. 10:44:34

@bankvezér: Így van, a dolgokon nem sokat változtat. Nyilvánvalóan az Ángyán által kezdeményezett párbeszéd sem sokat változtatott volna az elbírálás kimenetelén.

bankvezér 2012.05.26. 14:26:43

Ami most itt a szemünk előtt formálódik azt leginkább úgy tudnám jellemezni, hogy "családon belüli erőszak".
Az agresszív apa rendszeresen veri a feleségét és e mellett a két lányával még nemi életet is él. Ráadásul a nőknek ezt a külvilág felé titkolniuk kell, mert ha kiderül, az apa megölheti őket.
Ez a kívülről demokráciának látszó kemény diktatúra.
( Hogyan fejezzük le a demokráciát)
süti beállítások módosítása