sorok között

sorok között

A demokratizálás káros mellékhatásai

2012. április 30. - Politikai Ateista

A járulékos veszteség kifejezést általában az iraki, és az afganisztáni megszállás demokráciaépítés közben jelentkező civil áldozatok, illetve a civil infrastuktúrában keletkező károk tekintetében használják.

Járulékos, közvetett veszteségek azonban a másik oldalon is jelentkeznek. Egyszer már írtam arról a nehezen számszerűsíthető veszteségről amelynek az amerikai lakosság az elszenvedője, akiknek az adóját fegyverekre költi a kormányuk, az oktatás, az egészségügy, illetve a környezetbarát, megújuló energiaforrások fejlesztésére helyett. De vannak ennél sokkal nyilvánvalóbb veszteségek is.

110000 aktív állományban szolgáló amerikai katona szed az orvosok utasítására felírt különböző antidepresszánsokat, nyugtatókat, és szorongás elleni szereket. A statisztikák nem tartaltalmazzák azokat akik saját magukat gyógyítják olyan szerekkel amelyekhez a gyógyszertárakben nem lehet hozzájutni: alkohol, és drogok.

A kezelés alatt álló katonák fegyverrel a vállukon sétálgatnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr64480204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2012.04.30. 21:38:27

Mindketten tudjuk, hogy itt nem demokratizálásról van szó. A termeléshez folyamatosan nyersanyagokra és energiahordozókra van szükség. Akár emberölés árán is.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2012.04.30. 23:54:58

@bankvezér: Igaz, de érdemi termelés már nem ott (USA) folyik. Ennek ellenére az olcsó üzemanyagra kétségtelenül szükségük van.

bankvezér 2012.05.01. 07:28:25

@Politikai Ateista:
Most azért meglepődtem. Szóval az emberölés nem számít, azzal nem sokat foglalkozol. Ami "lényeges", hogy az érdemi termelés nem az USA területén folyik???
Bár szerintem valóban egyre kevésbé, de még mindig ott folyik.
süti beállítások módosítása