sorok között

sorok között

Robotok söprik a padlást

2012. április 23. - Politikai Ateista

Az MF Global után szabadon:

Rengeteg magyar pénze úszott el online devizakereskedésen

SG.hu

"Az ügyfelek nem is látták számlájuk valós állását, csak a nyereséges pozíciókat, ami Kiss szerint részben a Tadawul FX, részben pedig a szoftver felelőssége. A kereskedést ugyanis a szoftver végezte. A hongkongi társaság nevében beszélő férfi szerint csupán átmenetileg halmozódtak fel nagy veszteségek a számlákon, ám a jövőben bizonyára nyereséget hoztak volna - mivel azonban a ciprusi cég március 31. és április 2. között az elszámolási rendszer cseréje miatt önkényesen lezárta a pozíciókat, ezért maradtak a vaskos mínuszok. Részletes tájékoztatást a sajtótájékoztatón nem kaptunk a Tadawul elszámolási rendszere cseréjének okairól sem."

Ja igen, a robotok hibáztak. A szoftvereket nem lehet felelősségre vonni.

Szorítok az áldozatoknak (befektetőknek), de attól félek, hogy egy ilyen országhatárokon átívelő szövevényes cégbirodalom ellen jogi úton küzdeni a frontális szélmalomharc eredményességével kecsegtet. Az elbukott befektetésektől sajnos érzékeny búcsút kell venni, tanulópénz.

Az MF Global ügyében is zajlanak a bizottsági meghallgatások, senki nem tud semmit, felelősök nincsenek. A befektetők pénze eltűnt, a volt ügyvezető John Corzine pedig annyira szabadlábon van, hogy még Obama elnök kampányához is sikerült némi aprót összekuporgatnia. Félmillió dollárt.

A bűnözés nem kifizetődő. Amikor ezt a "népi bölcsességet" halljuk általában azokra asszociálunk akik fegyvernek látszó tárgyakkal 30000 forintot rabolnak a benzinkútról, a divatosan berendezett irodákban, vagy hivatalokban trónoló nyakkendős bűnözők képe kevesekben sejlik fel. Elrettentő ítéletek nélkül egyre vonzóbb sport lesz lenyúlni a befektetők pénzét.

Robots!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STCroiss via Flickr

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr774468672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2012.04.23. 17:09:21

A lopás legprofibb módja, hogy a csalást piaci eseménynek álcázzák.

bankvezér 2012.04.23. 18:59:29

@Politikai Ateista:
Kedves szerző, nem muszáj mindig egyetérteni velem. Már kissé zavarba jöttem. :)
süti beállítások módosítása