sorok között

sorok között

A demokrácia ideiglenesen szünetel

2012. február 18. - Politikai Ateista

Hétfőn várhatóan döntést hoznak az euróövezeti országok pénzügyminiszterei a Görögországnak utalt második mentőcsomagról.

A görög kormány elkötelezte magát az újabb hitel érdekében szabott feltételek teljesítése mellett, de van akiket ez nem nyugtat meg teljes mértékben.

Görögországban tavasszal választások lesznek, és egy új kormány lép hivatalba. Az EU döntéshozói közül többen aggályaiknak adtak hangot a leendő kabinet elkötelezettségét illetően. Fennáll a lehetőség, hogy az új kormány nem tartja majd tiszteletben a trojka feltételeit.

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter ötlete szerint az áprilisra tervezett választásokat el kellene halasztani, és még legalább egy évig egy szakértői kormányra kellene bízni az ország irányítását.

Ennél enyhébb álláspontot képvisel a holland pénzügyminiszter, Jan Kees de Jager aki nem a választásokat függesztené fel, hanem a hitelcsomag folyósításával várná ki az új kormány megalakulása utáni időszakot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr894129624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balatonikaboca 2012.02.18. 18:38:36

Görög ország bukásával megfog Europa inogni.(kár, szeretem Europát, jó az unió!)
süti beállítások módosítása