sorok között

sorok között

A közönség segítsége

2011. december 06. - Politikai Ateista

Matolcsy György, a nemgazdasági szaktekintély a közönség segítségét kéri. Jó lenne azt hinni, hogy csak egy olcsó propagandafogásról van szó a nemzeti együttműködés szellemében, de ez inkább félreérthetetlen jele annak, hogy a kormánynak fogalma sincs a következő lépésről, ékes bizonyítéka, hogy a Fidesznek soha nem is volt hosszútávú stratégiája. A nagy nehezen kiizzadott Széll Kálmán terv is kizárólag egy feltételezett európai fellendülésre épült. 1 millió új munkahely? Ugyan már.

Mindenesetre értékelem, hogy kiváncsiak a véleményünkre, az utólsó óra utáni pillanatban.

Nos, ha a lakosságtól várják a megoldást akkor némi demagóg felhanggal azt is kérdezhetnénk, hogy ők miért kapják a fizetésüket? A törvényhozási intézményrendszert egyszerűen meg lehetne szüntetni, az ötleteket a Facebookra lehetne feltölteni és megszavazni, a kormánynak csak az lenne a dolga, hogy maradéktalanul végrehajtsa az elfogadott javaslatokat.

Addig is marad Matolcsy legújabb növekedési terve.

A klasszikus közgazdaságtani közhelyekkel bőven megrakott szülemény hagyományosan a gazdasági növekedésre koncentrál. A világ rohamos tempóban változik, ennek ellenére az alkalmazkodási hajlandóság minimális jele sem mutatkozik az új tervben.

Az eröltetett mainstream közgazdasági nyelvezet némi komolyságot kölcsönözhet az irománynak a felületes szemlélődőben, de ez a terv legalább 15-20 évvel van elmaradva a valóságtól.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr283434421

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Államadósság elleni harc elhalasztva 2011.12.07. 14:51:54

Lehet magyarázgatni, lehetek másra fogni a helyzetet, egy azonban biztos: a kormány beismerte, hogy az unortodox gazdaságpolitikája megbukott. Nem, nem úgy, hogy Orbán levágja a jobb kezét, Matolcsy Györgyöt, hanem úgy, ahogy az egy tévedhetetlen párth...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása