sorok között

sorok között

Ingatlanadó 2013

2011. december 03. - Politikai Ateista

Az önkormányzatok által kivethető ingatlanadó tervét elvetették ugyan, de azt gondolom, hogy rövidesen hallunk még az ingatlanadóról.

Az önkormányzatok által kivethető ingatlanadóval a kormány csak az eladósodott, a fizetésképtelenség rémével küzdő önkormányzatoknak kívánt egy eszközt, egy finanszírozási lehetőséget a kezébe adni. A dolognak azonban meglett volna az a hátulütője, hogy az egyébként is problémákkal küzködő településeken eladhatatlanná váltak volna az adóval súlytott pénznyelő ingatlanok, az ingatlanárak tovább zuhantak volna, miközben azok akiknek a lehetősége megengedi az elvándorlást választotta volna. Az potenciális vásárlók, és beruházók is messzire elkerülték volna ezeket a településéket.

A kormányra nehezedő bevételnövelési kényszer azonban rövidesen az országos hatályú ingatlanadó bevezetéséhez fog vezetni. Elképzelhető, hogy az IMF feltételei között fog szerepelni, de ha mégsem a kormányzatnak akkor sem lesz egyéb alternatívája. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr163430775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása