sorok között

sorok között

A FED közbelép

2011. december 01. - Politikai Ateista

Tegnap már írtam néhány sort a jegybankok váratlan dollárterápiájáról, és annak ellenére, hogy nem szerettem volna túl sokat foglalkozni a kérdéssel ma megint elő kell vennem.

A Forbes magazin egyik elemzője szerint ugyanis nem volt teljesen ösztönszerű a meglepő húzás, és nem kizárólag a piacok ideiglenes megnyugtatása, és a likviditás általános biztosítása volt a cél.

Central Bank Intervention Raises Questions

Forbes

A még tegnap megjelent cikk szerzője azt állítja, hogy a beavatkozás hátterében valójában az állhat, hogy valamelyik európai bankóriás majdnem bedőlt, a gyanúja szerint egy francia vagy olasz bank lehet a hunyó.

 

Ma már a Zerohedge szerkesztői tudni vélik, hogy a 66.6 szoros tőkeátéttel üzemelő francia Credit Agricole sodródott az összeomlás szélére, és ez váltotta ki a jegybankok hirtelen reakcióját.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr383429443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása