sorok között

sorok között

Dioxid

2011. november 29. - Politikai Ateista

 A különböző médiafelületek címlapjainak uralkodó hírei földrajzi elhelyezkedéstől, célközönségtől, és eladhatóságtól függően változtak ebben a hónapban is: republikánus jelöltek vitái, Jackson orvosának pere, az euróválság, az IMF, és az örök bestseller, a megélhetési pojácák magánélete.

A szerkesztők nem tulajdonítottak komolyabb jelentőséget annak az információnak amely a bolygó minden jelenlegi, és leendő lakóját érinti.

Meglehetősen kevés visszhangott váltott ki az Egyesült Államok Energiaügyi Hivatalának novemberi jelentése, amely szerint az emberiség 2010-ben 564 millió tonnával több szén-dioxidot bocsátott a levegőbe mint egy évvel korábban. Ez 6%-os növekedést jelent, ami jóval több mint amit az IPCC (óvatos, és visszafogott) klímaszakértői a lehető legrosszabb forgatókönyvként vázoltak fel 4 évvel ezelőtt.

Biggest jump ever seen in global warming gases

Associated Press

Tisztában vagyok vele, hogy sokan kételkednek, és tagadják, hogy az emberi tevékenységnek köze van a klímaváltozáshoz, de laikusként is nehezen tudom elképzelni, hogy a légkörbe pumpált több milliárd tonna szén-dioxid és társai nincsenek hatással a föld ökoszisztémájára.

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának ugrásszerű emelkedése még az Index durbani klímakonferenciával kapcsolatos összefoglalójából is kimaradt.

Riasztó jövőképet fest a klímakonferencia

Index

Nem fontos.

Pollution

Akeg via Flickr

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr343409009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása