sorok között

sorok között

A Nukleáris Opció és a Negyedik Birodalom

2011. november 22. - Politikai Ateista

Néhány érdekes fejlemény Írországból.

A Guardian cikke arról tudósít, hogy a New Beginning elnevezésű, a lakáshitelesek érdekeit képviselő civil szervezet, egy ajánlást készített a bankoknak. A javaslatcsomag célja, hogy javítson azoknak a helyzetén akiknek nehézséget okoz az ingatlanhiteleik törlesztése, és a kilakoltatás veszélye fenyegeti őket. A szervezet vezetője szerint a tervezet kidolgozásakor a bankok érdekeit is figyelembe vették. Nincs szó a tartozások elengedéséről, nagyjából annyi, hogy a törlesztőrészleteket az érintett családok aktuális jövedelméhez igazítanák.

A ír adófizetők pénzéből nemrégiben megmentett bankárok azonban nem veszik komolyan a kezdeményezést.

Ross Maguire, a New Beginning alapítója, aki a javaslatcsomag kidolgozásában is aktívan részt vett, nem hátrál, és kilátásba helyezte, hogy az ügy érdekében a "nukleáris opciótól" sem riadnak vissza. Hitelsztrájk szervezésébe kezdtek, amelynek keretein belül azt szeretnék elérni, hogy a lakáshitelesek tömegesen függesszék fel a hiteleik törlesztését, ha nem születik érdemi megoldás rövid időn belül.

A New Beginning adatai szerint körülbelül 250.000 adósnak vannak nehézségei a lakáshitelek fizetésével.

 

Az Irish Times beszámolója szerint a 2012-es ír költségvetési tervezet egyik példánya valahogy Berlinben kötött ki, ahol a Bundestagban bemutatták, és átnézték, még mielőtt azzal az ír képviselők megismerkedhettek volna. A költségvetési szavazást december 6-án tartják az ír parlamentben.

Az ellenzék hazaárulással vádolja Enda Kenny miniszterelnököt, aki cáfolja, hogy köze lenne a nemzeti költségvetés kiszivárogtatásához, viszont személyesen találkozott Angela Merkel német kancellárral egy nappal a német "jólértesültség" jeleinek felbukkanása előtt.

A Reuters német forrásokra hivatkozva jelentette, hogy az ír költségvetés 2%-os ÁFA-emelést tartogat 2012-re. Az ellenzék közben azt kérdezi, hogy tulajdonképpen ki is irányítja Írországot?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr163402416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása