sorok között

sorok között

Kína válasza Obamának

2011. november 15. - Politikai Ateista

Obama beszólt Kínának


"Barack Obama sürgette, hogy Kína engedje gyorsabban felértékelődni a jüant. Az amerikai elnök arról is beszélt, hogy az USA nyomást gyakorolna Pekingre, hogy az tartsa be a világkereskedelem játékszabályait."

Napi Gazdaság

 

Az Egyesült Államoknak a saját háza táján kellene rendet tennie mielőtt másokat korhol. Az amerikai másodlagos jelzálogpiaci válság 2007-es kezdetével, az USA belső gazdasági problémái váltották ki azt a katasztrofális pénzügyi válságot amely végigsöpört az egész világon. Az éveken keresztül folytatott túlzott költekezés következményeként az államadósság jelentősen megnövekedett. A tradicionális iparágakat, a pénzügyet, és a gépjárműipart tönkretette a válság, növelve a munkanélküliséget. Miközben az országnak olyan súlyos belső problémákkal kell szembenéznie amelyek akár egy újabb globális gazdasági cunamit eredményezhetnek, az amerikai politikusok látszólag csak a szavazatok számával törődnek, anélkül, hogy az ország globális felelősségével kapcsolatban egy árva gondolatuk lenne. Ezek tükrében nem meglepő, hogy az utcákon dühös "Occupy Wall Street" tüntetők szólítanak a washingtoni politikai trükközés befejezésére. 

Xinhua, Liu Tian

Zerohedge nyomán

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr173383092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása