sorok között

sorok között

Atomot Nekik!

2011. november 14. - Politikai Ateista

A valószínűségtelensége ellenére tetszik az ötlet, de nem hiszem hogy elég lenne ideiglenesen eltiltani őket:

Eltilthatják a hitelminősítőket az európai országoktól

Napi Gazdaság

 

De ha már a minősítőknél tartunk, itt vannak a londoni elemzők tegnapi aranyköpései:

"A piaci szereplők nem feltétlenül számítottak Magyarország államadós-osztályzatainak leminősítésére."

Pontosabban:leminősítésről szó sem volt egészen a végtörlesztési javaslat felbukkanásáig. Korábban többször említettem, hogy egy hasonló, a nemzetközi nagytőke érdekeit veszélyeztető intézkedés könnyen leminősítéshez vezethet.

 

"A Goldman Sachs bankcsoport londoni elemzőinek ugyancsak hétfői helyzetértékelése szerint még elkerülhető a leminősítés, ha a magyar kormány nem terjeszti ki a devizaalapú hitelek végtörlesztésére jogosultak körét, és ha "reálisabb" növekedési előrejelzés alapján felülvizsgálja az államháztartási deficitcélokat. Jelenleg a kormány 1,5 százalékos növekedéssel számol, szemben a piac által várt 0,5 százalék körüli értékkel."

Itt még egyértelműbbé teszik, hogy az globokrácia anyagi érdekeltségeit veszélyeztető lépésekkel óvatosan kell bánni, és a leminősítés, illetve az azzal való fenyegetés a végtörlesztés lehetőségének a következménye. Érdekes, hogy ha Magyarország valamilyen módon sikeresen megszabadulna a devizahiteles problémától akkor az minden bizonnyal sokkal kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát tenne lehetővé hosszútávon, egy jelentős társadalmi réteg nem lenne közvetlenül kitéve a forint értékének romlása esetén. De van még remény, ha a kormány nem kisérletezik tovább a bankárok pénzével akkor talán még elkerülheti az ország a leminősítést, legalábbis az elemzők szerint.

Az üzenet egyértelmű: el a kezekkel a profittól, és megúszhatjátok.

Fitch Szerint a Világ

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr583383021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása