sorok között

sorok között

Simor VS Járai

2011. november 04. - Politikai Ateista

A lakosság devizahitel eladósodásának okait, és felelőseit vizsgáló albizottság meghallgatta a jegybank korábbi, és jelenlegi elnökét. Járai és Simor véleménye a politikai kötődésnek megfelelően megoszlott azzal kapcsolatban, hogy szerintük kiknek lett volna lehetősége megakadályozni a lakosság deviza-eladósodását.

"Abban viszont mindketten egyetértettek, hogy a jegybanknak nem volt érdemi eszköze arra, hogy megakadályozza a lakosság deviza-eladósodásának növekedését"- ATV

Nincs szükség bizottsági meghallgatásra annak érdekében, hogy nyilvánvaló legyen, a devizahitelek iránti igény növekedéséhez a magas jegybanki alapkamat miatt komoly terhet jelentő forinthitelek vezettek.

Az alacsonyabb kamat miatt kisebb terheket, és törlesztőrészleteket jelentő devizahitelek új piacokat teremtettek a hitelezőknek, alacsonyabb jövedelemmel rendelkező társadalmi csoportok válhattak aktív fogyasztókká, üzletfelekké. A profit maximalizálásának üzletpolitikája ellentétben áll a reális kockázatokkal kapcsolatos érdemi tájékoztatással.

(Az utolsó mondat vonatkozik a parlamenti választásokra is.)

A fogyasztói társadalom kultúrájának propagálásába fektetett dollármilliárdokkal szemben a kormányzati tájékoztatás gyenge próbálkozás, ha egyáltalán volt ilyen.

A valódi felelősök azok akiknek a tevékenysége azt eredményezte, hogy a jegybank kénytelen volt magasan tartani az alapkamatot a forint összeomlásának elkerülése érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr83352905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása