sorok között

sorok között

Evakuálni Tokiót

2011. október 31. - Politikai Ateista

 

Tartalék fővárost építhet Japán

Index

Az Index cikke tartalmaz némi pontatlanságot, az Itami reptérről nem indultak Oszakába járatok, mert a szóban forgó légikikötő éppen Oszakában van.

 


View Larger Map

Talán semmi köze a két dolognak egymáshoz, de eszembe jutott az Al-Jazeera egyik szeptemberi riportja ami szerint Tokió utcáit sugárzásmérőkkel felszerelt önkéntesek járják, és megpróbálják feltérképezni, hogy hol találhatóak olyan helyek a városban, ahol a rádioaktív sugárzás meghaladja az egészségügyi határértékeket. Mert van belőle bőven.

 

Az önkéntesek számos olyan helyet azonosítottak ahol a radioaktív sugárzás jóval meghaladja a határértékeket, az illetékesek és a kormány azonban ignorálják a civilek méréseit, csak a szokásos mantrát ismételgetik, hogy a sugárzás Tokióban nem veszélyes, de a pánikkeltés az igen.

Az önkéntesek tapasztalatait erősíti Christopher Busby professzor aki japán talajmintákon végzett méréseket, és a Russia Today hírcsatornának adott nyilatkozata szerint olyan Tokióból származó mintához is volt "szerencséje" amelyben a sugárzás mértéke nagyobb volt mint a csernobili atomerőmű lezárt zónájából származó mintáké.

Menekülő Patkányok?

Elképzelhető, hogy a japán kormány, és üzleti elit tisztában van a tokiói sugárzásveszéllyel, és az úgynevezett tartalékvárosba kívánják majd átteni a székhelyüket szép lassan?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr223343737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása