sorok között

sorok között

Európa Minden Áron

2011. október 28. - Politikai Ateista

Az Egyesült Királyság konzervatív miniszterelnöke David Cameron, csak az ellenzéki baloldal képviselőinek segítségével tudta megakadályozni, hogy a saját pártjának képviselői az Európai Unióból való kilépéssel kapcsolatos népszavazást hozzanak tető alá.

Amikor megtudtam, hogy mire készülnek a kormánypárt konzervatív képviselői nagyon kiváncsi lettem, hogy mit fog lépni Cameron. Az angol miniszterelnök jól tudja, hogy az Európai Unió abban a tekintetben mindenképpen hasonlít egy bűnszervezethez, hogy nem lehet csak úgy kilépni. Egy népszavazás esetén a lakosság többsége jó eséllyel a kilépésre adta volna a voksát, ezt a kockázatot nem vállalhatta fel Cameron, mindenáron meg kellett akadályoznia a szavazás kiírását.

A miniszterelnök abszurd módon a liberális koalíciós partner, és az ellenzéki Labour szavazatainak segítségével állította le a renegát kezdeményezést.

Az uniót a kormányoknál sokkal nagyobb hatalommal rendelkező erő hozta létre. Ha a képviselői nem is, Cameron ezzel biztosan tisztában van.

Nem lesz népszavazás a brit EU-tagságról


MTI, Index

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr233334045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása