sorok között

sorok között

Senkit sem hagyunk az út szélén.....

2011. október 13. - Politikai Ateista

Orbán: nem vállalunk garanciát a forint árfolyamára

 

"A miniszterelnök azt javasolta: minél többen igyekezzenek saját sorsukat biztonságba helyezni."

Napi Gazdaság

A kijelentés alapján úgy tűnik, hogy Orbán Viktor nem számít a forint erősödésére a közeljövőben, sőt az is valószínű, hogy a kormány a gyenge forintban látja a versenyképeség javításának a lehetőségét. A devizahitelesek komoly akadályt jelentenek a terv megvalósításában.

Azt is sejteti a cikk, hogy a végtörlesztés minden bizonnyal az utolsó mentőkötél a devizásoknak a kormány részéről.

Ha jól emlékszem korábban már feszegettem, hogy a nemzeti valuták értékét nem feltétlenül a gazdaság valódi teljesítőképessége, hanem elsősorban a bizalom határozza meg. A forintal kapcsolatban ez nem teljesen igaz, a bizalomra jelentősen rásegít a magasnak mondható alapkamat is. A magas alapkamat megakadályozta a forint összeomlását, de piacot teremtett a devizahiteleknek is.

Ördögi kör.

Az értéktelen forint segítségével olcsóbbá váló munkaerő vonzó lehet néhány befektető számára, de az importot drágítja, ami az életszínvonal általános csökkenéséhez vezet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr43298292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása