sorok között

sorok között

Legyűrni a Svájci Francot

2011. október 11. - Politikai Ateista

A pletykák szerint a bankereknek nem túl pozitív a hozzáállása a végtörlesztéshez. Az összes rendelkezésükre álló eszközzel megpróbálják akadályozni azokat akik élni kívánnak a lehetőséggel, miközben reménykedve pislognak az alkotmánybíróság felé.

 

Cáfolja a kartellvádat a Bankszövetség

 

"Úgy gondolom, a régiós és a nemzetközi események indokolttá teszik a kamatemelést"

Index

Úgy látszik a takarékszövetkezeteket nem érintik a "nemzetközi, és a régiós események":

Elözönlik a devizahitelesek a takarékszövetkezeteket?

Portfolio

Érdekes, hogy a portfolio cikkében  a takarékékszövetkezetek kedvezőbb forinthitel kamatait, nem régiós eseményekkel, hanem az alacsonyabb devizahitel állományból fakadó kisebb veszteséggel magyarázzák. Örülnék ha elmagyarázná nekem valaki, hogy milyen konkrét veszteség éri a bankokat a végtörlesztések miatt.

Nyilvánvaló, hogy bizonyos prognosztizálható, feltételezett kamatjövedelemtől esnek el, de ezek csak tervezett bevételek. A végtörlesztők kétségtelenül a bankok ügyfélkörének a kockázatmentes hányadából kerülnek ki, akiknek valószínűleg módjukban állt volna törleszteni (tejelni) a lejárati idő végéig. Ezen kívül azonban nem igazán látom a konkrét veszteség okát. Figyelemre méltó az a tény is, hogy a feltételezett ezermilliárdos veszteség ellenére néhány bank megengedheti magának azt a luxust, hogy a saját ügyfeleinek nem hajlandó folyósítani a devizahitelek kiváltásához szükséges forinthitelt.

Ha a bankok rugalmasabban álltak volna a devizahitelesek problémáihoz, kölcsönösen előnyös megoldásra törekedve akkor a végtörlesztési törvény talán meg sem született volna.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr873292478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása