sorok között

sorok között

Ausztria Korlátozza az Aranyvásárlást

2011. szeptember 18. - Politikai Ateista

  Egy újonnan életbe lépett szabályozás korlátozza az arany vásárlásának lehetőségét a magánszemélyek számára Ausztriában. Az új osztrák rendelkezések szerint a magánszemélyek egyszerre csak maximum 15000 euró értékben vehetnek aranyat.

 

Az arany ára több alkalommal döntött rekordot a nyár folyamán. A pénzügyi bizonytalanság fokozta a keresletet, a befektetők az aranyba menekülnek. Az arany bolygónk minden pontján értéket képvisel, biztonságos befektetés, inflációálló, és ebben nehéz gazdasági környezetben még jól is "kamatozik", a mosolyra fakasztó banki betéthozamokhoz képest mindenképpen. (Ha valaki pontosan egy évvel ezelőtt aranyat vett, a mai árfolyamon 42%-os hozamot könyvelhet el.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az osztrák illetékesek a pénzmosás elleni küzdelemmel indokolják a lépést, de sokak szerint félő, hogy ez csak a kezdete egy új európai pénzügyi doktrínának amelynek keretein belül a kormányok adminisztrációs eszközökkel próbálják korlátozni a magánszemélyek pénzügyi szabadságát. 


www.commodityonline.com

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr93235723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása