sorok között

sorok között

A Láthatatlan Jelölt

2011. június 28. - Politikai Ateista

Az amerikai elnökválasztások közeledtével egyre több írás jelenik meg a magyar sajtóban Obama lehetséges ellenfeleiről. A közös eleme ezeknek a cikkeknek, hogy az egyik jelöltet Ron Pault meg sem említik, illetve ha igen akkor is csak a futottak még kategóriában.

Ron Paul újra harcbaszáll az elnökjelöltségért

Index.hu

 

Ron Paul nem csak a magyar, hanem az amerikai mainstream média száműzöttje is. Sőt, a saját pártja sem rajong az ötletért, hogy induljon az elnöki székért.

A tagság nézetei azonban egészen mások. Ron Paul sorra nyeri a különböző konzervatív konferenciákon tartott népszerűségi szavazásokat.

A legutolsó, a Republican Leadership Conference június 18-án New Orleansban volt, ahol a voksok alapján küldöttek 40 százaléka gondolta, hogy Ron Paul lenne a legalkalmasabb jelölt Obama ellen.

A Conservative Political Action Conference (CPAC), 2010-es, és 2011-es gyűlésén rendezett szavazáson is az ő jelöltségére szavaztak a legtöbben.

2010

Ron Paul-31%, Mitt Romney-27%, Sarah Palin-7%

2011

Ron Paul-30%, Mitt Romney-23%, Newt Gingrich-5%, Tim Pawlenty-4%, Michele Bachmann-4%, Sarah Palin-3%

(Csak azoknak a jelölteknek az eredményeit írtam le akiket a magyar sajtó esélyesnek tart, és persze Ron Paulét akit általában meg sem említenek.)

Ezek az eredmények, csak a republikánusok aktív tagságának a véleményét tükrözik. A párt vezérkara nem szeretné Ron Pault elnökjelöltenek az biztos. De ez nem azt jelenti, hogy nem fog indulni Obama ellen. 2008-ban amikor visszalépett a republikánus elnökjelöltségtől, két kissebb párt is felkérte elnökjelöltnek, de nem fogadta el.

A mainstream mellőzni próbálja, ennek ellenére a népszerűsége folyamatosan nő az internetnek köszönhetően.

A Fox News, ami elvileg a konzervatív értékek, gyakorlatilag a vállalati nagytőke szócsöve, manipulált egy kicsit a CPAC konferenciáinak a felvételeivel. A 2010-es szavazás eredményeinek kihirdetésekor Mitt Romney hívei rendeztek egy kis hurrogást, amikor bejelentették Ron Paul első helyét.

A 2011-es konferencián a Romney hívek csendesebbek voltak, Ron Paul első helyét tapsvihar fogadta.

A Fox News esti programjában beszámolt a 2011-es konferenciáról, és a szavazás eredményéről, de az aktuális helyett a 2010-es hurrogós, kifügyülős felvételt játszották be.

A következő összeállítás első részében a Fox tudósítása látható, a műsorvezetők hangsúlyozzák, hogy Ron Paul első helyének fogadtatása negatív volt. Ezzel indítanak egy gyors interjút. A következő rész a Fox adásának, és a 2010-es konferencia audió anyagának az összehasonlítása. Végül az eredeti 2011-es felvételek a CPAC honlapjáról.

 

A Fox később elismerte, hogy ügyetlen tévedés történt, véletlenül keverték össze a felvételeket.

 

 

Ezek után a Fox stábja nem győzte hangsúlyozni, és szakértőkkel bizonygatni, hogy ezek a szavazások nem jelentenek semmit, gyakorlatilag nincs jelentőségük, a konferencián megjelent küldöttek jelentős része egyetemista bla bla bla.

 

A republikánus fejesek, és a Fox hozzáállása az ő szempontjukból érthető, Ron Paulnak van néhány olyan ötlete amelybe még az úgynevezett demokraták is belepirulnának. A legújabb például a marihuana legalizálása, de azonnali csapatkivonást szeretne Irakból, és Afganisztánból, illetve ami szerintem elsősorban nemkivánatossá teszi az, hogy szeretné megszüntetni a FED-et.

A magyar sajtó hozzáállását azonban nem értem. El tudom képzelni, hogy a népszerűsége ellenére nem őt fogják indítani a republikánusok, de a személyével a 2012-es elnökválasztásokon mindenképpen számolni kell, még ha nem is feltétlenül konzervatív szinekben.

Találatok magyar nyelvű keresőben: Ron Paul, Mitt Romney. (Google.hu, hírek)

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr413021766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása