sorok között

sorok között

A 3 millió Közmunkás Országa

2011. június 22. - Politikai Ateista

A hagyományokat ismerjük, megszavazzák az biztos.

Megígérték az egymillió munkahelyet, itt van az első részlet. A kormány a magánnyugdíjpénztárak után a munkaerőpiac egy részét is államosítja. Azt, hogy pontosan mit is fognak kezdeni a közmunkás sereggel még nem tudják. Mindenesetre ha valaki megkapja a behívóját mennie kell.

Így vonna be százezreket a munkába a kormány

 

".....Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár korábban többször is hangsúlyozta: a kormány célja, hogy a közfoglalkoztatottak minél nagyobb arányban helyezkedjenek el a versenyszférában......"

VG.hu

 

Közben egy új bértípus is kialakul, a közfoglalkoztatási bér, ami kevesebb lesz a minimálbérnél is. Az elképzelések szerint a magánvállalkozások spórolhatnak a bérköltségen ha a közfoglalkoztatás keretein belül alkalmaznak munkaerőt.

Ennek ellenére nem hiszem, hogy a vállalkozások több munkaerőt alkalmaznak majd mint amennyire szükségük van, ellenben ha lehetőségük van valószínüleg inkább az olcsóbb, közfoglalkoztatott munkaerőt fogják előnyben részesíteni. Minek fizessék ki akár csak a  minimálbért is, ha nem muszály. Nem akarok pesszimista lenni, de egyes esetekben azt is el tudom képzelni, hogy ha alkalom adódik akkor a "piaci" munkaerőt lecserélik a közfoglakoztatottra. Lehet, hogy csak rémeket látok.

Félúton Európába

 Ilja Repin- Hajóvontatók a Volgán

Valóban minden képzeletet felülmúl

Vastagbőr.blog.hu

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr693006500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsek köve 2011.06.22. 20:32:17

ha az első szakaszban csak eltakaritják a rengeteg szemetet útról-útfélről, erdőből és árokból; ha megmüvelik a parlagon maradt földeket; ha elvégzik az árkok, csatornák, vizmedrek megtisztitását; megépitik az árvizmentesitő gátakat; besegitenek a szükséglakások6házak felépiutésébe; begyüjtik a rengeteg erdei gyümölcsöt és más hasznositható terményt, stb, stb. máris óriási hasznot hoztak létre! S ha mellé keresett szakmákban tesznek jártasságot, akkor méginkább! DE besegithetnek a közbiztonság fenntartásában, az iskolák, ovodák, korházak örzésébe/felügyeletébe is. Na ugye csak kapásból mire lehetnek hasznosithatók? Ja a nemakarásnak x@rás a vége s azok akik eddig semmit sem csinálva kapták meg ugyanezt a pénzt most sopánkodnak, ahogy falvédőik is!

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.06.23. 09:22:24

@bölcsek köve: Részben igazad van, de és itt nagyon sok de van. Honnan lesz rá pénz. Mert a gát építés, ároktisztítás, szemétszedés az tipikusan olyan feladatok melyeket az államnak kellene kifizetnie és nem valamilyen vállalkozónak. Az állam pedig szemmel láthatólag nem akar erre költeni egy fillért sem. Tehát marad a jól "bevált" kiadom a haveroknak vállalkozásba okosban. Majd ők kapnak valamennyi pénzt a közmunkások ingyen dolgoznak az alvállalkozói láncban, és végül nem kapnak semmit. A haveri cégek meg papíron tönkremennek. Lásd Megyeri M0-ás Dunahíd. De nem akarok ötleteket adni.

fasor6 2013.04.01. 14:53:21

@bölcsek köve: Valószínűleg kiíratnám a gyerekemet az iskolából,óvodából, ha közmunkás rendvédelmi egységet alkalmaznának ott a rend betartására.Az iskolák, óvodák működtetése és a rend ottani fenntartása gyermeklélektant tanult, empatikus, gyermekek nevelésére és oktatására kiképzett emberek feladata. Egy gyermek lelkében nagy kárt tud okozni még egy áruházi biztonsági őr is(személyes tapasztalat), csak ő kevesebb gyerekkel kerül kapcsolatba, mint egy iskola rendfenntartására kirendelt közmunkás.
Nincs tudomásom arról, hogy a közmunkásokkal erdei termések betakarítására használnák.
A gátak építése és karbantartása olcsóbb lenne gépekkel, mint kézi erővel dolgozó betanított közmunkásokkal. (megvannak a számítások a minisztériumban.
Próbálok tájékozódni, de úgy tudom, hogy a dolgozó közmunkások elenyésző százaléka vesz részt valamiféle képzésen, és vajon az használható, munkaerőpiacon eladható szakma? És tegyük fel, hogy igen. Mi van, ha az ő lakóhelyén még piacképes tudás esetén sincs munkalehetőség????????
süti beállítások módosítása