sorok között

sorok között

Valami bűzlik Ukrajnában

2014. december 05. - Politikai Ateista

Alig egy héttel azután, hogy Valeria Hontareva, az ukrán jegybank elnöke egy interjúban elejtette, hogy alig maradt valami az ország több mint 42 tonna aranyából, hivatalos közlemény jelent meg az ügyben.

 

 

A jegybank sajtóközleménye szerint mindössze az ország devizatartalék-struktúrájának optimalizálásáról van szó.

 

hontarevawebsafe.jpg

 Hontareva - az elnök embere

 

Mindenesetre a jegybank elnök váratlanul lemondott, sőt büntetőeljárást is kezdeményeztek ellene:

Beadta lemondását az ukrán jegybank elnöke - jelentette be az ukrán belügyminiszter tanácsadója kedden azon a nagygyűlésen, ahol a központi bank vezetőjének távozását követelték kisbefektetők.

A TASZSZ jelentése szerint az egyik kijevi kerületi bíróság eközben büntetőjogi eljárást indított Valeria Hontareva ellen "a hatalommal vagy hivatali helyzettel való visszaélés vádjával, aminek a célja mások, vagy saját maga jogtalan előnyökhöz juttatása." - Portfolio

 

Hé, várj csak, ebben a cikkben szó sincs aranyról!

 

És tényleg.

 

Azonban az Interfax cikkében az eljárást kezdeményező Rostyslav Kravets valamivel konkrétabban fogalmazott:

Szerinte Hontareva "szándékosan, rendkívül kedvezőtlen tranzakciókat hajtatott végre Ukrajna arany, illetve devizatartalékai vonatkozásában".

Ezek a részletek elvesztek a magyar fordításban.

 

Nekem az eredeti cikk valamiért elérhetetlen, de hál' Istennek van cache.

 

Persze ezek az értesülések nem tisztázzák mi történt a 42 tonna ukrán arannyal, de jelzik, hogy valami bűzlik Ukrajnában. Arra pedig mérget merek venni, hogy Hontarevát simán felmentik, vagy legfeljebb valami jelképes ejnyebejnyét kap.

 

 

Portfolio, NBU, Interfax nyomán

 

Kapcsolódó bejegyzés: Így vált köddé 42 tonna arany

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr666958953

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.12.05. 14:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2014.12.05. 15:33:50

Lassan usrajna is köddé válik.

Locassen 2014.12.05. 17:12:55

van itt egy cikk, nemtom mennyire megbízható (láthatóan oroszbarát oldal):
en.ukraina.ru/news/20141125/1011280434.html

ebben arról van szó, hogy a jegybank odesszai alkalmazottja egy 5 millió hrivnya értékű aranytömböt lopott el, és hogy a hiány ne tűnjön fel, festett ólomrudat tettek a helyére - és ez csak egy epizódja az ukrán aranytartalék különféle kezek által előidézett eltünedezésében, amit az eddigi jegybankelnök mindenféle eszközökkel megpróbált leplezni.

pharmacyil 2014.12.06. 00:13:15

Nem csak Ukrajnában. Csak söpörjünk itthon is! Hova lett az msz(m)p aranya? Hová lett, még Kovács elvtárs európai népbiztos sem emlékszik rá.....

mrZ (törölt) 2014.12.06. 15:40:31

Áprilisban a westinghouse kapja az ukrán erőművek beszállítói szerződését.. Pedig előtte már négy reaktorban bizonyították hogy az amerikai fűtőanyag nem jó az orosz reaktorokba, hibás a dizájn. Krško, Loviisa, Temelin, és ez a zaporozsnyei reaktor.
www.world-nuclear-news.org/enf-more-westinghouse-fuel-for-ukraine-1104144.html

Aztán októberben megkapják a biztonsági felügyeletet is.

westinghousenuclear.com/About/News/View/ArticleId/491/Westinghouse-to-Supply-Advanced-Safety-System-to-Ukraine-Nuclear-Power-Plants

És egy hónappal később egy LEÁLLÍTOTT!!!! generátor meghibásodik.

A franciák: nekünk van a követségi épületen detektorunk nem érzékelt semmit. Ja hogy 500km-re van azt nem fontos megemlíteni.

Na kérem, bűzlik?

Folyt.

Eddig a használt fűtőelemeket az oroszok elszállították és újrafeldolgozták, a plutoniumot pedig felhasználták a saját fast breeding rektoraikban. A ukik április óta nem adják vissza a használt és magas plutónium tartalmú fűtőanyagot, és az amerikaiak sem veszik vissza. A ukik saját feldolgozót építenek, de nincs nekik fast breeding reaktoruk, sem technológiájuk olyan típusú fűtőanyag előállításra, és nem is fogadja be senki tőlük. AKKOR MI LESZ A PLUTÓNIUMMAL?

Aki még most sem érti, kötögessen inkább zoknit.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2014.12.07. 11:19:26

Az lapforrásnak számító Iskra News cikkének fordítása nem pontos. Az orosz nyelvű cikkben NEM regisztrált repülőgépről van szó. A repülőgép szó előtt nem áll az AMERIKAI szó. Csak az utolsó - a Sorok Között által nem idézett - bekezdésben van hivatkozás az Egyesült Államokra: "Позже, в редакцию перезвонил один из ответственных работников бывшего Министерства доходов и сборов, который сообщил, что, по его информации, сегодня ночью, по распоряжению одного из «новых руководителей» Украины в США был вывезен весь золотой запас Украины…" Azaz: Később, a szerkesztőséget felhívta a korábbi Adóügy Minisztérium egyik felelős beosztású munkatára, aki közölte, hogy információja szerint, ma éjjel Ukrajna egyik új vezetőjének rendelkezésére az USA-ba szállították Ukrajna teljes aranytartalékát." Ez nem változtat a lényegen, vagyis azon, hogy az aranykészletnek hűlt helye van, de legyünk pontosak. Emellett úgy tudom, hogy az egyik nyugat-európai országból - a zavaros helyzetre való tekintettel - nem szállítják vissza Ukrajnába a korábban, egy kiállításra kölcsön adott szkíta aranytárgyakat. #

DFK 2014.12.10. 14:02:20

Minden bizonnyal "megőrzésre" átvette a nagy nyugati szövetséges.

_Epikurosz_ 2014.12.12. 10:29:45

@DFK: @Lajos Domokos: Mert mindenki arra számít, hogy Oroszország támadni fog, és biztonságos helyre akarják rejteni amijük van. És nekik a nyugati muzeológus kolléga adott szava többet ér, mint Putyin Tartótiszté. Valamiért úgy érzem, igazuk van.
süti beállítások módosítása