sorok között

sorok között

Az összeesküvés-elméletek elpusztítják a demokráciát

2013. november 03. - Politikai Ateista

Mit gondoltál volna, ha mondjuk öt évvel ezelőtt az mondom neked, hogy az amerikai nemzetbiztonság lehallgatja a pápát, a német kancellárt, a francia elnököt, és mindemellett ipari kémkedésre használja a hírszerzői hálózatát?

Lehet, hogy Te akkor elhiszed, de hozzászólások között biztosan sokan megkérdőjelezték volna az elmeállapotom.

És ez csak egy, a valósággá vált potenciális konspirációs-teóriák közül. Bilderberg találkozók, Libor-manipuláció, és még megannyi érdekesség, ami összeesküvés-elméletként kezdte. A Konteo blog és a NaturaHírek.hu is közölt egy közel sem teljes válogatást ezekből.

A Cambridge egyetemen egy nagyszabású projekten dolgoznak a demokrácia és az összeesküvés-elméletek kapcsolatáról.

A BBC (az a BBC amely évtizedeken keresztül falazott a pedofil munkatársainak) pedig szívesen tájékoztatja a hallgatóságát a tudósok következtetéseiről a "Konspirációs-teóriák elpusztítják a demokráciát?" című cikkében.

Át is adom a szót:

Mi lenne ha azt mondanám neked, hogy bizonyítékaim vannak arra nézve, hogy a holdra szállás kamu volt, de a főnökeim a CIA, az NSA, és az MI6 utasítására megtiltanák hogy közöljem? A legtöbben azt gondolnák, hogy elvesztettem az eszem.

 

De vannak olyanok, akik szerint az, hogy egy mainstream média alkalmazásában álló újságíró fontos információkat tart vissza bizonyos érdekcsoportok érdekében elképzelhetőnek tűnik.

 

A konspirációs teóriák aranykorában élünk. Terjed a feltételezés, hogy minden amit a hivatalos szervek közölnek hamis, vagy legalábbis valami nem teljesen fedi a valóságot. Az igazságot manipulálják, vagy titkolják a nagy hatalommal rendelkező érdekszövetségek. - Are conspiracy theories destroying democracy? - BBC

Azért elismerik, hogy a kormányok és bizonyos szervezetek néha tényleg konspirálnak, és valóban nem lehet mindent a "a rossz leheletű bandzsa félcédulások" ötletelgetéseinek számlájára írni.

A végkövetkeztetés pedig annyi, hogy az összeesküvés-elméletek veszélyeztetik a demokráciát, mert csökkentik a lakosság bizalmát a kormánnyal, és a vállalatokkal szemben.

Remélem vetted az adást.

Még véletlenül se merj kételkedni a kormány, a vállalatok, és a tulajdonokban álló tömegkommunikációs csatornák igazában, mert könnyen a konspirációs-teóriák ingoványos talaján találod magad, és a demokrácia ellenségévé válhatsz, akár a tudtod nélkül is.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr765612028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.11.03. 08:45:25

Ady Endre írta úgy 150 évvel ezelőtt, hogy a panamák leleplezése, csak egy még nagyobb panamát takar. Így vagyok én a konteóval. Csak addig érdekes a tömegek számára, amíg ritka. Azóta, hogy tömegesen születnek a konteók, egy azon eseményt húszféleképp, ötvenféleképp magyarázva, csűrve csavarva, már alig akad, aki felkapja rájuk a fejét. Amennyiben ez volt a cél vele, ezt sikerült elérni. Hogy a vad elméletek közt ott az igazság? Sose derül ki.

Amúgy 2009-ben, egy f@szkalap nyilvánosan megvádolta Buzz Aldrint, miszerint hazudtak és nem is jártak a holdon. Addig provokálta, az akkor 79 éves Buzzt a fickó, amíg fel nem idegelte kellőképp, és be nem gyűjtött magának egy akkora sallert, hogy öröm nézni:

youtu.be/1wcrkxOgzhU

Szinte tapsikoltam örömömben, amikor először láttam. (Isten éltesse az öreget, ilyen jó egészségben még ezer évig. A politikusokkal szemben, Ő tényleg tett valami hatalmasat az emberiségért.)

Achmed, a hitetlen 2013.11.03. 10:20:37

@Pensive: Ady 150 éve biztos, hogy nem írt semmit, de több mint 100 éve megírta A hazugok országát, ami a mai napig aktuális. Sajnos.

magunk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=635:ady-endre--a-hazugok-orszaga&catid=44:jelen&Itemid=163

2013.11.03. 14:23:42

@Achmed, a hitetlen: Jogos, elnézést. 150 éve történtekRŐL, a korabeli, maira kisértetiesen emlékeztető, intézményesített korrupcióról írta ezt.

béla a görög (törölt) 2013.11.03. 15:41:18

Hmm...
Először is fogalmazd meg mit értesz demokrácia alatt? Mondjuk ha ezt úgy fogalmazod meg, hogy nem egy, hanem több ember,csoport kezébe kerül a hatalom akkor mindjárt más a leányzó fevése.
És miért jobb ez mint ha egy ember kezébe volna?
Mert egy ember az szubjektív, lehet erős, lehet gyenge (nézőpont kérdése is) néha elmebeteg, biztos hogy meghal, utána hatalmi vákuum maradhat, harc a hatalomért - ehhez képest egy többpólusú, többszereplős, egymást váltogató hatalmi szerkezet maga a kiegyensúlyozottság - ez könnyen belátható.
Lehet ez ellen ágálni, hősöket meg 'nagy' embereket keresni azokat várni - de azok nincsenek.
---
Lehallgatni meg mindig lehallgat(t/n)ak mindenkit körbe-körbe. :D Ez politikai berendezkedéstől független. A és B között nincs összefüggés. Talán csak mennyiségi. Diktaturában többet hallgatnak le.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2013.11.03. 16:01:09

"Öt éve te elhitted volna, hogy az amerikai nemzetbiztonság lehallgatja a pápát?"

igen, simán. akkor is voltak prájvészis hírek, nem ezo forrásból.

sanyix 2013.11.03. 16:09:43

@szorokin: de a többség a "hülye konteóhívők" emberekkel vezetve habzószájjal hülyéztek volna akkor. Bár ma is megpróbálják megmagyarázni hogy "áá az nem is igazán lehallgatás, fel van fújva, hülye konteóhívő" :)

inebhedj - szerintem 2013.11.03. 16:35:12

@béla a görög:

Ugyanakkor azt se árt figyelembe venni, hogy a demokrácia egyben felelősségtelenséget is jelent (illetve a döntések, cselekedetek, etika, erkölcs, és felelősség elkenését, elaprózását).

Minden korra jellemző, hogy a valaha létezett legjobbnak és egyben túlhaladhatatlannak tartja magát, méghozzá ellentmondást nem tűrően. (Ennek pesszimista kimenete a világvége várás - hiszen más már nem maradt, nincs hova tovább.) :)

Ami a posztot illeti, én magam nem, hogy biztos voltam benne, lehallgatják az említett személyeket (az amerikaiak, izraeliek, németek, angolok, szovjetek, mikor s kik), de abban is biztos vagyok, ebben a pillanatban sincs ez másként. Ti. ez a dolgok rendje.

vomit 2013.11.03. 16:40:47

@Pensive: nem volt hajlando megeskudni a bibliara, ami azert kicsit furcsa.
a holdraszallok egyebkent "mas forrasbol" szereztek az emlekeiket. ha valaki a kerdest feszegeti, kicsit beporognek. Edgar Mitchell megprobalta hipnozis alatt eloasatni a valodi emlekeit, es asszem abba kellett hagynia, annyira rosszul lett.

Conchobar 2013.11.03. 16:50:55

@béla a görög: "Először is fogalmazd meg mit értesz demokrácia alatt? Mondjuk ha ezt úgy fogalmazod meg, hogy nem egy, hanem több ember,csoport kezébe kerül a hatalom akkor mindjárt más a leányzó fevése.
És miért jobb ez mint ha egy ember kezébe volna?" - Csakhogy ez rossz és félrevezető megközelítés. Egyrészt, mert a diktatúrákban a hatalom sohasem egyetlen ember kezében van (hanem egy csoport, egy kisebbség kezében), másrészt, a hatalom hiába oszlik meg több egymással vetélkedő csoport között, hiába vannak meg a demokrácia intézményes feltételei, ha a hatalmon lévő csoportok csak a saját érdekeik mentén cselekszenek (példának itt van a jelenlegi kormánypárt és a
'demokratikus ellenzék'-e). Sokkal lényegesebb az, hogy a hatalmon lévő csoport, vagy csoportok mennyire tolerálják, fogadják el, képviselik más csoportok érdekeit

2013.11.03. 16:55:03

@vomit: en.wikipedia.org/wiki/Edgar_Mitchell

"Mitchell claims that a teenage remote healer who lives in Vancouver and uses the pseudonym Adam Dreamhealer helped him heal kidney cancer from a distance."

:D :D Inkább hagyjuk ezt...

Conchobar 2013.11.03. 16:59:48

@béla a görög: "Lehallgatni meg mindig lehallgat(t/n)ak mindenkit körbe-körbe. :D Ez politikai berendezkedéstől független. A és B között nincs összefüggés. Talán csak mennyiségi. Diktaturában többet hallgatnak le" - A rivális államok egymás-lehallgatásainak mennyisége független a társadalmi berendezkedésüktől, viszont függ az anyagi és technológiai lehetőségüktől. A saját polgáraik lehallgatására viszont vélhetően több törekvés (és kevesebb gátló tényező) van egy diktatúrában mint egy demokráciában

lobster thermidor 2013.11.03. 16:59:53

Nem csak hittem, hanem egyenesen kívánatosnak tartottam akár a pápa lehallgatását is!
Nem csak a szélsőséges iszlám hívőktől kell tartania a világnak, mert a katolikus egyház sem válogat az eszközökben amelyekkel a befolyását növelheti, és persze a Vatikánban is tudnak méretes összeesküvéseket szőni.
De vannak itt azért konkrét ügyek is. Talán még a posztíró előtt sem ismeretlen az a tény, hogy a Vatikán bankja komoly nemzetközi pénzmosási ügyekbe keveredett, és bizony vizsgálatot folytatnak ellene jelenleg is.

Bicepsz Elek 2013.11.03. 17:07:15

A blog irokank egy klasszikust hadd idezzek:
"A Grand Canyont megtoltene az amit nem tudsz es el sem kepzelnel rolam!!!"

Ez kb. mint mikor az egyik kevesbe gonosz legyozi a veszelyesebb gonoszt, de azert neki is van vaj a fejen!!! pl. 1945 A Szovjetunio a naci Nemetorszagot gyozte le, de 1944. tol mar kenytelen volt kemkedni az amerikai atombombara!!! Ha lemaradt volna, akkor ma az USA lenne a vilag ura es minden mas orszag egy kb. mexikoi szintu allam lenne!!!
Mirol nem lehet fogalmad az USA-val(vagy akar Kinaval, Oroszorszaggal stb.) kapcsolatban?
-kiszervezett emberkiserletek
-pigmentbomba kiserletek(Izrael)
-a Facebookot a konnyu kapcsolati halo-megfigyelesre hoztak letre
-a CIA es egyeb (orszagbeli) titkosszolgalati tagok kabitoszerkereskedelemben valo reszvetele
-titkos etnikai statisztikak a magyar kormany reszere Magyarorszagon
Meg meg sorolhatnank..

Fullánkos Algol 2013.11.03. 17:07:22

"biztosan sokan megkérdőjelezték volna az elmeállapotom." - én akkor kérdőjeleztem volna meg, ha kételkedsz mindezekben naivan. egy szint megugrásához alapkövetelmény az önálló gondolkozásra való képesség meg a logika

Bicepsz Elek 2013.11.03. 17:09:06

Ja kiszervezett bergyilkossagok persze kimaradt. Ez sem uj folog persze..

Bicepsz Elek 2013.11.03. 17:10:55

@Fullánkos Algol:
Na ja. Magyarorszagon is megfigyelik pl. az OTP elnokot meg a hasonlo "orszagnagyokat". Es nem alkalmilag!!! Ez kiderult az ominozus Csanyi hangfelvetelekbel meg 2009-ben.

Fullánkos Algol 2013.11.03. 17:16:44

@Bicepsz Elek: nyilván, valakit csak meg kell figyelniük nekik is

eßemfaßom még áll 2013.11.03. 17:18:37

Van aki 5 éve azt hitte, hogy nem hallgatnak le mindenkit az amerikaiak?

béla a görög (törölt) 2013.11.03. 17:53:30

@Conchobar: Lehallgatásilag: igen, így gondoltam - nálad a helyes megfogalmazás.

Társadalmi berendezkedésileg: a nem egy ember hanem csoport igaz - ismét nálad a pontos megfoglmazás viszont a továbbiakban önellentmodásba keveredsz azt hiszem.
A jelenlegi hatalom egy demokratikus keretet vett át, de azt azon nyomban fel is rúgta (egyesek azt mondanák csak tágítja - naja) - ezt hozta a túlhatalom. Önkorlátozás eddig csak (én is csak magyar példát tudok) - Horn produkált 2/3 mellett. Ő komolyan gondolta amit csinált. Belőle is lehetett volna törpe Néro de nem lett. Nem állt neki hatalmi kereteket változtatni csak azért mert megtehette volna. Mert 4 évvel korábbi önmagát köpte volna arcon.
A jelenlegi hatalomnak nincs ilyen dilemmája. Igaz ezért aztán komolyan sem lehet őket venni (mint politikai szereplőket csak mint bűnözőket).
Az érdekek meg olyanok, hogy változnak. Önmagában talán az sem lenne baj, hogy vannak ilyen-olyan az érdekek - amíg ezek egyensúlyban vannak.
A demokrácia lényege talán ez a fajta egyensúly. szerintem.
Átlagember szempontjából is ez a legjobb.
A hatalom lévő csoport nem fogja más érdekeit képviselni csak a sajátját. Azért kell rotálodnia, hogy az egyensúly fennmaradjon.
A jelenlegi kormány szisztematikusan szétverte a társadalmat atomjaira és most mesterségesen össze akar tákolni egy általa irányíthatónak tartott valamit, hogy az érdekeit lenyomhassa az átlagpolgár torkán.
Normális helyeken nem akarnak lenyomni semmit az ember torkán mert tudják, hogy változni fog a hatalmi felállás.
DE hagyjuk az aktuálpolitikát - nem ér az ennyit se.

Inimma 2013.11.03. 17:54:57

Kedvenc ideillő idézetem a következő:

moly.hu/idezetek/112826

azaz:

– Az utóbbi néhány évben egyre nehezedett a munkánk az NSA-nál. Olyan ellenségekkel kellett szembenéznünk, akikre soha nem számítottunk. A saját állampolgárainkról beszélek. Az ügyvédekről, a megszállott emberjogi aktivistákról, az EFF-ről… ezek is mind benne voltak, de itt többről van szó. A népről. Az emberek elveszítették a hitüket. Paranoiások lettek. Egyszerre ellenségnek tekintenek minket. Olyan embereket, mint maga vagy én, olyan embereket, akik valóban a szívükön viselik a nemzeti érdekeket. És most abban a helyzetben találjuk magunkat, hogy harcolnunk kell a hazánk szolgálatának jogáért. Nem vagyunk többé a béke őrzői. Lehallgatók, kukkolók vagyunk, az emberi jogok lábbal tiprói. – Strathmore nehezet sóhajtott. – Sajnos vannak a világon naiv emberek, akik el sem tudják képzelni, miféle borzalmakkal kellene szembenézniük, ha mi nem avatkoznánk közbe. Meg vagyok győződve arról, hogy a mi feladatunk megmenteni őket a tudatlanságuk következményeitől.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.11.03. 17:58:57

Már a rokkant özvegyeket is lenullázzák

A betegek maguk sem értik, ha már sokadik alkalommal vettek részt a felülvizsgálatokon az elmúlt években, és mindig rokkantsági állapotot vélelmeztek számukra, miért nem elég, csak állapotrosszabbodás esetén az újabb véleményezés? A gyakorlatban úgy néz ki, hogy minden újabb és újabb komplex felülvizsgálat alkalmával, visszaminősítik a betegeket, lecsipegetnek az össz- szervezeti károsodásuk mértékéből. Ezáltal, minél többször rendelik vissza a betegeket, annál látványosabban fogy el az egészségkárosodás százalékos mértéke, amíg a beteg meg nem gyógyul a „papírforma szerint”. Miközben a betegeket lemeztelenítik, lenullázzák, aközben a felesleges felülvizsgálatokra a szakértőknek, és a jogorvoslati út végig viteléhez a munkaügyi bíróknak, igazságügyi szakértőknek, óriási óradíjakat fizetnek ki milliárdokért. Azonban, ez az „üzletág” még így is jónak mondható, mert a kiszolgáltatott betegeknek, csak kb. 30%-a képes a pernyerésre az óriási kormány apparátussal szemben. Na, és milyen áron? Ezt, a törvénykezők és végrehajtók közül mindenki maga döntse el, a saját lelkiismerete szerint.

A rokkant özvegyek arról is panaszkodnak a felülvizsgálatokkal kapcsolatban, hogy, ha visszaminősítik őket 50% alá, akkor nem csak az állandó özvegyi nyugdíjukat veszítik el, hanem a saját jogú rokkantellátásukat is, mert 40-49% mértékű össz- szervezeti károsodásnál, már csak 1-3 éves időtartamú rehabilitációs ellátásra lesznek jogosultak, mely egy segélyszerű pénzellátást nyújt számukra. Ezzel, hatalmas anyagi veszteségeket kell lenyelniük. Így, akár 50-100 ezer Ft/hó anyagi veszteségük keletkezik. Az özvegyek visszaminősítése a felülvizsgálatoknál mindennapos jelenség. Arról panaszkodnak, hogy teljesen lenullázzák, ellehetetlenítik őket. Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt megözvegyült rokkantakra ez a sors vár. Sokan vannak olyanok is, akik, ha elveszítik a rokkantságukkal együtt az állandó özvegyi nyugdíjukat is, az elhunyt házastárs haláltól számított 10 év feléledési idő pedig hamarabb letelik, mint amikor az özvegy betöltené a folyton emelkedő öregségi korhatárt, akkor a súlyos beteg özvegy élete hátralévő éveiben már nem lesz jogosult nyugdíjas életkorban sem az özvegyi nyugdíjra. Ez nagyon nagy érvágás egy beteg özvegy számára, hiszen egyedül kell viselnie minden rezsi, stb. költséget. Ezt a segélyszerű pénzellátásból képtelenség megoldani.

Egy ilyen „lenullázott” 58 éves rokkant özvegyasszony, aki banktisztviselőként ledolgozott 30 évet, arról panaszkodott, hogy elvették az özvegyi nyugdíját, és felére csökkentették a saját pénzellátását is, így, a megmaradt 44 ezer Ft/hó összegből képtelen fenntartani a lakást, az élelmet és a gyógyszereket beszerezni. Egy falusi házban él, ahol már a tűzrevaló beszerzése is gondot jelent számára. A szántóföldekről a kukoricatörés után otthagyott selejtes kukoricacsutkákat szedi össze zsákokba, és húzza haza betegen, halálosan kimerülve ettől a kínlódástól.

Hát, ilyen özvegyi rokkantsorsok vannak 2013. évben Európa közepén?
Eközben, a kormány-kommunikáció jólétről és óriási sikerekről számol be Európának és a világnak? Magyarország jobban teljesít címmel!

ORBÁN BANDA TAKARODJ

Inimma 2013.11.03. 17:59:14

Jaj, de nehéz a sorsuk az NSA-alkalmazottaknak...

béla a görög (törölt) 2013.11.03. 18:12:06

@inebhedj - szerintem: "a demokrácia egyben felelősségtelenséget is jelent" Nem gondolnám. Normális helyeken erre (is) van a média és más intézményrendszer.

Lehallhatásilag: Egyetértünk. A külföldi hírszerzőket illetve elhárítókat - III/x nem piszkálták nálunk sem annak idején (bár gondolom bizonyos szereplők cserélődtek '89-ben) 'népigény' sem mutatkozott rá - csinálták és csinálják a dolgukat függetlenül mindentől :D
Biztos vagyok benne hogy ez máshol is így megy.

zobod 2013.11.03. 19:07:39

Azt sem hitte volna senki, hogy a "láthatatlan kéz" a libort manipulálja... vagy hogy a derék, becsületes, protestáns svájci bankárok valójában ócska kis szélhámosként árfolyamokat manipulálnak.

Erő e-meló 2013.11.03. 19:29:56

A "rendszerváltozásig" egy erős szűrőn keresztül jutottak el a hírek a vasfüggöny mögött kísérleti barakkban őrizgetett lakossághoz a nagyvilágról

Akik nagyon okosnak gondolták magukat, tudták, mindez nem igaz, és azt hitték, hogy pont az ellenkezője igaz. Csakhogy mostanáig kiderült, hogy az ellenkezője sem igaz. A jó szovjet bácsi és a gonosz Usák bácsi csak egy mese, amit számos mítosz táplált, aztán meg jött a fordítottja, de ez sem igaz

Sokan fenékre ülnének, ha akár csak a töredékét is megismerhetnék a teljes történetnek. Éljenek csak tovább a mesék tején, az olyan megnyugtató

Konzervatív0 2013.11.03. 19:32:52

Azért elcsodálkozom, de nem ezeken a hireken, hanem hogy ennyi ideig sőt talán még mai is vannak emberek akik azt hiszik hogy a demokrácia gyeplője a kezükben van az egy vakarcs szavazatukkal :)
Egyfelől, ez embrről tudjuk hogy sokszor úgy viselkedik mint egy állat. A dominás egyedek pedig minden meg fognak tenni hogy dominanciájukat megőrizzék és a dominanciájukra törőket el tegyék az útból.
Ezt aztán lehet értelmezni bárhogy.
Korunkban a pénz és a hadi potenciál a hatalom, és ha kell ezzel manipulálnak a dominánsok hogy dominanciájuk erősödjön vagy fennmaradjon.
A pór népnek meg marad az a tudat, hogy ebben a világban minden becsületes és az üvegzsebek meg a közbeszerzsések meg a pártocskák majd biztosítékok lesznek a demokrácia fölött.
Hát el kell keserítsek mindenkit. A jelenklorunk demokárciája nem más mint egy játék a pór népnek. Nevezzük mátrixnak. A valóban világot irányitó dolgok ettől függetlenek, legyen az libor vagy épp bármi.

Jó játékot barátaim :)

A szerelő 2013.11.03. 20:06:51

@Inimma: "Meg vagyok győződve arról, hogy a mi feladatunk megmenteni őket a tudatlanságuk következményeitől." Erre a mondatra csak annyit, hogy a népet a kormány tartja tudatlanságban, erre egy kormánynak dolgozó ilyet mond, az több mint fura.

A szerelő 2013.11.03. 20:08:38

@Konzervatív0: A rabszolgaságot nem nevezném játéknak.

Konzervatív0 2013.11.03. 20:25:41

@A szerelő: csak az rabszolga aki annak érzi magát. Egy 2 dimenzióban élő lénynek hiába bizonygatod a 3. dimenzió létét :) Nem fogja megérteni és elhinni.
A rabszolgák annak idején meg tudták nevezni a tartójukat és tudtak kit utálni, tudtak ellene lázadni. A modern rabszolgáknak speciális a helyzete. Nem tudnak rámutatni a tartójukra ujjal, és max egymást tudják marcangolni.

Aki elhiszi hogy az emberi mentalitás mellett a demokrácia életképes, az vagy idealista vagy pedig lökött :) A demokracia mint olyan alapjaiben ellenkezik az emberi mentalisással. Vannak a vezérbirkák akik kolompot kapnak a váláasztásokon, meg vannak a kolomp nélküli szavazók.
De hol vannak a juhászok? És a farkasok? :)

Húsleves 2013.11.03. 20:35:54

Figyelem egy ideje ezt a blogot...

Húsleves 2013.11.03. 20:44:24

@Konzervatív0:
80 év múlva elárulom, egyelőre szigorúan bizalmas kategóriába soroltam.

Konzervatív0 2013.11.03. 20:45:33

@Húsleves: rövid távon gondolkodol :)
80 év mulva már asszem nem leszek rá kiváncsi :)

A szerelő 2013.11.03. 20:46:30

@Konzervatív0: Ezzel vitatkoznék. Akkor is lehet valaki rabszolga, ha nem tud róla, sőt, még ragaszkodik is a láncaihoz és váltig állítja, hogy már pedig ő szabad, mint a madár, mivel mindent önszántából tesz.

Konzervatív0 2013.11.03. 20:50:01

@A szerelő: akkor nem csak a teste rab, de a tudata is.

Húsleves 2013.11.03. 20:53:31

Amúgy nekem a legdurvább, hogy a demokrácia mekkájájában az emberkísérletek is jól megfértek a mérhetetlen nagy globális überhumánus értékeikkel.

Húsleves 2013.11.03. 20:55:09

Undorító egy tetű ország az USA. Természetesen nem a polgárai, hanem a (látható és láthatatlan) vezetői.

pucros 2013.11.04. 00:19:36

A demokráciában elsősorban azt az igazságot hallgatják el, hogy a választópolgárok valójában segghülyék. A többi ennek következménye.
Esély sincs arra, hogy az értelmükre hatva mozdítsuk elő a közjót. Mindenre manipulálni kell őket, mert nincs más mód.
És persze ha a manipulációs gépezet kész, miért ne használnák azokat érdekcsoportok.
Viszont ezeknek az érdekcsoportoknak nem nagyon kell összeesküdniük, egy irányba húznak mindenféle egyeztetés nélkül is. Attól érdekcsoportok.

vomit 2013.11.04. 12:02:31

@Pensive: akkor meg szamos uj erdekes informacio felfedezese var meg rad.
a termeszeti nepek kis erofeszites utan instant gyogyulak halalos korokbol vagy akar benulasbol.

BlackVoid 2013.11.04. 16:30:15

Hogy lehet elpusztítani azt ami nem is létezik?

Ez max. látszat demokrácia, de nagyon buták látják csak annak.

Bicepsz Elek 2013.11.04. 21:20:25

A titkosszolgalatok decentralizaltak: az USA-ban es az Oroszoknal is van.legalabb 10 nagy. A pl. a CIA meg a KGB csak begyujti az informaciokat tobbnyire. Az NSA meg a GRU(vagy ami az utodja) meg azert is van, hogy lecsekkolja a tobbit a politikusoknak.

De mondjuk egy amerikai elnoknek konnyebb lehallgattatnia a nemet kancellart vagy a brit miniszterelnokot, mint forditva. Volt egy jo kis sorozat a TV ben a brit titkosszolgalat egy egysegerol. Az egyik reszben egy amerikai titkosszolgalati csoport provokaciojat (Iran ellen akartak az.angolokat hangolni valami terrorista almerenylettel vagy hadonlo sztorija volt)kellett megakadalyozniuk ugy, hogy ne terjedjen hire. Ilyen tortenhetnek mas "barati" titkosszolgalatok kozott is a valosagban (vagy Spielberg Munich filmje, amikor a Moszad ugynokoket amerikai ugynokok akadalyozzak meg az egyik besugojuk likvidalasaban).
A romai papat az oroszok is megfigyeltek amugy.

J_O_L_A_N 2013.11.06. 00:15:25

"Az összeesküvés-elméletek veszélyeztetik a demokráciát." Ezzel bizonyos szempontból egyet is értek.
Ez a blog zömében olyan témákat boncolgat, amelyek valódi összeesküvések, bizonyos hatalmi csoportok titkos játszmái, olyan káros hatalomkoncentrációk, amelyek veszélyeztetik az emberiség jövőjét, az emberhez méltó élet lehetőségét.
A probléma viszont az, hogy hamis összeesküvés elméletből százszor több van mint valódiból, ömlik a szar a net minden zugából, és ez nem véletlen.
Akik saját összeesküvéseiket titkolni akarják, azok érdeke pontosan az, hogy minél több bugyuta konteót elhiggyenek az emberek, és a beetetett megmondóemberek tegyék nevetségessé az összes összeesküvés-elméletet a józan közvélemény szemében, és ne alakulhasson ki egy kritikus méretű tömeg, amely már képes lenne tenni a valódi összeesküvések ellen. Az a legjobb, ha minél többet beszélnek a Bilderberg-csoportról, a mesterségesen gerjesztett terrorizmusról, a globális megfigyelésekről és lehallgatásokról, de szigorúan együtt említve az elvadult baromságokkal, a chemtraillel, az alakváltó gyíkemberekkel, az oltásokkal (tudományos alaposságot teljesen nélkülöző megközelítésben), az elborult agyúak minden nagyobb eső, vagy szárazság, szél, hideg vagy meleg beköszöntekor egyből hisztérikusan a HAARP-ot emlegessék. Ennyi kell, nem több.
Így, hogy a különböző rendszerkritikus csoportok nyilvánvaló hülyeségeket hisznek el és terjesztenek mindennemű kritika nélkül, limitálják a saját csapatuk létszámát, a józanul gondolkodó többség (akik persze szerintük mind birkák) kinevetik őket, és sohasem fognak melléjük állni, hiába akarják, hogy "ébredjenek már fel"!
A "háttérhatalom" meg röhög a markába, elég csak néhány hülye elméletet szélnek ereszteni, és pont azok átveszik ezeket(tisztelet a kivételnek), akik próbálják a szervezett magánhatalmi csoportok sunyi világuralomra törekvéseit is leleplezni.
Ilyen szempontból tehát az összeesküvés-elméletek többsége veszélyezteti a demokráciát, mert pont a valódi demokrácia megteremtésének a lehetősége csúszik ki az emberek kezéből.
süti beállítások módosítása