sorok között

sorok között

Agymosás a médiában?

2013. szeptember 08. - Politikai Ateista

A következő videó amerikai hírcsatornák műsoraiból lett összevágva, de angoltudásra egyáltalán nincs szükség az értelmezéshez.

(A lényeg 0:35 -nél kezdődik.)

Az ismétlés rábeszélő erejét Goebbels, a náci propagandaminiszter is érzékelte. A náci propaganda axiómája így hangzott, a tömegek azt tartják igazságnak, ami a legismerősebben hangzik. Goebbels így fogalmazott:

 

"Az emberek általában sokkal primitívebben értékelik a dolgokat, mint hinnők. A propaganda, épp ezért legyen végletesen egyszerű és folytonosan ismétlődő. Hosszabb távon az a rábeszélő győz, akinek sikerül kifejeznie a problémát a legközönségesebb szavakkal, és akinek van mersze örökké hajtogatni ezeket a szavakat, fittyet hányván az értelmiségiek ellenvetéseire…" - www.erdekessegek.hu


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr325495688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.09.08. 07:38:20

Bukottmaffiabaloldal,sohatöbbéballibákat,elmúltnyócév,szeretünkviktor....

mrZ (törölt) 2013.09.08. 11:24:35

Szóval azt mondod hogy a hírek csak egyszerű propaganda és figyelem elterelés, és semmi köze a tájékoztatáshoz?
Hihetetlen.

Ladislav 2013.09.09. 00:01:56

De, szerintem van köze a tájékoztatáshoz, de mindenki a saját értelmezése szerinti tájékoztatásban hisz. Megnézed, meghallgatod az egyik tv-adót, majd a másikat, utána a harmadikat és felismerhető ugyanaz a propaganda, ahogy megpróbálják befolyásolni a saját irányukba az embereket. Magyarországon még nem olyan homogén a közeg, mint az USA-ban, mert még van egy-két lázadó, de egy kis médiatörvénnyel,egy kis házkutatással már beáll ő is a sorba, ha egy picit is eltér a fősodortól.

otapi 2013.09.09. 01:13:45

Jajj, az usaban van vagy 100 csatorna, a legtöbb saját hírműsorral, amik viszont a híreik nagy részét nagyobb hírügynökségektől veszik át (mint nálunk az mti). Ezekből ugyan össze lehet vágni ilyen vicces videókat, de nincs élő ember aki egyszerre nézné az összes hírműsort...

bretman 2013.09.09. 01:35:01

@toportyánzsóti:

Én is azt hittem, hogy ez egy Szíjjártó Péter idézet...

@otapi:

Olyannyira, hogy ezeket a csatornákat nem is tudják egyszerre nézni. Ezek ugyanis helyi hírcsatornák. Vagyis aki látja a springfieldi híradót, az Springfieldben és környékén él és nem látja a többit. Vagyis ugyanazt a hírt vette át valahonann az összes csatorna, ahogy az a magyar internetes csatornákkal is előfordul sokszor.
Egyébként nem véletlen, hogy a borzongató zenét néhol megzavarja a nevetés, ez ugyanis egy televíziós show-műsorból van eredetileg. Conan O' Brien mutatta be idén tavasszal. Itt az eredeti:

www.youtube.com/watch?v=dguiAWrUGMM

Az elején O' Brien arról beszél: sokan azt hihették, hogy a nagy hír ma a Legfelsőbb Bíróság döntése volt a melegházasságról, vagy a nagy hóvihar, ami a Közép-Nyugatra csapott le, de megnézve a helyi hírcsatornákat, volt ennél sokkal fontosabb hír is.

Egyébként az amerikai politika és média annyira megrémült a leleplezéstől, hogy ezek után O'Brien volt a fehérházi tudósítók vacsorájának fő komikus vendége....

Ennyit a nagy leleplezésről.

brazileiro 2013.09.09. 04:06:37

Ahhoz valóban nem kell tudni angolul, hogy azt a következtetést vonja le valaki, amit te szeretnél. Vagy inkább úgy fogalmaznék: nem szabad tudni angolul. Ha valaki nagyjából érti a mondatot, annak hamar gyanús lesz, hogy ennek legkevésbé az agymosáshoz van köze.

A mondat magyarul nagyjából így hangzik: "Gazdasági tényezők kicsit felgyorsíthatják a húsvéti nyúl lépéseit idén".

A poén az, hogy egy halom helyi híradóban olvasták be ugyanazt az egyedi megfogalmazású mondatot, amiről kizárt, hogy egyszerre ennyi embernek jut eszébe.

Később kiderült, hogy ez egy hírügynökség, az AP anyaga volt. Vagyis konkrétan a lusta helyi híradók egy az egyben átvettek egy hírügynökségi anyagot, ebből csinált viccet Conen O' Brien. Aminek az utolsó mondata. "What a coincidence!" ("Micsoda véletlen!")

Blog.hu-s nickname 2013.09.09. 07:16:35

Azt hiszi mindenki, hogy minden csatornának/tv-nek/újságnak/netes portálnak _saját_ "hírbeszállítói" vannak. Á dehogy!

Ezek főként - Magyarországon - mti-s források. Bár, több média is törekszik a "függetlenedéésre". Ennek ellenére sokszor előfordul, hogy ugyanarról az eseményről "független" források részére is ugyanaz az ember írja meg a hírt. Persze, ilyenkor - már, ha lelkiismeretes - átszerkeszti a hírt. Rosszabb esetben oda is copy-paste. :-)

Olvasd át a netes hírcsatornákat, utána este nézd meg híradót. :-) Lesz benne 1-2 ismerős hír.

Blog.hu-s nickname 2013.09.09. 07:18:18

A fenti összevágás inkább mulatságos, mint ijesztő.

ki vagyok találva 2013.09.09. 08:28:21

nem kell nagy leleplezés, meg sok ész ahhoz, hogy tudjuk, hogy minden média agymos/gondolatnevel

Peterpapo 2013.09.09. 08:52:23

Rezsicsökkentés. Nem hagyunk senkit az út szélén. 47 ezerből is meg lehet élni. Megmentjük az adósokat. Visszafizettük az IMF hitelt.

-De mindezeket milyen áron?

Itt most nem erről van szó, hanem arról, hogy csökkentettük a rezsit, visszafizettük az IMF hitelt, odabasztunk a a bankoknak......

Kálmán Olga egy egyszerű eldöntendő kérdésre nem kapott választ. Egy egyszerű igent, vagy nemet nem tudott kicsikarni egy kormánypárti interjúalanytól.

Shopping 2013.09.09. 09:28:04

Tény hogy hírműsorokkal manipulálják a népet.

És igen, Goebbels-nek igaza volt/van.

Az emberek buták, amit a TV ben látnak, elhiszik, készpénznek veszik.
10%ra tenném azok arányát, akik több forrásból, (persze több nyelven) tájékozódnak.

A maradék megnézi az M1 híradót, azt elmegy szavazni. :((

Muad\\\'Dib 2013.09.09. 09:57:57

@Shopping:
Vagy épp olvassa az indexet, meg a blogokat és hozzászólásokat a főoldalon, és ebből leszűri, hogy a többségnek mi a véleménye.
Az átlagemberek hülyék, de ami a legszomorúbb, hogy magukat értelmiséginek vallók sem sokkal jobbak.

odamondó 2013.09.09. 14:55:13

@Shopping: a videó nem vág ide, de úgy tűnik nem értetted meg miről van szó.

Pont ez az, hogy hiába tájékozódsz több forrásból attól mert több helyen is látod hallod még ugyanúgy hazugság.

emberbarát 2013.09.11. 10:27:06

Jöjjön a JOBBIK és tegyen rendet ebben a politikai,gazdasági,erkölcsi és etnikai fertőben!
süti beállítások módosítása