sorok között

sorok között

A sárkány majd elintézi

2013. április 20. - Politikai Ateista

Az aranyár összeomlással kapcsolatos legfundamentálisabb baromsággal már foglalkoztam tegnap. Ma jöjjön a szoros második helyezett:

A rendszerszintû kockázatok az utóbbi fél-egy évben jelentősen mérséklődtek a globális pénzügyi rendszerben, mely részben az EKB tavalyi bejelentésének tulajdonítható, ugyanis a közös fizetőeszközt használó övezet központi bankja jelezte, hogy az eurózóna egybentartása érdekében bármit hajlandó megtenni. - Harminc éve nem kapott ekkora pofont az arany - Portfolio

Ezt hívják verbális intervenciónak, ( Blöff ) ami klasszikus jegybanki eszköz. Ha Draghi azt mondja, hogy bármire hajlandó, akkor automatikusan mérséklődnek a rendszerszintű kockázatok a globális pénzügyi rendszerben.

És ez már önmagában is majdnem elég ahhoz, hogy mindenki eladja az aranyát, és rohanjon spanyol államkötvényeket vásárolni.

De most komolyan, mi mást nyilatkozhatna az Európai Központi Bank elnöke? Azt mégsem mondhatja, hogy keselyűk köröznek Európa felett.

Gondolom a weimari köztársaság polgárait sem figyelmeztették a közelgő hiperinflációra.

debtspiral.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr465234112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.04.20. 08:28:54

www.financialsense.com/contributors/michael-shedlock/eurointelligence-founder-once-staunch-euro-supporter-now-welcomes-anti-euro-party

"Eventually, there will come a time when a populist office-seeker will stand before the voters, hold up a copy of the EU treaty and (correctly) declare all the "bail out" debt foisted on their country to be null and void. That person will be elected."

2013.04.20. 18:22:57

Szintén dobogós:

www.mfor.hu/cikkek/Merkel__vege_a_hitelbol_finanszirozott_joletnek.html

"""hosszabb távon minden ország csak abból élhet meg, amit fáradságos munkával megszerez magának", és tudásul kell venni, hogy "vége a hitelből finanszírozott jólétnek" - mondta Angela Merkel."
süti beállítások módosítása