sorok között

sorok között

Így leszünk Legország

2013. április 18. - Politikai Ateista

Újabb nap, újabb sikertörténet, újabb stratégiai megállapodás. Az államot stílusosan a köcs kölyökképű Szíjjártó Péter képviselte az ünnepélyes ceremónián.

Kifejtette, hogy a magyar kormány az intézkedéseivel, például az adórendszer gyermekbaráttá alakításával támogatja a családokat, a Lego pedig megmaradt családi tulajdonban álló vállalatnak, és ezt a szemléletet érvényesíti mindennapi üzleti tevékenysége során. A dán vállalat elismerésre méltó társadalmi szerepvállalással rendelkezik – tette hozzá. Martin Svejda szavai szerint a Lego örömmmel fogadta el a magyar kormány felkérését a közös építkezésre. - MTI

 

A videó hosszú és unalmas, de poén, ahogy Szíjjártó párhuzamokat próbál kreálni a sikeres vállalat, és a magyar kormány között.

A kormány és a Lego ezentúl közösen építkezik. Talán el kellene gondolkodni egy közös infrastruktúrafejlesztési projekten is. Ki tudja, legóból talán tartósabb hidakat, autópályákat, és devizás lakóparkokat lehetne felhúzni, mint a hagyományos, magyar közbeszerzési eljárások keretében. Olcsóbban az ziher.

A gyermekbarát adórendszer kifejezés viszont nekem még új, de könnyen lehet, hogy lemaradtam valamiről. 

Viszont ha már a legeknél, és a baráti adóztatásnál tartunk...

Nem hír, hogy a magyarok adóterhe a legsúlyosabb a Európai Unióban. A következő táblázat azt illusztrálja, hogy a különböző uniós országokban az év hányadik napjáig dolgozol kizárólag a kormánynak.

Taxburden.PNG

International Man via Zerohedge

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr495228816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogger Géza 2013.04.18. 18:08:50

Te, figyusz, nem hallottál még a családi adókedvezményről? Te mégis melyik országban élsz? Ha pedig sokallod a lakosság jövedelemadó terhét, megemlítetted a Fidesz-kormány SZJA csökkentését, amely több száz milliárd Ft-ot hagyott a családoknál? Ha nem, miért is nem?

Egyébként ez nyilvánvalóan téves táblázat honnan van?

komplikato 2013.04.18. 22:05:02

@Blogger Géza: "Fidesz-kormány SZJA csökkentését, amely több száz milliárd Ft-ot hagyott a családoknál?"

Ja, pláne azoknál akik a két lépcsőben 2x8000-et buktak el igaz? Ha mázlijuk volt a családi "kedvezmény" ezt csökkenthette 9000-el ha volt két gyerekük. Persze ha hasznos polgárnak csak az tekinthető aki a bruttó 220-at vitte haza, akkor nem szóltam.

komplikato 2013.04.18. 22:07:03

Az egész Lego témát nem értem, a LEGO gyár eddig is itt volt, az EU-ban eladott LEGO jó része eddig is nálunk készült. Ennek ellenére ahogy néztem az EU-ban persze nálunk a legdrágább, akár csak sok műszaki termék is.

2013.04.18. 22:14:46

A LEGO gyárépítése tényleg hasonlít a kormány valódi tevékenységére.
Úgy történt a dolog, hogy a LEGO bérelt épületekben gyártja évek óta a kockáit és működtette az elosztó részlegét. Szerettek volna egy nagyobb gyárat építeni, tehát nagy reményekkel kapcsolatto kerestek a polgármesterrel, aki másfél évig nem volt hajlandó találkozni az igazgatóval. A Legonál tanácstalanok voltak, hiszen talán a város érdeke is lenne a beruházás, nyugati kultúrákban így szokás. Teltek-múltak a hónapok, a polgármester sosem ért rá. A Lego gondolt és számolt egyet és kiköltöztette Lengyelországba az elosztóközpontot és már a teljes gyártás kiköltöztetésén gondolkodtak. Ekkor egy jóakaró megsúgta nekik, bizony először hozzá kell járulni a városvezető költségvetéséhez. Miután ez megtörtént, azonnal tudta fogadni az igazgatót és rögtön meg is állapodtak az új gyár építéséről. A megállapodásról lelkendezve számolt be a helyi sajtóban a városvezetés.
Mi is Kósa beceneve? Mr 10 vagy 20 százalék?
Nyíregyházán is hasonlóan mennek a dolgok.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2013.04.19. 12:51:15

@komplikato: Nem tudom mennyibe kerül a Lego, de sok más termékkel is így van.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2013.04.19. 12:53:59

@roli101: Gyanítom, hogy mindenhol hasonlóan mennek a dolgok. Kössz a kommentet, így kerek a történet.
süti beállítások módosítása